Στις 29 Ιουλίου επιστρέφει το Wave Running, η έκπληξη του καλοκαιριού, μια ανάσα δροσιάς για όσους δρομείς θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, να τρέξουν πλάι στο κύμα σε μία από τις 3 διαδρομές που προσφέρονται των 5, 10 & 28χλμ. μέσα σε κλίμα διασκέδασης, που μόνο στο Wave Running μπορείς να το ζήσεις ! Μετά τους αγώνες ακολουθεί Beach Party ανοιχτό για όλους με δροσερά coctails !

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου WAVE running 2023

WAVE running – Παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου – 29.07.2023

Το Σάββατο 29 Ιουλίου ο Σύλλογος ΠΑΣ Αντίκας με την υποστήριξη του Συλλόγου Xanthi Runners διοργανώνει για 7η χρονιά τον παραθαλάσσιο αγώνα δρόμου WAVE running. 

Τρεις διαδρομές 5,10 & 28 χιλιομέτρων πλάι στο κύμα! Ο μεγάλος αγώνας των 28χλμ ξεκινά από την παραλία της Κεραμωτής, διασχίζει τις εκβολές του Νέστου και καταλήγει στην παραλία Μυρωδάτου (Αβδήρων). Οι αγώνες των 5 και 10χλμ, έχουν ως αφετηρία την παραλία του Μυρωδάτου, κινούνται δυτικά προς το Δέλτα του Νέστου, προς τις παραλίες Μαγγάνων και Ερασμίου και επιστρέφουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Φέτος, για πρώτη φορά, ο αγώνας των 28χλμ θα διεξαχθεί και με τη μορφή σκυταλοδρομίας (team race). Δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να τρέξουν σε δυάδες και να μοιραστούν την απόσταση και μια όμορφη εμπειρία!

Στον χώρο του τερματισμού θα οργανωθεί έκθεση τοπικών προϊόντων. 

Μετά τη λήξη των αγώνων στους συμμετέχοντες θα παρέχονται παγωμένες μπύρες, ψητό ψαράκι και δροσερό καρπούζι! 


Θα ακολουθήσει beach party ανοιχτό για όλους με κοκτέιλ και μουσικές επιλογές από αγαπημένους Dj΄s! 

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\wave running -32.jpg

1.Διαδρομές & Πρόγραμμα 

28 km – Απαιτητικός και ξεχωριστός
Αφετηρία: Κεραμωτή
Τερματισμός: Παραλία Μυρωδάτου (Δ. Αβδήρων)

Ώρα έναρξης: 18.30

Ξεκινώντας από τον οικισμό της Κεραμωτής  οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διανύσουν μια υπέροχη διαδρομή 28 χιλιομέτρων στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Στο 12ο  χιλιόμετρο διασχίζουν τις εκβολές του ποταμού Νέστου και συνεχίζουν για τα Άβδηρα, γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί προπόνηση στην άμμο, ιδίως αν οι δρομείς επιθυμούν να τερματίσουν  με γυμνό πόδι. 


Κατά τη διαδρομή θα υπάρχουν 6 σταθμοί υποστήριξης, εκ των οποίων οι 2 θα είναι ταυτόχρονα και σταθμοί τροφοδοσίας  με  ισοτονικό, coca cola, σοκολατάκια, μπανάνες, καρπούζι,  αλμυρά σνακ. Στον έναν εκ των δύο θα προσφέρεται και ενεργειακό τζελ. 

-Οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν με λεωφορείο από το Μυρωδάτο στην Κεραμωτή, όπου είναι η αφετηρία. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 16.30. 

-Θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς  ρουχισμού  και υποδημάτων  των αθλητών  από την αφετηρία προς τον τερματισμό.  

-Το συνολικό όριο για τον τερματισμό είναι 4,5 ώρες. 

10km – Μια δυνατή γεύση από τον αγώνα των 28km

Αφετηρία – Τερματισμός: Παραλία Μυρωδάτου (Δ. Αβδήρων) 
Ώρα έναρξης: 19.30

Απολαυστικός αγώνας, μέτριας δυσκολίας. Αποτελεί μέρος της διαδρομής των 28km. Με σταθερό ρυθμό και σωστή κατανομή των δυνάμεων θα τρέξετε έναν ευχάριστο αγώνα!


Θα υπάρχουν 2 σταθμοί υποστήριξης, ένας εκ των οποίων θα είναι ταυτόχρονα και σταθμός τροφοδοσίας με  ισοτονικά, coca cola, σοκολατάκια, μπανάνες, καρπούζι,  αλμυρά σνακ.
-Το χρονικό όριο για τον τερματισμό είναι 2 ώρες. 

5km – Ένας αγώνας για όλους

Αφετηρία – Τερματισμός:  Παραλία Μυρωδάτου (Δ. Αβδήρων) 
Ώρα έναρξης: 18.00


Αγώνας δρόμου ιδανικός για κάθε επίπεδο αθλητή. Κατάλληλος για αρχάριους δρομείς ή για δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συμμετέχετε χωρίς υποδήματα, καθώς η αίσθηση ελευθερίας που θα βιώσετε είναι μοναδική! 


Θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης με νερό.  

500m -παιδικός (4-12 ετών)

Αφετηρία – Τερματισμός : Παραλία Μυρωδάτου (Δ. Αβδήρων) 

Ώρα έναρξης: 19.00


 Παιδιά έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτά. Μικροί δρομείς, αφήστε τα παπούτσια σας και ελάτε να τρέξετε!

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι/πρώτες. 

Συνοπτικά το πρόγραμμα

 • Αγώνας 28 km -> 18.30 (ώρα αναχώρησης λεωφορείου από Μυρωδάτο προς Κεραμωτή 16.30). 
 • Αγώνας 10km -> 19.30
 • Αγώνας 5km -> 18.00
 • Παιδικός αγώνας  500m -> 19.00
 • Παραλαβή πακέτου συμμετοχής από τη γραμματεία: Σάββατο 29 Ιουλίου, 11.30 – μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα (5km και 10km) στον χώρο τερματισμού, στην παραλία Μυρωδάτου (πλησίον δημοτικού camping).  
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τον αγώνα των 28km οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν στη γραμματεία μέχρι τις 16.00, καθώς το λεωφορείο για την αφετηρία (Κεραμωτή) θα αναχωρήσει στις 16.30. 

2.Ηλικιακές κατηγορίες 

28 km – Άνδρες
Γενική κατηγορία: 1ος, 2ος, 3ος
έως 20 ετών: 1ος
21-39 ετών: 1ος, 2ος, 3ος
40-49 ετών: 1ος, 2ος, 3ος
50+  ετών: 1ος, 2ος, 3ος

28 km – Γυναίκες
Γενική κατηγορία: 1η, 2η, 3η
——————————————————————
28 km – Barefoot
Γενική κατηγορία: 1ος/η 2ος/η 3ος/η
——————————————————————

28 km – Team race

Γενική κατηγορία: 1ος/η 2ος/η 3ος/η

10km & 5km  Άνδρες & Γυναίκες 


10km & 5km- Άνδρες
Γενική κατηγορία: 1ος, 2ος, 3ος
έως 20 ετών1ος
21-39 ετών1ος, 2ος, 3ος
40-49 ετών: 1ος, 2ος, 3ος
50+  ετών: 1ος, 2ος, 3ος

10km & 5km – Γυναίκες
Γενική κατηγορία: 1η, 2η, 3η
έως 20 ετών: 1η
21-39 ετών: 1η, 2η, 3η
40-49 ετών: 1η, 2η, 3η
50+  ετών: 1η, 2η, 3η

Βράβευση ομάδας-συλλόγου

Θα βραβευτεί η πρώτη ομάδα/ ο πρώτος σύλλογος των τριών αγώνων. 

3.Παροχές

 • Μετάλλιο
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Σταθμοί υποστήριξης 
 • Αθλητικό t-shirt (κατ’ επιλογή του συμμετέχοντα) 
 • Υγειονομική κάλυψη από ξηρά και θάλασσα 
 • Φωτογραφικό υλικό
 • Στον τερματισμό: παγωμένη μπύρα, ψητό ψαράκι, δροσερό καρπούζι  

Μετά την ολοκλήρωση των απονομών θα ακολουθήσει beach party με κοκτέιλ και μουσικές επιλογές από αγαπημένους Dj’ s. 

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\_DSC1781.jpg

4.Αντίτιμο συμμετοχής 

Αγώνας 5km -> Με t-shirt 17€ / Χωρίς t-shirt 10€ 

Αγώνας 10km -> Με t-shirt 22€ / Χωρίς t-shirt 15€ 

Αγώνας 28km -> Με t-shirt 32€ / Χωρίς t-shirt 25€ 

Αγώνας 28 km – team race -> Με t-shirt 27€ / Χωρίς t-shirt 20€ 

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\_DSC1735.jpg

5.Όροι συμμετοχής
Οι συμμετοχή στους αγώνες 5, 10 και 28 χιλιομέτρων επιτρέπεται σε δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σε περίπτωση επιθυμίας συμμετοχής ανήλικου δρομέα θα πρέπει να υπογράφεται στη γραμματεία υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα. Θα υπάρχουν διαθέσιμες υπεύθυνες δηλώσεις από τη διοργάνωση.
Σε περίπτωση που οι αγώνες αναβληθούν λόγω καιρικών φαινομένων ή άλλων εξωτερικών παραγόντων, δεν επιστρέφεται το αντίτιμο της συμμετοχής, αλλά η συμμετοχή μεταφέρεται για την επόμενη διοργάνωση. Το αντίτιμο της συμμετοχής επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση που η διοργάνωση ακυρωθεί για το τρέχον έτος.
Εξαιτίας του μικρού χρονικού διαστήματος για εγγραφές δεν διατίθεται η επιλογή της ακύρωσης συμμετοχής.
Κάθε συμμετέχοντας του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής αποδέχεται ότι συμμετέχει με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση, την υγεία και την ικανότητά του να συμμετάσχει.
Κάθε συμμετέχοντας του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής αποδέχεται ότι οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στους αντίστοιχους αγώνες και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα.
Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στη γραμματεία έντυπη υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφεται το κάτωθι: «δηλώνω υπεύθυνα ότι συμμετέχω στον αγώνα με δική μου ευθύνη και οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας μου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν και βεβαιώνω ότι η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή, μου επιτρέπει να αγωνιστώ και πρόσφατα έχω εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα». Σε περίπτωση που δεν την προσκομίσουν θα δίνεται η δυνατότητα για επιτόπου συμπλήρωση στη γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού τους.
Προτείνεται από τη διοργάνωση οι συμμετέχοντες να έχουν εξεταστεί πρόσφατα και να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση.
Η διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα. Κάθε συμμετέχοντας του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση.
Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης.

Επικοινωνία & Social Media:
Email: ralouvlachopoulou@gmail.com
Viber: +30 6975706901 (Ραλού Βλαχοπούλου)
FB page: www.facebook.com/WAVErunningRace/
Instagram page: https://www.instagram.com/waverunning_/