Η προστασία του δέρματός μας κατά τη διάρκεια των προπονήσεών μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς τα Trail Girls που αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας!

Σε αυτό το άρθρο φιλοξενούμε την Μαρίνα Καρώνη, Αισθητικό, Κοσμητολόγο η οποία μας εξηγεί την επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών στο δέρμα και προτείνει τρόπους προστασίας του. Μαρίνα σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές!

“Το κρύο έχει σε γενικές γραμμές μια διπλή επίδραση στην επίδραση στην επιδερμίδα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, άρα η επιδερμίδα παίρνει λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται πιο λεπτή και ευαίσθητη και προφανώς πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση και στην ξηρότητα. Την ίδια στιγμή μειώνει την παραγωγή των λιπιδίων ( σμήγμα) που ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα. Το υδρολιπιδικό φίλμ διαταράσσεται και το δέρμα δέχεται επίθεση από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Πως μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα από το κρύο;

Ανανεώνοντάς το, κάνοντας μια σωστή και καθημερινή καθαριότητα του προσώπου και του σώματος φυσικά. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να ελευθερωθεί από τις τοξίνες και να αναπνεύσει. Ένα καθαρό δέρμα, απορροφά καλύτερα τις αναγκαίες ενυδατικές περιποιήσεις, που χρειάζονται για να το προστατεύσουν. Την ανανέωση την πετυχαίνουμε μέσα από ένα ντελικάτο piling ενζύμων. Αυτό στην ουσία μειώνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ξηραίνει και να ερεθίζει περαιτέρω το δέρμα.

Το πρόσωπο ειδικά τον χειμώνα τείνει να ξηραίνεται όχι μόνο από εξωγενείς παράγοντες, όπως κρύο και αέρα αλλά και από την ζέστη στο σπίτι. Είναι σημαντικό να πίνουμε πολύ νερό γιατί όταν έχει κρύο συνήθως δεν καταναλώνουμε πολλά υγρά. Παράλληλα, φροντίζουμε να λαμβάνουμε υγρά και μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Συμβουλεύουμε τη χρήση ενυδατικών κρεμών και θρεπτικών σε πρόσωπο και χέρια μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Καλό είναι αυτές οι κρέμες να είναι ενισχυμένες με βιταμίνη A, πανθενόλη, αλλαντοϊνη, βιταμίνη E, φυτικά έλαια και υαλουρονικό οξύ.

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε καθαριστικά που είναι επιθετικά για το πρόσωπο και το σώμα, καθώς μπορούν να χειροτερέψουν τα συμπτώματα του κρύου. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το υπερβολικό πλύσιμο γιατί έτσι καταστρέφουμε το υδρολιπιδικό φίλμ.

Τα άτομα που αθλούνται στο κρύο, είναι πολύ βασικό να καλύπτουν τις εκτεθειμένες περιοχές, μειώνοντας έτσι την επαφή με το κρύο και τον αέρα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούν αντιηλιακή προστασία, που είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την προστασία του δέρματος, διότι ακόμα και τον χειμώνα, ο ήλιος είναι βλαβερός είτε τον βλέπουμε είτε όχι.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε πως το κρύο κάνει την επιδερμίδα ξηρή και σαφώς πιο ευαίσθητη όταν δεν προστατεύεται σωστά και την παραμελούμε. Οι κλιματικές συνθήκες μπορούν να αυξήσουν ιδιαίτερα γρήγορα τη διαδικασία της γήρανσης.”

Βιογραφικό

Η Μαρίνα Καρώνη σπούδασε Αισθητικός Κοσμητολόγος στη Φλωρεντία, με επαγγελματική εμπειρία στη Σιένα της Ιταλίας, είναι μητέρα δύο παιδιών 4 & 6,5 ετών και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.