“Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να συμμετάσχω και στη μεγάλη διαδρομή των 21χλμ. που κατά γενική ομολογία είναι από τις πιο δύσκολες αλλά παράλληλα από τις πιο ενδιαφέρουσες στην Ελλάδα!

Να είμαστε καλά και του χρόνου εκεί!” Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας εξομολογήθηκε η φίλη και non stop αθλήτρια ασφάλτου και βουνού Τριμίντζιου Αναστασία, καθώς και 3η Γυναίκα του Γεντικάκι Trail! Πολλά συγχαρητήρια!

“Λίγες  μέρες πριν το μεγάλο δρομικό event των Τρικάλων, του ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα –Τρίκαλα, την περασμένη Κυριακή 18/2 , για 4η φορά δώσαμε το παρόν σε έναν από τους πιο όμορφους αλλά και ζόρικους αγώνες βουνού στο Γεντίκι, το μυστικό βουνό όπως το αποκαλούν, στο νομό Λάρισας!

Η διοργάνωση που έλαβε χώρα για 7η χρονιά περιλαμβάνει 2 διαδρομές, 21 και 5,2 χλμ. Μετά από ένα χρόνο απουσίας μου από το Gentikaki Τrail (5,2km)  και με ρίσκο αρκετό γιατί όταν έχεις μπροστά αγώνα στόχο, αυτόν της 10ης Μαρτίου, το σώφρον είναι να προσέχεις και να μην διακινδυνεύεις με τραυματισμό που εύκολα μπορεί να σου τύχει σε ορεινό αγώνα, με πολύ κακοτράχαλο terrain, αποφάσισα να συμμετάσχω με σκοπό να τεστάρω τον εαυτό μου μετά από πολλές αλλαγές στην προπόνηση εδώ και 2 χρόνια και όχι μόνο .

Ένας Ιρλανδός συγγραφέας είχε πει κάποτε: «Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λένε στο Θεό «γενηθήτω το θέλημά σου» και αυτοί που τους λέει ο Θεός «καλά, κάνε ό,τι νομίζεις». Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, αυτών των ρομαντικών, που αγαπούν το ρίσκο και τα βουνά μαζί! Αγαπούν τη φύση, τις μυρωδιές, τα δέντρα, τα ρυάκια, ακόμα και τα βράχια , τις επίπονες ανηφόρες αλλά και τις κακοτράχαλες κατηφόρες , τα «προκλητικά» terrain! Αγαπούν να σκαρφαλώνουν στις πλαγιές και να αφουγκράζονται  ήχους που δε συναντάς σε αγώνες ασφάλτου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, το gentikaki trail παρόλο που είναι μόνο 5χλμ είναι απαιτητικός θα έλεγα. Όμορφος και προκλητικός συνάμα, δε θέλει εγωισμούς και «μαγκιές», απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και προσοχή ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της διαδρομής όπου πρέπει ο αθλητής να διαχειριστεί με σύνεση την κατηφόρα που συναντά. Το σωστό παπούτσι κρίνεται άκρως απαραίτητο, σε καμία περίπτωση δεν πας  με παπούτσι δρόμου. Το πιο σημαντικό όμως, όπως λέω πάντα είναι να δείξεις ΣΕΒΑΣΜΟ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σεβασμό στο βουνό, αυτό το υπέροχο βουνό που σίγουρα δε θέλει να σε τιμωρήσει αλλά θέλει να σου προσφέρει σιωπηλά τις καλύτερες εμπειρίες, τις καλύτερες εικόνες, τόσο που να θέλεις να έρθεις ξανά και ξανά!

Αυτό λοιπόν βίωσα κι εγώ στην 4η συμμετοχή μου στο gentikaki trail αυτή τη φορά, κατορθώνοντας  μάλιστα να πάρω την 3η θέση γενικής γυναικών, πράγμα που με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί τελικά αγαθά κόποις κτώνται αλλά και γιατί κατάφερα να τερματίσω χαμογελαστή και αλώβητη, απόλυτα ικανοποιημένη που μπόρεσα να διαχειριστώ σωστά τη διαδρομή ώστε να είμαι σε θέση να πω ότι …ΝΑΙ, θα το ξανάκανα !!!  

Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να συμμετάσχω και στη μεγάλη διαδρομή των 21χλμ. που κατά γενική ομολογία είναι από τις πιο δύσκολες αλλά παράλληλα από τις πιο ενδιαφέρουσες στην Ελλάδα!

Να είμαστε καλά και του χρόνου εκεί!!!”