“Συνεχώς ένιωθες ότι τρέχεις παρέα με κάποιο άγριο στοιχείο της φύσης αλλά μαγικά ήταν η συντροφιά σου σε αυτό το ταξίδι.” Εξαιρετική επίδοση πέτυχε η φίλη του Trail Girl, Μαρίνα Καρακάση, η οποία αν και έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε ultra διαδρομή κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των Γυναικών στους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου στη διαδρομή των 110χλμ. Συγχαρητήρια πολλά Μαρίνα!

«Θα μαγευτείς από τα βουνά της Ροδόπης και θα τα αγαπήσεις»
Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις οικείων προσώπων μου όταν ανακοίνωσα πως θα δηλώσω συμμετοχή στο VFT. Μήνες πριν, είχε μπει το μικρόβιο μέσα μου για να δηλώσω συμμετοχή στον πρώτο ultra αγώνα μου και έψαχνα ποιος θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος . Και πλέον με μεγάλη σιγουριά μπορώ να πω πως έπραξα σωστά.
Επειδή αρκετοί δεν με γνωρίζουν, να πω πως είμαι η Μαρίνα, είμαι 30 ετών και η ενασχόλησή μου με το ορεινό τρέξιμο δεν πάει πολύ πίσω. Περίπου 2 χρόνια. Αλλά ένα είναι σίγουρο. Ξέρω πια ότι το ορεινό τρέξιμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Είναι σαν ανάσα. Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό της Λάρισας, την Σπηλιά αλλά δυστυχώς δεν είχε τύχει ποτέ να ασχοληθώ. Μέχρι που έγινε η αρχή. Ξεκίνησα τρέχοντας λίγα χιλιόμετρα, αλλά μέσα σε μικρό διάστημα, κατάλαβα πως η αγάπη μου είναι οι αγώνες με τα πολλά χιλιόμετρα. Εκεί που χάνεσαι και γίνεσαι ένα με την φύση και έχεις μόνο αντίπαλο τον εαυτό σου.


Έτσι έγινε και με τον NRT, έναν πανέμορφο αγώνα αναπτύγματος 110χλμ και 4.936 υψομετρικής μέσα στα υπέροχα βουνά της Ροδόπης, βλέποντας εικόνες που δεν μπορούν να αποτυπωθούν εύκολα. Μια απίστευτη εναλλαγή τοπίων και πάντα παίρνοντας κάτι καινούριο από την διαδρομή. Συνεχώς ένιωθες ότι τρέχεις παρέα με κάποιο άγριο στοιχείο της φύσης αλλά μαγικά ήταν η συντροφιά σου σε αυτό το ταξίδι.
Κλείνοντας, θα τονίσω πως η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, με πολύ καλή σήμανση, που ήταν δύσκολο να χαθείς και με εθελοντές που ήταν εκεί για εμάς. Είναι μια εμπειρία η οποία θα μου μείνει αξέχαστη.
Ευχαριστώ Trail Girl βαθιά για την πρόσκληση!”