Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 9ος Winterun Παλιά Καβάλα μήκους 25χλμ. καθώς και ο 1ος Winter Path μήκους 12χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό τη γραφική πλατεία του ομώνυμου χωριού της Π.Καβάλας κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες για την εποχή, συνθήκες “Winterun”.

Trail Girls που διακρίθηκαν στη διαδρομή των 25 χλμ.

  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΠΚΑ 2:29
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ 2:33
  • ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΟΥΔΗ 2:34

Trail Girls που διακρίθηκαν στη διαδρομή των 12 χλμ.

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΟΓΛΟΥ 00:57:17
  • ΕΥΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ 1:05:03
  • MILEVA KAPTEBILOVA 1:05:29

Η εκκίνηση δόθηκε σε περισσότερους από 650 δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και μονομιάς τα πέτρινα καλντερίμια του χωριού γέμισαν χρώματα και χαρούμενες φωνές, καθώς το πλήθος των δρομέων ξεχύθηκε στα μονοπάτια. Η φύση ντυμένη με τη φορεσιά του χειμώνα υποδεχόταν τους δρομείς άλλοτε κάτω από την σκιά των πλατανιών, του δρυόδασους υπό τους ήχους του νερού που κυλούσε ήρεμα, καθώς διέσχιζαν ” το δρόμο του νερού” και τους νερόμυλους, άλλοτε κάτω από τον γαλανό ουρανό με θέα την θάλασσα και το νησί της Θάσου.

Οι εθελοντές στους σταθμούς παρότρυναν τους αθλητές με το ζεστό τους χαμόγελο, αν και οι ίδιοι στεκόντουσαν στο κρύο και κάποιοι στον παγωμένο βοριά στις κορυφές, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η διοργάνωση είχε φροντίσει ώστε ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία.

Ο τερματισμός ήταν μία μεγάλη γιορτή όπου πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο να πανηγυρίσει μαζί με τους αθλητές και να απολαύσουν όλοι μαζί τον παραδοσιακό, ζεστό τραχανά Winterun! Θερμά συγχαρητήρια σε αθλητές και διοργανωτές!