Τελικά ο αγώνας θα γίνει?

*Όποιος θέλει τη γρήγορη απάντηση να κατέβει τέσσερις παραγράφους😁😁

Κι ενώ είχαμε έτοιμο το κείμενο ακύρωσης του αγώνα για φέτος η ζωή κι ο χρόνος είχαν άλλα σχέδια, ανατρεπτικά! Ανεπίσημα αρκετοί φίλοι το είχαν πληροφορηθεί κατ’ ιδίαν, ότι ο αγώνας του Οκτωβρίου, το South Olympus Forest Trail, δεν θα γίνει, τουλάχιστον επίσημα. Θα γινόταν σαν demo, σαν test event την ίδια ημερομηνία το Σάββατο 14/10/2023 για προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους.

Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την αναστάτωση και την προετοιμασία που αρκετοί ξεκίνησαν για αυτόν τον αγώνα. Η προπόνηση όμως ποτέ δεν πάει χαμένη!

Πραγματικά το παλέψαμε με νύχια και με δόντια αλλά δεν προλαβαίναμε. Έτυχαν ξαφνικά πολύ αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν μας επέτρεπαν να ετοιμάσουμε τον αγώνα στα δικά μας συνηθισμένα στάνταρ ποιότητας. Έτσι δεν μπορούσαμε να βάλουμε κόσμο μέσα σε μια διαδρομή που δεν θα είναι 100% έτοιμη, και δεν θα προσέφερε την εμπειρία σύμφωνα με τα αισθητικά και ποιοτικά κριτήρια που έχουμε θέσει στο Pourlia Trail. Δυστυχώς, ή ευτυχώς όπως θα έλεγε κάποιος άλλος, είμαστε ερασιτέχνες αθλητές και διοργανωτές και ο βιοπορισμός μας έχει προτεραιότητα.

Όμως οι πρόσφατες ακυρώσεις αγώνων του Νοεμβρίου, άνοιξαν ένα χρονικό παράθυρο, και μια ξαφνική αναλαμπή στο μυαλό άναψε ξανά φωτιές στην καρδιά! Δυστυχώς ακυρώθηκε ο αγώνας του Πηλιου UPT, που σκόπευα κι εγώ να τρέξω, λόγω καταστροφών στα αγαπημένα μονοπάτια του βουνού των Κενταύρων. Η λογική είναι ότι πλέον οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής έχουν φτάσει στο τέλος της σαιζόν και πλέον τα παιδιά της οργανωτικής ομάδας θα έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην οργάνωση μιας τόσο πολύπλοκης εκδήλωσης. Το ραντεβού έγινε, τα βάλαμε κάτω, μοιράσαμε τις δουλειές και η απόφαση βγήκε!

To make a long story short, ή αλλιώς τα πολλά λόγια είναι φτώχια:

Ο αγώνας South Olympus Forest Trail ορίζεται για το Σάββατο 25/11/2023!!!

Ο καιρός είναι καιρός και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τότε, τέλος φθινοπώρου. Σίγουρα το βουνό δεν είναι ψηλό και οι πιθανότητες έκθεσης σε φαινόμενα είναι μειωμένες.

Τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες. Μπορώ μόνο να πω ότι βρέθηκαν νέα, πραγματικά μαγικά μονοπάτια στην περιοχή της Άνω Σκοτινας που μειώνουν τον δρόμο αλλά και την τελική απόσταση περίπου σε 54χλμ με 2800 μέτρα ανάβασης.

Το κόστος θα είναι 60€ και οι εγγραφές ευελπιστώ να ανοίξουν μέσα στις επόμενες μέρες αφού θα έχουμε ενημερώσει κι αναβαθμίσει το site.

-Κριτήρια συμμέτοχης θα ισχύουν κανονικά όπως είχε ανακοινωθεί

Πραγματικά η απόφαση είναι λίγο τρελή και δύσκολη. Αυτόν τον αγώνα τον αγαπάω τόσο πολύ ήδη και έχω βάλει άπειρες ώρες δουλειάς στο μονοπάτι και στην οργάνωση του!

Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα θα ενωθεί πάλι να κάνουμε αυτό που μας αρέσει τόσο!

Άλλωστε ultra είμαστε ή για να γίνουμε χρειάζεται να έχουμε υπομονή, επιμονή και θάρρος!

Μάνος Ρίζος

#south