Αν θεωρείς πως χρειάζεσαι προστασία κατά την προπόνησή σου, δεν χρειάζεται να καταφύγεις στη λύση ενός spray πιπεριού αλλά έχε πάντα μαζί σου το smart phone σου πλήρως φορτισμένο.

Σύμφωνα με έρευνες των Υπηρεσιών Εθνικής Ασφάλειας στην Αμερική, αποδείχθηκε πως ένα smart phone μπορεί να είναι το πιο ισχυρό μέσο αυτοπροστασίας. Ας δούμε παρακάτω με ποιους τρόπους :

GPS Tracker τηλεφώνου

Κατεβάστε μία εφαρμογή που επιτρέπει σε φίλους ή συγγενείς που εσείς θα επιλέξετε, να παρακολουθούν την πορεία σας κατά την προπόνησή σας, οποιαδήποτε στιγμή νομίζετε πως έχετε την ανάγκη να νιώσετε ασφαλείς.

Κάντε μία κλήση

Αν νιώσετε ότι σας ακολουθούν, κάντε μία κλήση σε κάποιο φίλο ή προσποιηθείτε ότι μιλάτε με κάποιον ώστε να περάσετε το μήνυμα πως δεν είστε μόνη και ανά πάσα στιγμή θα καλέσετε σε βοήθεια.

SOS εφαρμογές

Κατεβάστε μία εφαρμογή sos όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε επαφές σε περίπτωση ανάγκης τις οποίες θα καλείτε με ένα πλήκτρο.

Μετάδοση Live

Αν έρθετε αντιμέτωποι με ανθρώπους που απειλούν τη ζωή σας, τότε η απειλή από μέρους σας για live μετάδοση του συμβάντος μέσω Facebook ίσως σας σώσει από δυσάρεστες καταστάσεις.

Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας

Σε περίπτωση που δεχθείτε επίθεση, η ίδια η συσκευή του τηλεφώνου σας θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί αντικείμενο αυτοπροστασίας!