“Άλλη μια Κυριακή περάσαμε υπέροχα σε μια όμορφη γωνιά της Ελλάδος….Είμαι η Αναστασιάδη Θεοδώρα και σας προτείνω να τρέξετε στο Συρράκο!” Διαβάστε παρακάτω την εμπειρία που μοιράστηκε μαζί μας η φίλη Θεοδώρα από το Syrrako Trail κατακτώντας την 3η θέση του βάθρου στην κατηγορία των γυναικών!

“Syrrako trail ένας αγώνας 11χλμ. με 670 θετική υψομετρική. Είναι η τρίτη φορά που τον τρέχω αλλά ποτέ δεν τον βαριέμαι! Άλλωστε, όποιος τρέχει βουνό ποτέ δεν βαριέται, πάντα σου προσφέρει νέες εικόνες που ίσως να μην τις έχεις προσέξει!

Ο αγώνας ξεκινάει από το χωριό Συρράκο το οποίο είναι χτισμένο σε  μία πλαγιά τους όρους Λάκμος. Διασχίζει τα καλντερίμια του χωριού, βγαίνει στο δρόμο και έπειτα πέφτει μετά από ένα κατηφορικό μονοπάτι στο ποτάμι. Έπειτα ανηφορίζει σε ένα άλλο υπέροχο χωριό τους Καλαρρύτες. Κόσμος βρίσκεται στην πλατεία, όπου είναι και ένας από τους σταθμούς, σε χειροκροτεί και σου δίνει κουράγιο. Οι εθελοντές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό! Φεύγεις από την πλατεία και μετά από λίγο μπαίνεις σε ένα μονοπάτι αρχικά ευθεία, μετά όμως έντονα κατηφορικό με σκάλες. Η θέα σου κόβει την ανάσα….Ο ήχος του νερού σε συντροφεύει και μετά από λίγο έχεις οπτική επαφή με το ποτάμι, τα δέντρα…Μαγεία!

Φτάνουμε στον τερματισμό, αφού ανέβουμε ένα παλιό καλντερίμι. Οι φωνές του κόσμου μας δίνουν κουράγιο. Τερματίζουμε στην πλατεία  εν μέσω χειροκροτημάτων…Οι χωριανοί μας έδειξαν απλόχερα την φιλοξενία τους…σας ευχαριστούμε για όλα!

Άλλη μια Κυριακή περάσαμε υπέροχα σε μια όμορφη γωνιά της Ελλάδος….Είμαι η Αναστασιάδη Θεοδώρα και σας προτείνω να τρέξετε στο Συρράκο!”