“Περίπου 3 μήνες πριν, είπα στον προπονητή μου, Γιώργο Διαλεκτό, ότι σκέφτομαι να δοκιμάσω το Zagori Marathon+. Μου απαντάει «Φύγαμε..!!!» Έτσι και έγινε λοιπόν, πριν λίγες μέρες βρέθηκα ξανά στον «τόπο πίσω από το βουνό». Τα συναισθήματα ανάμεικτα καθώς ήταν η πρώτη μου δοκιμασία σε μαραθώνιο αγώνα βουνού.” Η Κατερίνα Δραχαλίβα αθλήτρια της ομάδας του Γιώργου Διαλεκτού μας περιγράφει πώς ξεπέρασε τα προσωπικά της όρια λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά σε μαραθώνιο αγώνα βουνού και μάλιστα στον απαιτητικό Zagori Marathon +44km. Πολλά συγχαρητήρια Κατερίνα και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου!!!

“Το ορεινό τρέξιμο ξεκίνησε για μένα σχεδόν ένα χρόνο πριν. Ξεκινώντας με μικρότερες αποστάσεις διαπίστωσα πως το βουνό είναι το μέρος που θέλω να βρίσκομαι, εκεί που ηρεμώ, σκέφτομαι καθαρά και ταυτόχρονα έρχομαι αντιμέτωπη με τον εαυτό μου.

Στο Ζαγόρι βρέθηκα φέτος για δεύτερη φορά. Η πρώτη γνωριμία έγινε πέρσι με τη συμμετοχή μου στον αγώνα των 21χλμ. με την δρομική παρέα των Outdoor Games Running Team και τον Ανδρέα Βρόντο. Τότε δεν είχα φανταστεί οτι 1 χρόνο μετά θα βρισκόμουν στη γραμμή εκκίνησης των 44 χιλιομέτρων.

Περίπου 3 μήνες πριν, είπα στον προπονητή μου, Γιώργο Διαλεκτό, ότι σκέφτομαι να δοκιμάσω το Zagori Marathon+. Μου απαντάει «Φύγαμε..!!!» Έτσι και έγινε λοιπόν, πριν λίγες μέρες βρέθηκα ξανά στον «τόπο πίσω από το βουνό». Τα συναισθήματα ανάμεικτα καθώς ήταν η πρώτη μου δοκιμασία σε μαραθώνιο αγώνα βουνού. Kάτι άγνωστο για μένα.

Το Ζαγόρι έχει μια ενέργεια διαφορετική. Από το Φαράγγι του Βίκου μέχρι το Πάπιγκο, από το καταφύγιο της Αστράκας και τη λίμνη Ρομπόζη (στα 2030m υψόμετρο) μέχρι τη Σκάλα Τσεπελόβου, τα τοπία μαγευτικά, που σου κόβουν την ανάσα. Σε πολλά σημεία σταματούσαμε με τους υπόλοιπους δρομείς και θαυμάζαμε την ομορφιά και την επιβλητικότητα της φύσης.

Και ας μην ξεχνάμε τους εθελοντές, που μας υποδέχονταν στους σταθμούς με χαμόγελο και με τον τρόπο τους μας έδιναν δύναμη να συνεχίσουμε. Η διοργάνωση άψογη, η σήμανση και τα μονοπάτια καθαρά φτιαγμένα με μεράκι. Το Zagori Mountain Running είναι μια άρτια διοργάνωση που σέβεται και αγαπά το βουνό.

Έπειτα από περίπου 8 ώρες στα μονοπάτια του Ζαγορίου, τερμάτισα υγιής με τους φίλους μου, τον προπονητή μου Γιώργο αλλά και τους γονείς μου να με υποδέχονται με αγκαλιές και χαμόγελα. Μια μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα επαναληφθεί το 2024.”