Εξαιρετική η προσπάθεια της Κωνσταντίνας Χαραλαμπίδου, αθλήτριας του ΕΟΣ Δράμας κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής της χρονιάς, η οποία την οδήγησε μέσα από πολλές δυσκολίες στην συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου στην Τσεχία! Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Χιονοδρομίας στη χώρα μας, η Ελλάδα συμμετείχε ομαδικά με την Κωνσταντίνα και τον Απόστολο Αγγέλη στο Αγώνισμα της Σκυτάλης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου! Την Κωνσταντίνα είχαμε τη χαρά να τη φιλοξενήσουμε και πέρσι. Οι επιδόσεις της αποτελούν μια από τις καλύτερες στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου Διάθλου και μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια!

04.01.2024, Martell-Val Martello, Italy (ITA): Konstantina Charalampidou (GRE) – on track, IBU Cup Biathlon, short individual women, Martell-Val Martello (ITA). www.biathlonworld.com © Deubert/IBU. Handout picture by the International Biathlon Union. For editorial use only. Resale or distribution is prohibited.

“Φέτος η χρονιά ήταν γεμάτη! Πήραμε μέρος σε αγώνες σε 8 διαφορετικές χώρες μέσα σε περίπου 5 μήνες ταξιδεύοντας είτε με το βανάκι ή με το πλοίο ή με το αεροπλάνο. Η ομάδα αποτελούνταν από τον προπονητή μας Σλάβα και τους συναθλητές μου, τον Απόστολο Αγγέλη, τον Νίκο Τσουρέκα και τον Αθανάσιο Γάστη. Η χρονιά λοιπόν άρχισε χωρίς να είμαι σίγουρη για το πως θα καταλήξει, μιας και οι πρώτοι μου αγώνες (ibu cup) στην Σκανδιναβία δεν πήγαν όπως θα έπρεπε και όπως θα ήθελα. Όμως άρχισα να νιώθω καλύτερα και τον Ιανουάριο στην Ιταλία (ibu cup) έκανα προσωπικό ρεκόρ, μπαίνοντας στην πρώτη 50αδα με αποτέλεσμα να πιάσω την βαθμολογία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τσεχία. Συνέχισαν άλλοι 3 καλοί σχετικά αγώνες με πρόκριση σε mass start και pursuit.

Συνέχεια είχε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Σλοβακία, που δεν τα πήγα καλά στον πρώτο αγώνα, εκτός του ότι έσπασα και το όπλο μου κατά τη διάρκεια του 2ου αγώνα, επειδή έπεσα. Οπότε ήταν μια “άτσαλη” εμπειρία, όμως όλα είναι μέσα στο “παιχνίδι”! Επόμενη στάση ήταν η Γερμανία για αγώνες ibu cup. Ο δρόμος ήταν μεγάλος όχι μόνο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά για όλο τον κόπο που έχω καταβάλλει τόσο εγώ τόσο και οι προπονητές και η Ομοσπονδία μας ΕΟΧΑ, για να καταφέρω να τερματίσω όσους αγώνες μπορούσα  αξιοπρεπώς. Μετά το σπάσιμο στο χέρι την περσινή χρονιά κι αφού έχασα όλη την αγωνιστική σεζόν μένοντας  χωρίς προπόνηση για 5 μήνες πιστεύω ότι η φετινή χρονιά ήταν το αντίδοτο σε όλη αυτή την κατάσταση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα λοιπόν τι να πω… απίστευτη εμπειρία! Δεν πίστευα ότι θα ήταν έτσι, ότι και να γράψω δεν περιγράφεται το συναίσθημα! Ο κόσμος ήταν απίστευτος! Είχαν γεμίσει οι κερκίδες 30.000 άτομα, δεν το πίστευα όταν ξεκίνησα το ζέσταμα δίπλα σε όλες τις top αθλήτριες, που έβλεπα μόνο στην eurosport ή στο instagram, φανταστικό κλίμα, απίστευτη κερκίδα!

Οι αγώνες ήταν 7,5χιλ. sprint και 15χιλ. individual. Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά ειδικά για τέτοιου επιπέδου διοργάνωση, θα έλεγα πως είναι όπως θα έπρεπε να είναι για φέτος. Πήραμε μέρος εγώ με τον Απόστολο Αγγέλη στον αγώνα σκυτάλης (single relay), που είναι ιστορικό γεγονός για την ελληνική χιονοδρομία, μιας και είναι ο πρώτος ομαδικός αγώνας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου που συμμετέχει η Ελλάδα και ήταν μεγάλη μας χαρά. Το απόλαυσα πραγματικά! Ήταν ότι χρειαζόμουν για να κλείσει με χαμόγελο η σεζόν και να ξεκινήσει η επόμενη με καινούριους στόχους.

Στην συνέχεια επιστρέψαμε στην Ελλάδα για 3 ήμερες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και συνέχισα την τελευταία μου αποστολή με την μικρότερη ηλικιακά ομάδα της Εθνικής για να πάμε Εσθονία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Δυστυχώς η κούραση με κατέβαλε, με αποτέλεσμα  να αρρωστήσω βαριά, οπότε μετά τον πρώτο αγώνα και αφού η κατάσταση χειροτέρεψε, γύρισα πίσω στην Ελλάδα. Ευτυχώς που δεν συνέβη στη μέση της σεζόν οπότε όλα έληξαν καλά.

Τώρα ξεκουράζομαι καθώς σε λίγες ήμερες θα αρχίσει η προπόνηση αποκατάστασης και τον Μάϊο ξεκινάνε οι προετοιμασίες στο εξωτερικό με την ομάδα. Η ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί για να έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις προπονήσεων, αφού λείπουμε σχεδόν όλο το καλοκαίρι στο εξωτερικό και την ευχαριστώ για όλα.

Όπως πάντα, ευχαριστώ τον Εμμανουήλ Μηλιαράκη για ότι έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει για μένα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας όπως και η οικογένειά μου. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε ακόμη καλύτερα την επόμενη χρονιά κυρίως στον τομέα της υγείας. Η μπογιά κρατάει και το όνειρο δεν τελειώνει!