Η κα.Ιωάννα Ευαγγέλου, διαιτολόγος με ειδίκευση στη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης & Life Coach μας τιμά και πάλι με την παρουσία της, περιγράφοντας παρακάτω πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα μπάλες ενέργειας ώστε να ενισχύσουμε την απόδοσή μας και να φουλάρουμε τις αποθήκες!

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ :

1 1/4 φλυτζάνι βρόμη

1 κ. σούπας κολοκυθόσπορο

1 κ. σούπας chia

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

1/3 φλιτζάνι μέλι

1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

½ φλυτζάνι τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο ή κάσιους

1/2 φλιτζάνι σοκολάτα υγείας σταγόνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης: βρώμη, σπόροι, φυστικοβούρο/ αμυγδαλοβούτυρο, γλυκαντικό ( μέλι / σιρόπι ), εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι, και άλλα μπαχαρικά που θέλετε να προσθέσετε.

Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ υγρό, προσθέστε λίγο περισσότερο βρώμη.

Αν είναι πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο περισσότερο ταχίνι.

*Θα πρέπει να μοιάζει με μια κάπως κολλώδη ζύμη που συγκρατείται όταν πιέζεται ελαφρά. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά (αυτό θα κάνει τις μπάλες ευκολότερο να πλάθονται αργότερα).

Αφαιρέστε το μπολ από το ψυγείο και ανακατέψτε τη ζύμη σε μπάλες του επιθυμητού μεγέθους. (Χρησιμοποιώ μια κουταλιά για να φτιάξω δική μου διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών ).

Αποθηκεύστε τις μπάλες ενέργειας που απομένουν σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες ή παγώστε μέχρι και 3 μήνες.

Βιογραφικό Ευαγγέλου Ιωάννα

Η διαιτολόγος Ιωάννα Ευαγγέλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2003 εργάστηκε για ένα χρόνο σε κέντρο αδυνατίσματος και αισθητικής, ως υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος. Από τον Μάρτη του 2005 μέχρι σήμερα είναι η ιδιοκτήτρια του Change Beat, στη Λάρισα. Το έτος 2012 και 2014 εκπαιδεύεται στο ΚΕΑΔΔ (Πιστοποιημένες Εκπαιδεύσεις Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία, υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED ) ενώ τον Νοέμβριο του 2014 παρακολούθησε, σε συνέχεια της εκπαίδευσης αυτής, το αντίστοιχο κομμάτι για παιδιά και εφήβους. Το Σεπτέμβριο του 2016, απέκτησε πιστοποίηση με ειδίκευση στη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης, υπό την αιγίδα του ISSN. Από τον Οκτώβρη του 2016, εκπαιδεύεται στη συμβουλευτική, life coaching & mentoring, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον Απρίλη του 2020, απέκτησε μέσω e learning του ΕΚΠΑ, τον τίτλο του Health Coach. Η συνεχής επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα κλινικής και αθλητικής διατροφής, φανερώνουν την αγάπη της για το αντικείμενο και τον άνθρωπο.