Το Σάββατο 1/6/2024 πραγματοποιήθηκε στο Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας, η επιτυχημένη διοργάνωση Zlatograd Bike n’Run. Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος (14 km, 24 km, και 44 km) και mountain biking (24 km και 44 km) συγκέντρωσαν πλήθος αθλητών, μεταξύ των οποίων, πολλοί Έλληνες συμμετέχοντες, που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στις πρώτες θέσεις, τόσο της γενικής όσο και της ηλικιακής κατάταξης -κατηγορίες αντρών γυναικών. Ανάμεσα στις αθλήτριες που συμμετείχαν ήταν και η Αρετή Ιορδανίδου από το ακριτικό Κάτω Νευροκόπι του Νομού Δράμας, με πλούσιο βιογραφικό στον εθελοντισμό και την γραμματειακή υποστήριξη στους ορεινούς αγώνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή όπου διαμένει μόνιμα και εργάζεται ως οδοντίατρος. (Frozen Peaks) https://zlatograd-bike.run/

“Ονομάζομαι Ιορδανίδου Αρετή. Ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι στο ιδιωτικό μου οδοντιατρείο στο ακριτικό Νευροκόπι του Νομού Δράμας. Η αγάπη μου για τους αγώνες βουνού ξεκίνησε από το FROZEN PEAKS, οι οποίοι αγώνες γίνονται στο τόπο μου και στους οποίους συμμετείχα είτε εθελοντικά ως γραμματεία, είτε ως «σκούπα», είτε ως αθλήτρια. Το Lisse trail 10Κ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28/4/2024. Το Heroes, ένας μαραθώνιος αγώνας που διασχίζει τα ένδοξα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά φέτος θα γίνει στις 14/7/2024.

Για μένα οι αγώνες βουνού αποτελούν μια απόδραση από την καθημερινότητα, ευχάριστη άθληση βλέποντας κάθε φορά διαφορετικά μέρη με ασφάλεια, γιατί οι διοργανωτές πάντα την εξασφαλίζουν, γνωρίζοντας ανθρώπους με το ίδιο χόμπι και απολαμβάνοντας την «μετά αποκατάσταση» με φίλους-συναθλητές.

Το Σάββατο 1/6/2024 συμμετείχα στον αγώνα βουνού BIKE n’ RUN 14Κ στο Ζλάτογκραντ Βουλγαρίας. Η διαδρομή στα βουνά της Ροδόπης ήταν πανέμορφη, αλλά αρκετά απαιτητική για τις δικές μου δρομικές δυνάμεις. Περπάτησα δίπλα από ποταμάκια, εξωκλήσια, πανέμορφα τοπία και απέραντη καταπράσινη βλάστηση με εναλλαγές από μονοπάτια δρύινο δάσος, χωματόδρομους και μικρά γεφυράκια…!
Η διαδρομή αυτή αποτελεί και θρησκευτικό προσκύνημα. Σύμφωνα με τους ντόπιους όποιος την περπατήσει γίνεται μικρός προσκυνητής, γιατί ενώνοντας τις 4 κορυφές με τα εξωκλήσια σε καθεμία με μια νοητική γραμμή, σχηματίζεται ένας σταυρό πάνω από το χωριό, το Δάσος του Σταυρού. Θεωρείται αυτή η περιοχή ιερή και φυλάει την πόλη! “