Πολλά συγχαρητήρια στη φίλη αθλήτρια Ζαφειρίου Αναστασία η οποία έλαβε μέρος στον 11ο Δρόμο Σέϊχ Σου, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση Γενικής Γυναικών, ο οποίος μάλιστα φέτος είχε μορφή διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover) και της μετατροπής του περιαστικού δάσους σε εργοτάξιο!

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμμετείχα και φέτος στον «Δρόμο Σέϊχ Σου». Πρόκειται για έναν αγώνα 16χλμ, στο όμορφο δάσος του Σέϊχ Σου, με εκκίνηση και τερματισμό το κιόσκι στην είσοδο στην Περραιβού. Η διαδρομή είναι εύκολη, καθώς απαιτητικά θεωρούνται μόνο τα 2χλμ. που αποχαιρετάμε για λίγο τον δασικό δρόμο και μπαίνουμε σε ένα ανηφορικό μονοπάτι. Η θέα της Θεσσαλονίκης από ψηλά, της θάλασσας, σε συνδυασμό με τη φύση, χαρίζει όμορφες στιγμές και σε γεμίζει.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από αυτόν τον αγώνα να εξερευνήσω τα μονοπάτια του Σέϊχ Σου και να ευχαριστηθώ τα γύρω βουνά της πόλης μου. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είχα δίπλα μου και τους φίλους μου, που συμμερίζονται την αγάπη μου για το ορεινό τρέξιμο.

Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο φετινός αγώνας, είχε χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover). Τα επιχειρήματα διαμαρτυρίας πηγάζουν στο ότι θα μετατραπεί το πολύπαθο περιαστικό δάσος σε εργοτάξιο και των αρνητικών συνεπειών που συνεπάγεται αυτή η πράξη. Τα λόγια των διοργανωτών στην εκκίνηση με συγκίνησαν, καθώς και το πάθος όλων των δρομέων και των παρευρισκόμενων για την φύση και τον αθλητισμό.

 Με το πέρας του αγώνα και την κατάκτηση της 2ης θέσης γυναικών, αισθάνθηκα πληρότητα. Κάθε βουνό, κάθε εκδρομή, κάθε χιλιόμετρο, κάθε τερματισμός είναι και ένα νέο όνειρο που αξίζει να ζεις!”