“Η θέα απίστευτη. Ξεχνάς αμέσως όλη σου την κούραση.” Η φίλη μας Νικολέττα Γιατράκου, μία γνήσια βουνίσια ψυχή και μέλος των Sky Women Running Team έλαβε μέρος στον αρκετά απαιτητικό Smolikas Trail Run και ενθουσιασμένη από την εμπειρία της στη Δρακόλιμνη, μοιράζεται μαζί μας όλα όσα της έκλεψαν την καρδιά! Ευχαριστούμε Νικολέττα, keep running!

“Όταν πρωτοάκουσα πέρσι για έναν νέο αγώνα που περνάει από την κορυφή του Σμόλικα (2637μ) καθώς και από τη Δρακόλιμνη του Σμόλικα (2150μ.), ενθουσιάστηκα. Αμέσως έψαξα για την περιγραφή της διαδρομής και ομολογώ πως ήταν «έρωτας με την πρώτη ανάγνωση». «Πρόκειται για έναν υπερ-απαιτητικό αγώνα , καθαρά sky-running  και συνάμα από τους πιο όμορφους», ξεκινούσε η περιγραφή. Οπότε η συμμετοχή μου τόσο πέρσι όσο και φέτος, ήταν δεδομένη.

23 χλμ. με  1750μ. υψομετρική

Ξεκινάμε με ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι και αμέσως μετά στρίβουμε  δεξιά για να πάρουμε την ανηφόρα μέσα σε δάσος αρχικά, με τρεχούμενα νερά  και στη συνέχεια στο αλπικό κομμάτι, σε σάρες με έντονη κλίση και βοηθητικά σχοινιά, για να καταλήξουμε μετά από 11χλμ. συνολικής διαδρομής, έχοντας μαζέψει και όλη την υψομετρική , στην κορυφή του Σμόλικα .

Η θέα απίστευτη. Ξεχνάς αμέσως όλη σου την κούραση.

Μπροστά σου  ξεδιπλώνεται  ολόκληρη η  κορυφογραμμή της Τύμφης  και μετά από λίγα λεπτά να και η πανέμορφη Δρακόλιμνη του Σμόλικα σε σχήμα καρδιάς.

Κατηφορίζουμε τώρα προς τη Δρακόλιμνη. Ξεκινάμε με μια απαιτητική κατηφόρα που θέλει πολύ προσοχή και μετά από 3χλμ. τρέχουμε ακριβώς δίπλα στη λίμνη κυκλώνοντάς την. Από εδώ και μέχρι τον τερματισμό τρέχουμε σ’ ένα πολύ καλό κατηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάσος από ρόμπολα, έλατα και μαυρόπευκα. Φτάνουμε στο χωριό Αγία Παρασκευή όπου ήταν και η εκκίνηση.

Εδώ μας περιμένουν οι κυρίες του χωριού, που έχουν φτιάξει από όλα τα είδη πίτας για να μας περιποιηθούν.

Εύχομαι  κάθε χρόνο να μπορώ να βρίσκομαι στην εκκίνηση αυτού του υπέροχου αγώνα.”