Μάθε για την υψηλή διατροφική αξία και τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των αθλητών που μπορεί να καλύψει ένα Power Ball και φτιάξε το δικό σου, υπό τις οδηγίες της κ.Ιωάννας Ευαγγέλου, διαιτολόγο με ειδίκευση στη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης & Life Coach! Ευχαριστούμε κα.Ευαγγέλου!

Τί είναι το power bowl ;

Είναι ένα ισορροπημένο γεύμα, προερχόμενο από υγιεινές επιλογές με σκοπό να ικανοποιήσουν αλλά και να καλύψουν θρεπτικά τις υψηλές ενεργειακές ανάγκες των αθλητών, μέσα στη μέρα τους.

Μπορείτε επίσης να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο ως “grain bowl” ή “nourish bowl”. 

Πως μπορούμε να «χτίσουμε» ένα powerbowl ;

Ένα  power bowl βασίζεται στη λογική του πιάτου ( MyPlate ) μιας και περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες:

  • Υδατάνθρακες  

Φυσικά προτιμούμε πηγές που θα μας δώσουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη πέψη, έλεγχο γλυκόζης στο αίμα και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, σε σχέση με τους απλούς

Δοκίμασε να αναμίξεις κινόα, καστανό ρύζι, πλιγούρι, γλυκοπατάτες ή και καλαμπόκι.

  • Άπαχη πρωτεϊνη

Η πρωτεϊνη είναι σημαντική για την ανάρρωση / ανάπτυξη  των μυών αλλά και μας κρατάς χορτάτους! 

  • Λαχανικά
  • Πηγή καλών λιπαρών

Απαραίτητο συστατικό για το ανοσοποιητικό, αρθρώσεις, εγκεφαλική λειτουργία. Μπορούμε να κάνουμε μια σως με ταχίνι, μυρωδικά και ελαιόλαδο ή να προσθέσουμε αβοκάντο και ωμά κάσιους.  

Συνταγή: Power Bowl γλυκοπατάτα, σολομός, μπρόκολο

Υλικά:
Όνομα Ποσότητα
Αβοκάντο 20 gr
Γλυκοπατάτες (καθαρισμένες), ωμές 200 gr
Ελαιόλαδο 10 gr
Καρότα τριμμένα 50 gr
Μπρόκολο, πράσινο, βρασμένο σε ανάλατο νερό 200 gr
Παντζάρια τριμμένο 50 gr
Σολωμός, ωμός 180 gr

Βιογραφικό Ευαγγέλου Ιωάννα

Η διαιτολόγος Ιωάννα Ευαγγέλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2003 εργάστηκε για ένα χρόνο σε κέντρο αδυνατίσματος και αισθητικής, ως υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος. Από τον Μάρτη του 2005 μέχρι σήμερα είναι η ιδιοκτήτρια του Change Beat, στη Λάρισα. Το έτος 2012 και 2014 εκπαιδεύεται στο ΚΕΑΔΔ (Πιστοποιημένες Εκπαιδεύσεις Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία, υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED ) ενώ τον Νοέμβριο του 2014 παρακολούθησε, σε συνέχεια της εκπαίδευσης αυτής, το αντίστοιχο κομμάτι για παιδιά και εφήβους. Το Σεπτέμβριο του 2016, απέκτησε πιστοποίηση με ειδίκευση στη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης, υπό την αιγίδα του ISSN. Από τον Οκτώβρη του 2016, εκπαιδεύεται στη συμβουλευτική, life coaching & mentoring, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον Απρίλη του 2020, απέκτησε μέσω e learning του ΕΚΠΑ, τον τίτλο του Health Coach. Η συνεχής επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα κλινικής και αθλητικής διατροφής, φανερώνουν την αγάπη της για το αντικείμενο και τον άνθρωπο.