“Ποτέ δεν είναι αργά για ότι ονειρευτείς” Ζητήσαμε από τη φίλη του Trail Girl, Ανδριάνα Παππά τριαθλήτρια, να μας περιγράψει την τριαθλητική της ιστορία, εκείνη δέχτηκε με χαρά και την ευχαριστούμε από καρδιάς! Motivation Day λοιπόν σήμερα με την Ανδριάνα…cause we Never Ever Give Up!

” Η ενασχόληση μου με το άθλημα του τριάθλου ήρθε πριν 7 χρόνια, πηγαίνοντας σε έναν αγώνα τριάθλου το είδα και το ερωτεύτηκα. Ωστόσο, μέσα μου υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για το αν μπορώ ,μιας και είχα να γυμναστώ από την παιδική ηλικία, που έκανα ενόργανη γυμναστική και μετά 1 χρόνο καγιάκ. 

Και όμως είπα θα το τολμήσω, έκαιγε η φλόγα μέσα μου του μικρού παιδιού, που μαθαίνει κάτι καινούργιο.

Κολύμπι, ουπς… ναι μεν ήξερα να επιπλέω αλλά όχι να κολυμπάω. Άρχισα λοιπόν μαθήματα κολύμβησης. Όσο αυτό δεν με ήθελε τόσο εγώ επέμενα. 

Αμέσως ζήτησα την βοήθεια προπονητή τριάθλου, ώστε να δουλέψουμε στοχευμένα κ βάση του χρόνου που διέθετα από επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις με στόχο έναν αγώνα τριάθλου τους επόμενους τέσσερις μήνες. 

Ποδήλατο…άλλη ιστορία!  Για μένα όταν λέμε ποδήλατο εννοούμε την ποδηλατοβόλτα με το καλαθάκι μπροστά. Αγοράζω ένα απλό κουρσάκι δρόμου και κουμπωτά παπούτσια. Ένα θα σας πω, κάθε Κυριακή πέρναγα από πιάτσα ταξί και έπεφτα. 

Όχι όμως δεν το έβαλα κάτω , είπα ποτέ δεν είναι αργά, θα το μάθω…και η αλήθεια είναι πως τώρα το απολαμβάνω! 

Το τρέξιμο ήρθε λίγο πιο ομαλά μιας και τα δυο προηγούμενα χρόνια μόνο έτρεχα σαν προπόνηση. 

Ήρθε λοιπόν ο πρώτος αγώνας, η αίσθηση μοναδική! Η αλληλουχία των τριών αθλημάτων σε συνεπαίρνει, φτάνεις στον τερματισμό και νιώθεις γεμάτος από συναισθήματα και εικόνες.

Μπήκε λοιπόν το τρίαθλο στην καθημερινότητά μου, ως τρόπος ζωής πια. Προπονούμαι εφτά ημέρες την εβδομάδα, κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο εναλλάξ.

Φοράω σαγιονάρα όλο το χρόνο και βλέπω τα καλοκαίρια διαφορετικά! Απολαμβάνω το κολύμπι στην θάλασσα, ομολογώ πως κολυμπάω και στην λίμνη Παμβώτιδα μερικές φορές. 

Πριν δύο χρόνια γέννησα την δεύτερη μου κόρη. Ούτε κι αυτό με σταμάτησε, έκανα κολύμβηση σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και όταν γέννησα, επανήλθα πολύ γρήγορα, μιας και το σώμα δεν ξεχνά.

Ξεκίνησα με την sprint απόσταση ( 750m κολύμβηση – 20 km ποδήλατο – 5 km τρέξιμο). Μετά την γέννα της κόρης μου μεταπήδησα στην ολυμπιακή απόσταση (1,5 km κολύμβηση – 40km ποδήλατο – 10km τρέξιμο). Η φετινή αγωνιστική χρονιά είχε συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ολυμπιακής απόστασης τριάθλου, αγώνα ατομικής χρονομέτρησης ποδηλασίας, αγώνα ποδηλασίας, trail run και στόχος ιδανικά να κλείσει η χρόνια με ένα half στο Ντουμπάι μαζί με τον σύζυγό μου, γιατί το τρίαθλο για εμάς είναι οικογενειακή υπόθεση!

Και ναι θα σας πω πως ποτέ δεν είναι αργά για ότι ονειρευτείς! “