“Οι αγκαλιές των φίλων μου έδιωξαν την κούραση! Ξαφνιάστηκα από την χαρά τόσων ανθρώπων, που ενώ με έβλεπαν για πρώτη φορά, γιόρταζαν μαζί μου! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ο πιο απαιτητικός αγώνας που έχω τρέξει μέχρι τώρα, αφήνοντάς μου μόνο όμορφες αναμνήσεις!” Η νίκη στον Olympus Marathon 2023 της αθλήτριας Μαρία Παπαποστόλου της Ursa Team ήρθε να συμπληρώσει ένα σύνολο εντυπωσιακών προσωπικών της εμφανίσεων για φέτος, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο μέσα του έτους! Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε φιλοξενούμε!

Olympus Marathon. Ένας αγώνας στο πιο ψηλό και “μυθικό” βουνό της χώρας!
Τόσα πολλά συναισθήματα και πάλι! Άγχος και ανυπομονησία ανάμεικτα πριν από τον αγώνα. Ωστόσο, πριν από την εκκίνηση του αγώνα όλα “έσβησαν”… απλά ανυπομονούσα να πατήσω στο οροπέδιο των Μουσών και να αντικρίσω τον θρόνο του Δία, να περάσω από τις χιονούρες, ώστε να αγγίξω το χιόνι που μου έλειψε! Μεγάλο μέρος του ανεβάσματος πέρασε χωρίς να το καταλάβω… μέχρι που είδα ένα αγριόγιδο δίπλα μας! Εκεί κατάλαβα ότι ήμουν πλέον αρκετά ψηλά, και χάθηκε κάθε ίχνος κούρασης!

Επιτάχυνα λίγο…Από εκεί μέχρι και τα Πριόνια ήταν το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής! Απόλαυσα το κάθε βήμα! Η θέα απίστευτη, το μονοπάτι αρκετά πετρώδες και στη συνέχεια η κατηφόρα παρατεταμένη και αρκετά ζόρικη… παρ’ όλα αυτά ένιωθα τέλεια! Μόλις μπήκα στον Ενιπέα νόμιζα πως όλα σχεδόν τελείωσαν, όμως η θερμοκρασία και η υγρασία άρχισαν να αυξάνονται!

Συνάντησα ανηφόρες που δεν τις είχα υπολογίσει και ένιωθα τον χρόνο να περνάει αρκετά αργά… εκεί απογοητεύτηκα λίγο και αρνητικές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου… άρχισα να σκέφτομαι την προηγούμενη διαδρομή, τις προπονήσεις που είχαν προηγηθεί στο Μέτσοβο, τις συμβουλές των φίλων μου, που θα με περίμεναν στον τερματισμό, μιας και θα είχαν ήδη ολοκληρώσει τον αγώνα! Πείσμωσα και ήθελα να παραμείνω στην πρώτη θέση!

Έφτασα στον τελευταίο σταθμό αρκετά διψασμένη και όχι τόσο χαμογελαστή, όσο στην προηγούμενη διαδρομή… Η τελευταία κατηφόρα είχε αρκετή πέτρα… όταν όμως άρχισα να ακούω τα τύμπανα του τερματισμού ξαναπήρα δύναμη! Μόλις μπήκα στο Λιτόχωρο, σαν να έφυγαν όλα τα χιλιόμετρα από πάνω μου και ένιωσα ξανά τα πόδια μου ελαφριά! Στον τερματισμό τα χαμόγελα που έβλεπα γύρω μου και τα χειροκροτήματα έκαναν την χαρά μου ακόμα μεγαλύτερη! Οι αγκαλιές των φίλων μου έδιωξαν την κούραση! Ξαφνιάστηκα από την χαρά τόσων ανθρώπων, που ενώ με έβλεπαν για πρώτη φορά, γιόρταζαν μαζί μου! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ο πιο απαιτητικός αγώνας που έχω τρέξει μέχρι τώρα αφήνοντάς μου μόνο όμορφες αναμνήσεις! Ευχαριστώ όσους χαμογέλασαν μαζί μου και όσους με στήριξαν!”