“Νιώθω ικανοποίηση γιατί ξεπερνώντας τους φόβους μου κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου βιώνοντας απερίγραπτα και μοναδικά συναισθήματα.” Η εξαιρετική αθλήτρια Νικολέτα Τζαβάρα της Kasimis Training διηγείται όπως έζησε τον X-Ultra Tihio Race 165km. +9.100 Υψ/κή, τον παρθενικό της αγώνα 100 μιλίων στο Τείχιο Δωρίδος. Συγχαρητήρια πολλά Νικολέτα!

“Αρκετούς μήνες πριν πάρω την απόφαση να τρέξω σε έναν αγώνα 100 μιλίων τριγύριζαν στο μυαλό μου διάφορες σκέψεις όπως αν θα μου αρέσει, αν θα τα καταφέρω και γενικότερα ποια συναισθήματα μπορεί να βιώνεις σε έναν τέτοιου είδους αγώνα.

Η μέρα που στάθηκα στην εκκίνηση έφτασε πολύ σύντομα και ο πρώτος στόχος που είχα βάλει ήταν να καταφέρω να τερματίσω υγιής τον αγώνα.

Τα καινούργια μέρη και τα πανέμορφα τοπία που έβλεπα μέσα στην διαδρομή με έκαναν να ξεχνάω τις ώρες και την κούραση.

Έπειτα συνειδητοποίησα ότι σ’ αυτές της αποστάσεις χρειάζεται να σκέφτεσαι ήρεμα, λογικά και να αυτοσχεδιάζεις συχνά.

Καταενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι έτρεχα μια ολόκληρη νύχτα και τερμάτισα στο ξημέρωμα της δεύτερης.

Εκεί μας περίμενε μια “ζεστή” αγκαλιά από τους ανθρώπους της διοργάνωσης οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας κάθε λεπτό του αγώνα και εγώ χαρούμενη που έζησα όλη αυτήν την συναρπαστική εμπειρία η οποία δίνοντας μου κίνητρο να δοκιμάσω στο μέλλον τις αντοχές μου και σε άλλους αγώνες τέτοιων ή και παραπάνω χιλιομέτρων.

Νιώθω ικανοποίηση γιατί ξεπερνώντας τους φόβους μου κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου βιώνοντας απερίγραπτα και μοναδικά συναισθήματα.”