“Νάουσα Βέρμιο trail: Ένας αγώνας που χαίρεσαι να τον τρέχεις! ” Η αθλήτρια της Kasimis Training και μέλος των Rodopi Runners, Νικολέτα Γεράρδη, έκοψε την κορδέλα του τερματισμού στην κατηγορία τον γυναικών, στην παρθενική εκκίνηση του Νάουσα Βέρμιο Trail 6 κορυφές 44χλμ. Συγχαρητήρια Νικολέτα!

“Νάουσα Βέρμιο trail: Ένας αγώνας που χαίρεσαι να τον τρέχεις!

Η διαδρομή πανέμορφη, η σηματοδότηση άψογη, οι σταθμοί πλήρεις με ενθουσιώδεις εθελοντές. Νομίζω ότι οι αγώνες που φτιάχνονται με μεράκι και φροντίδα από τους διοργανωτές ξεχωρίζουν, ειδικά σε μια εποχή που έχουμε πληθώρα διοργανώσεων.

Είναι απαιτητικός αγώνας με αρκετά υψομετρικά για τα χιλιόμετρα της διαδρομής, στην εκκίνηση αρκετοί συναθλητές συγκρίνοντας τα υψομετρικά έλεγαν ότι θα ανέβουμε έναν μικρό Όλυμπο, παρόλα αυτά, εμένα προσωπικά η ανάβαση για το αλπικό κομμάτι μου φάνηκε πολύ ευχάριστη γιατί κινείται σε ένα όμορφο πυκνό δάσος με μαλακό τερέν. Το αλπικό κομμάτι στην κορυφογραμμή ήταν αρκετά μεγάλο, με εντυπωσιακή θέα αλλά σου έδινε χρόνο να συνέλθεις από την επίπονη ανάβαση και να ετοιμαστείς για την κατηφόρα που ακολουθεί.

Το δεύτερο μισό του αγώνα είναι κατά βάση κατηφορικό, με την εξαίρεση μιας καλής ανάβασης από τη βάση του χιονοδρομικού. Όσοι είναι λάτρεις της κατηφόρας νομίζω ότι το απόλαυσαν. Μονοπάτια με μαλακό χώμα και μερικοί πανέμορφοι χωματόδρομοι που σου έδιναν την ευκαιρία να τρέξεις καλά. Το άλσος του Αγ. Νικολάου που είναι η αφετηρία και ο τερματισμός είναι ένα φανταστικό μέρος τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους συνοδούς! Συνολικά ένας αγώνας που συστήνω ανεπιφύλακτα! “