Η φίλη του Trail Girl, Δήμητρα Καλτσή της All Terrain Runners, συμμετείχε στον Pourlia Trail 11km. με +600 θετική υψομετρική. Με μεγάλη μας χαρά παραθέτουμε παρακάτω την όμορφη εμπειρία που μοιράστηκε μαζί μας από τον ξεχωριστό αυτό αγώνα! Δήμητρα σε ευχαριστούμε, καλή συνέχεια στην κατάκτηση των κορυφών σου!

“Οι Παλαιοί Πόροι ή αλλιώς Πούρλια, βρίσκονται στον Κάτω Όλυμπο. Διοργανώνονται τρεις ορεινοί αγώνες, των 25km, 11km, 5km.
Τρίτη συμμετοχή για μένα στον συγκεκριμένο αγώνα αλλά φέτος, λόγω ενός τραυματισμού (οστικό οίδημα), που με κράτησε μακριά από το τρέξιμο για σχεδόν 6 μήνες, αποφάσισα να συμμετάσχω στον αγώνα των 11χλμ. με +600μ. υψομετρική. Η διαδρομή του αγώνα είναι είναι όλη μέσα στο δάσος.

Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 10:30. Η βροχόπτωση της προηγούμενης αλλά και ανήμερα του αγώνα, έκανε το τοπίο ακόμη πιο όμορφο. Τα πρώτα 6χλμ, τα οποία είναι κοινά και για τους δύο αγώνες, είναι ανηφορικά παίρνοντας σχεδόν όλα τα υψομετρικά του μικρού αγώνα, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος. Μέχρι το 6οχλμ. λόγω της ολισθηρότητας και των νερόλακκων, χρειαζόταν προσοχή για την αποφυγή κάποιας πτώσης μέσα στα μονοπάτια. Το δεύτερο μισό του αγώνα είναι πολύ γρήγορο και οι «ειδικοί» στις κατηφόρες νομίζω το χαίρονται ιδιαίτερα. Εάν και προτιμώ την ανηφόρα, το τερέν λόγω της υγρασίας ήταν τόσο μαλακό και αφράτο που ήταν σκέτη απόλαυση ακόμη και κατά την κατάβαση.

Για το κλείσιμο, η Πούρλια μας κράτησε το καλύτερο! Τα τελευταία περίπου 700μ. περιλαμβάνουν τεχνικό κατηφορικό μονοπάτι, πολλή λάσπη αλλά και μια ανηφόρα που σε εμένα εκείνη τη στιγμή φάνηκε ατελείωτη! Έφτασα στην αψίδα του τερματισμού στις 1:29 καταλαμβάνοντας την 7η θέση γενικής γυναικών. Στόχος μου έχοντας επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις εδώ και δυο μήνες ήταν να τερματίσω υγιής και δυνατή. Προσπαθώ να απολαμβάνω τον κάθε αγώνα και το κάθε του χλμ. στο μέγιστο που μπορώ!


Κλείνοντας, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά πίσω από αυτόν τον αγώνα, που με αρκετές ώρες προσωπικής εργασίας κρατούν τα μονοπάτια καθαρά και με άρτια σήμανση.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τον κ. Θεοδωρακάκο Δημήτρη, με την καθοδήγηση του οποίου πλέον ανυπομονώ να εξερευνήσω κι άλλους ορεινούς αγώνες!
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και σας περιμένω του χρόνου να διαπιστώσετε μόνοι σας την ομορφιά του Κάτω Ολύμπου!”