Τι να πρωτοπούμε για αυτό το Trail Girl τη Στεργία Σκόρδου! Η Στεργία ένα γνήσιο κορίτσι του βουνού με εμπειρία σε ultra trail αποστάσεις και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη μητρότητα καθώς είναι μανούλα δύο υπέροχων κοριτσιών! Έρχεται όμως σιγά σιγά η στιγμή που θα επιστρέψει στα μονοπάτια που τόσο αγαπά και όπως φαίνεται θα έχει μιμητές…τις μικρές της κόρες! Την περασμένη Κυριακή η Στεργία έλαβε μέρος στον SWUT, μια διοργάνωση στολίδι με εκκίνηση & τερματισμό την πίστα καρτ στην Καλλίφυτο Δράμας, κατακτώντας την 3η θέση του βάθρου στη διαδρομή των 10χλμ. και αποδεικνύοντας πως μια γυναίκα όταν θέλει…ΜΠΟΡΕΙ να ανταπεξέλθει εξίσου επάξια σε όλους τους τομείς! Συγχαρητήρια Στεργία & Βασιλική!

“13 Ιανουαρίου μου έρχεται ειδοποίηση ότι είμαι μία από τις τρεις νικήτριες του διαγωνισμού της σελίδας Trail girl για τον αγώνα 10km του Speedway Ultra Trail στις 7/4/2024.

Από τον Οκτώβριο με ελάχιστες προπονήσεις, διότι είχα έναν τραυματισμό, αλλά και επειδή σα μαμά έχω άλλες προτεραιότητες, αποφάσισα πώς ήρθε ο καιρός να πάρω πάλι μέρος σε αγώνα και ότι προκύψει. Δε θα το έχανα με τίποτα, καθώς λαμβάνει μέρος στην πόλη που μένω στη Δράμα και θα έπαιρνε μέρος και η κόρη μου Βασιλική στον παιδικό αγώνα που είχε κάνει ξανά πέρυσι για 1η φορά και ενθουσιάστηκε. 

Αγαπώ πολύ το βουνό και τη φύση. Εκεί η σκέψη μου ηρεμεί, νιώθω ευεξία και θέλω να το περάσω και στα παιδιά μου. Έτσι με τη Βασιλική περπατήσαμε μερικές φορές στο βουνό όταν το επέτρεπε το πρόγραμμα και ο καιρός, κάναμε και μερικά τρεξιματάκια και βρεθήκαμε στον αγώνα.

Πρωί Κυριακής η διοργάνωση είχε ήδη υποδεχτεί τους αθλητές από τους μεγαλύτερους αγώνες των 100 και 46 χιλιομέτρων που είχαν ήδη ξεκινήσει. Όσον αφορά το 10άρι που έτρεξα, θεωρείται γρήγορο για βουνό με 100μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Καθαρά μονοπάτια, ρυάκια για βουτιές (για τους extreme) ήταν η εικόνα που βλέπαμε σε όλη τη διαδρομή. Η πρωτότυπη εκκίνηση και ο τερματισμός μέσα στην πίστα καρτ Speedway ανέβασε τους ρυθμούς στα ύψη και με την Γιώτα με την οποία συμπορευτήκαμε σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, κατακτήσαμε την 3η θέση στις γυναίκες.

Ευχαριστώ πολύ τη σελίδα Trail girl και τη διοργάνωση για αυτή την όμορφη εμπειρία. Ραντεβού του χρόνου. Ίσως σε μεγαλύτερο αγώνα μιας και αγαπώ περισσότερο τις μεγαλύτερες αποστάσεις!”