Πρώτο βήμα στο μονοπάτι κι απευθείας η αίσθηση της ελευθερίας γεμίζει την ψυχή μας. Για την επόμενη τουλάχιστον ώρα θα είμαστε μόνες, η φύση κι εμείς. Οι μυρωδιές του δάσους, τα κελαϊδίσματα των πουλιών,  τα ειδυλλιακά τοπία που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει, διώχνουν μακριά κάθε σκέψη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που καθώς τρέχουμε λύνουμε προβλήματα που μας απασχολούν κι αυτό γιατί η επαφή με το βουνό ανοίγει τους ορίζοντές μας. Κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, οι ακτίνες του ήλιου  μας γεμίζουν ενέργεια, ενώ άλλες φορές οι σταγόνες της βροχής ξεπλένουν την πιθανώς κακή διάθεση, που μπορεί να έχουμε εκείνη τη στιγμή. Μαγικά… αλλάζουμε. Η φύση παρακολουθεί σιωπηλά το πέρασμά μας μέσα από τα μονοπάτια, αποπνέοντας σεβασμό και δέος προς όλη την κτίση.

Το ορεινό τρέξιμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας εσωτερικός διαλογισμός, μια προσωπική αναζήτηση μέσα από την προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας όρια. Πέραν των στιγμών μοναξιάς, το ορεινό τρέξιμο προσφέρει ευκαιρίες για συντροφικότητα, να πάμε μαζί πιο μακριά, να ξεπεράσουμε μαζί τα όριά μας, να χαλαρώσουμε, να περάσουμε όμορφα, να ανέβουμε παρέα σε κορυφές για να απολαύσουμε τη θέα. Οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων που μοιράζονται αυτές τις εμπειρίες είναι σπουδαίοι και πολλές φορές είναι δεσμοί ζωής.

Η γυναίκα του σήμερα έχει ανάγκη διαφυγής από την καθημερινότητα και έτσι βρήκε το δικό της καταφύγιο, μακριά από τη φασαρία, τρέχοντας στα σιωπηλά μονοπάτια, τα οποία ενδεχομένως τυχαία βρέθηκαν στην πορεία της ζωής της αλλά τελικά της έγιναν τρόπος ζωής.

Το μαγικό βουνό μας περιμένει…

Σιγανά και ταπεινά πατώ στη γη

Trail Girl

Στείλε μας το δικό σου Trail Story και δες το δημοσιευμένο στο Trail Girl

trailgirlgr@gmail.com