Τη φίλη Ιώ Γαρουφάλη τη γνωρίσαμε μέσα από το διαγωνισμό μας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διοργάνωση του Lake Plastiras Trail, Utragafa, όπου η Ιώ κέρδισε μια δωρεάν συμμετοχή στη διαδρομή των 23χλμ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συμμετοχή της αυτή μέσω του διαγωνισμού μας αποτέλεσε για εκείνη εφαλτήριο για μεγαλύτερες αποστάσεις, που δεν είχε τρέξει ούτε καν στην άσφαλτο μέχρι στιγμής όπως μας περιγράφει παρακάτω. Ιώ σου ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια και περισσότερες όμορφες εμπειρίες όπως αυτή στις μεγάλες αποστάσεις!

“Η απόφαση για να τρέξω για πρώτη φορά στη ζωή μου τόσα χιλιόμετρα που δεν έχω τρέξει ούτε στην άσφαλτο, ήταν δελεαστική κυρίως λόγω της τοποθεσίας. Κίνητρο για μένα είναι η άσκηση στη φύση αλλά και η πρόκληση να θες ξεπερνάς τον εαυτό σου κάνοντας κάτι που θεωρείς ότι δεν είναι για σένα. Από το πέμπτο χιλιόμετρο οι παλμοί άρχισαν να ανεβαίνουν όσο και τα χιλιόμετρα που έβλεπα ότι έχω να διανύσω ανεβαίνοντας προς τη κορυφή Τέμπλα με υψόμετρο 1800μ.

Το τοπίο όμως σε όλη τη διαδρομή ανεβαίνοντας μέσα από το δάσος μου έδινε δύναμη καθώς απολάμβανα κάθε βήμα. Κουράστηκα αρκετά στην ανάβαση (+1150m), όμως η θέα από ψηλά με αποζημίωσε και μου έδωσε κουράγιο για να επιστρέψω τρέχοντας προς τα πίσω αγναντεύοντας τα τοπία και τη λίμνη και τελικά να τερματίσω με χαμόγελο!

Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή τόσο στη σήμανση της διαδρομής όσο και στους σταθμούς παρέχοντας ότι χρειαζόσουν.

Ελπίζω και του χρόνου να καταφέρω να τρέξω στον ίδιο αγώνα!”