“Και εκεί που έλεγες μπλέξαμε σήμερα, ερχόταν  η θέα  από την κορυφή της επόμενης  ράχης να σου θυμίσει ότι αυτήν την τύχη την έχουν μόνο οι δρομείς ορεινών αγώνων.” Η φίλη του Trail Girl και αθλήτρια της Iron Team powered by Sideridis Nikolaos, Στέλλα Λορέντζου μαζί μας, την οποία ευχαριστούμε πολύ!

“Οι πρώτες  βόλτες στο χωριό και οι πρώτες  συζητήσεις με συναθλητές για την διαδρομή  σε προετοίμαζαν ξεκάθαρα  για έναν διαφορετικό αγώνα. Στην πλατεία του Μετσόβου η γιορτή είχε στηθεί από νωρίς και ήταν όλα άψογα και πολύ οργανωμένα.

Η αλήθεια είναι ότι όσους αγώνες και να ‘χεις στα πόδια σου, τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την Ursa.Το τοπίο, οι εναλλαγές του terrain, οι (ατέλειωτες) ανηφόρες και οι απότομες κατηφοριές μέσα στο δάσος, δεν μπορούν να συγκριθούν με πολλές ανάλογες διαδρομές. 

Επιβεβαίωση όλων των παραπάνω είναι ότι κάποιοι από εμάς χρειάστηκε να σταματήσουμε μια και δυο φορές για να βοηθήσουμε συναθλητές μας, που έπαθαν κράμπες. 

Και εκεί που έλεγες ” μπλέξαμε σήμερα “, ερχόταν η θέα  από την κορυφή της επόμενης ράχης να σου θυμίσει ότι αυτήν την τύχη την έχουν μόνο οι δρομείς ορεινών αγώνων. 

  -Ξανατρεχεις στην ursa την επόμενη  χρονια;

Με κλειστά  μάτια!!Θα ήθελα  να ζήσω ξανά την ίδια  διαδρομή, την ίδια  ατμόσφαιρα. Θα ήθελα  να νιώσω ξανά το προνόμιο  να τρέχεις  γύρω  από το αρχοντικό Μέτσοβο, στα μονοπάτια  της αρκούδας.”