Με χαρά φιλοξενούμε στο Trail Girl την Στάθη Σταυρούλα της O.S.B.E.T. η οποία κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των Γυναικών στον Sougliani Trail 25km. +1.600 θετική υψομετρική. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας. Σταυρούλα σε ευχαριστούμε κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό σου στόχο!

“Ο αγώνας που διοργανώνεται από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού “Sougliani Trail” αρχίζει και προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι είναι λάτρεις του ορεινού τρεξίματος. Αν και με πέτυχε στα μέσα της προετοιμασίας μου για τον τελικό στόχο, δεν θα ήθελα να λείψω από τα όμορφα και τεχνικά κομμάτια του συγκεκριμένου αγώνα. Έτσι, μαζί με τον προπονητή μου κ. Τζεφαλή Δημήτρη, αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στο προπονητικό πλάνο και να συμμετάσχω άσχετα από το προπονητικό φόρτο του τρέχοντος διαστήματος. Κάπου εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, που ήταν εκεί, εξοπλισμένοι με ένα άμορφο χαμόγελο και καλή διάθεση, να μας εξυπηρετήσουν τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς υδροδοσίας/τροφοδοσίας.

Η διαδρομή του αγώνα είναι απερίγραπτης ομορφιάς με αρκετά έντονα ανηφορικά χιλιόμετρα, τα οποία καλύπτονται κάτω από τα δέντρα του Στρατονικού όρους. Ένα χαρακτηριστικό του αγώνα είναι τα ιδιαίτερα μαλακά μονοπάτια της διαδρομής, τα οποία σε συντροφεύουν σχεδόν σε όλο το μήκος του αγώνα. Επίσης τα ρυάκια, οι πηγές και η θέα, κατά διαστήματα, συντελούν ώστε η διαδρομή του Σουγλιάνι trail να μείνει αξέχαστη σε οποιονδήποτε την επιλέξει. Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς της διοργάνωσης κάνουν καταπληκτική δουλειά εντάσσοντας έτσι τον αγώνα στην “οικογένεια” της ITRA(International Trail Running Association).
Τέλος θα ήθελα να σας προτείνω να συμμετάσχετε στο Σουγλιάνι trail, σε μια διοργάνωση που θέτει αρκετά ψηλά τον πήχη για τις διοργανώσεις του trail running στην Ελλάδα.
 Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και την πρόσκληση για συζήτηση!
Με εκτίμηση Σταυρούλα Στάθη”