Η γλυκύτατη φίλη μας Μωραΐτη Ιωάννα Ηλιαχτίδα η οποία είχε κερδίσει μία από τις δωρεάν συμμετοχές στο διαγωνισμό που είχαμε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας “Τραχίνα” έλαμψε στο μονοπάτι του Εφιάλτη στην Ανόπαια Ατραπό. Η Ιωάννα Ηλιαχτίδα ενθουσιάστηκε από τη διοργάνωση και την ομορφιά που αντίκρυσε! Επίσης κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία και την 4η θέση στη γενική γυναικών! Πολλά συγχαρητήρια Ιωάννα Ηλιαχτίδα, σου ευχόμαστε πάντα να λάμπεις σαν τον ήλιο!

“Την Κυριακή 12 Μαΐου βρεθήκαμε σε ένα παγκοσμίως γνωστό για την ιστορικότητα του σημείο, όπου οι πρόγονοι μας το 480πΧ. ανέδειξαν όλο το μεγαλείο της ελληνικής θαρραλέας ψυχής, αψηφώντας άνισα αριθμητικά δεδομένα στη Μάχη των Θερμοπυλών με τους  Πέρσες. Τρέξαμε λοιπόν το δύσβατο μυστικό μονοπάτι που ο προδότης Eφιάλτης, γνώστης της περιοχής, οδήγησε τα περσικά στρατεύματα υπό την ηγεσία του Ξέρξη για να αιφνιδιάσουν και εν τέλει να περικυκλώσουν τις ελληνικές δυνάμεις  με επικεφαλής το Λεωνίδα.

Η Έντονη ποικιλομορφία του εδάφους κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μας ακόμη και σε σημεία που οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών άφησαν κομμάτια της διαδρομής με λάσπη στο πέρασμά τους. Βουτήξαμε και σε αυτά!! 

Σίγουρα λοιπόν η ομορφιά παίρνει άλλες διαστάσεις όταν συνδυάζεται με ιστορικότητα και εναλλαγές στο τερέν αλλά ο ανθρώπινος  παράγοντας είναι το στοιχείο αυτό που κάνει τη διαφορά. Μια εμπειρία αξιολογείται όχι μόνο από τις εικόνες αλλά κυρίως από τα αισθήματα και συναισθήματα που σου προξένησε. Ξεκινήσαμε  ενθουσιασμένοι από την ταχύτατη εξυπηρέτηση στα σημεία παραλαβής bib number  καθώς επίσης και μεταφορά στο σημείο εκκίνησης του αγώνα με το πούλμαν του αγώνα, συνεχίσαμε περιχαρείς καθώς στους σταθμούς τροφοδοσίας μας υποδέχονταν οι εθελοντές  με λιχουδιές, κέφι, πλατύ χαμόγελο και επιφωνήματα για να βρεθούμε συγκινημένοι στον τερματισμό σε μια πολύ θερμή υποδοχή του κόσμου,  της εξαιρετικής εκφωνήτριας αλλά και των φοιτητών Φυσικοθεραπείας που έσπευσαν να μας αναλάβουν για μασάζ και διατάσεις. 

Στις απονομές, όπου δόθηκαν βραβεία και με ηλικιακές κατηγορίες, βρέθηκα στην 3η θέση σε αυτή των γυναικών 18-39 (4η γυναίκα γενικής), αφού προηγουμένως είχα σταθεί τυχερή στην κλήρωση των 2 δωρεάν συμμετοχών! Ως κάτοικος Ντουμπάϊ τα τελευταία 5,5 χρόνια με αφορμή τον εν λόγω αγώνα είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω (κυριολεκτικά!) επί τροχάδην ένα ακόμη πανέμορφο κομμάτι του τόπου μας & είμαι ευγνώμων. Ραντεβού το 2025!”