Την περασμένη Κυριακή 12 Μαϊου είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο Paggaio Trail Run και να λάβουμε μέρος στη διαδρομή των 27χλμ. με 1.800 υψομετρικά. Πραγματοποιήθηκε επίσης και αγώνας trail μήκους 10χλμ. Στο χώρο της εκκίνησης είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί αθλητές, φίλοι, συνοδοί, ο καιρός συμμαχούσε υπέρ μας κι όλα προμήνυαν το ξεκίνημα μιας μεγάλης γιορτής! Διοργανωτής για 11η συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933, την μακρόχρονη εμπειρία του οποίου την διέκρινες από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, σε κάθε σου βήμα!

Ο γνωστός κι αγαπημένος σε όλους κος Κώστας Ανδρονικίδης, μέλος της τεχνικής επιτροπής του αγώνα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, ο κος Φίλιππος Σάμιος, μας καλωσόρισαν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες κι οι δρομείς ξεχύθηκαν στα καλντερίμια του γραφικού, πανέμορφου χωριού Δωμάτια, χτισμένο στους πρόποδες του Παγγαίου όρους.

Τα πρώτα χιλιόμετρα μέσα από θαμνώδη περιοχή οδήγησαν στα πρώτα καταπράσινα μονοπάτια. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια!

Η κορυφή Αυγό είχε κάνει δειλά την πρώτη εμφάνισή της. Παρότι γνωρίζαμε πως μας περίμεναν 12 χιλιόμετρα ανάβασης το παραμυθένιο τοπίο μας έδινε κουράγιο!

Τα μονοπάτια πεντακάθαρα, η σήμανση εξαιρετική, δεν έμενε τίποτα άλλο παρά μόνο να απολαύσεις το ταξίδι!

Ο καθαρός ουρανός μας έκανε το χατίρι να απολαύσουμε τη Θάσο αρκετές φορές αλλά και τον Άθωνα.

Η παρουσία των γυναικών του βουνού, των Trail Girls, συμμετέχοντας η κάθε μία είτε αγωνιστικά, είτε προπονητικά, είτε για την εμπειρία, απογείωσε τη μαγεία του σκηνικού!

Η ανηφορική πλαγιά ονομάστηκε Γολγοθάς και όχι τυχαία! Η απαιτητική ανάβαση πάντα σε οδηγεί στην ομορφότερη θέα!

Στο 9ο χιλιόμετρο ο φίλος της διοργάνωσης Τάσος Κωνσταντινίδης βρίσκεται κάθε φορά εδώ και πολλά χρόνια στον σταθμό Πεταλούδα να αποθανατίσει την προσπάθεια των δρομέων και να τους ενθαρρύνει!

Φτάνοντας στο τελευταίο ανηφορικό τμήμα και προσεγγίζοντας την κορυφή του λόφου που είναι γεμάτη χρώματα κι αρώματα, σε κατακλύζουν συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης που βρίσκεσαι εκεί, σκέψεις ακανόνιστες που δε μπορείς να βάλεις σε τάξη, παρά μόνο μένεις έκθαμβος από τα ΄δώρα της φύσης που γεύεσαι εκείνη την στιγμή.

Προσεγγίζοντας το Αυγό ή όπως λέγεται Πιλάφ Τεπέ ένας από τους φωτογράφους της διοργάνωσης μας περίμενε όλους υπομονετικά, με πλατύ χαμόγελο και εξαιρετική διάθεση, όπως όλοι όσοι εκπροσωπούσαν το Paggaio Trail Run, για καλλιτεχνικά κλικ ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την κορυφή! Σειρά είχαν τα αλπικά λιβάδια…

Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας πλήρως εφοδιασμένοι όσο αφορά την υδροτροφοδοσία αλλά κυρίως εφοδιασμένοι με εγκάρδιους εθελοντές που σου ανέβαζαν το ηθικό και γινόσουν μέρος αυτού του ορεινού φεστιβάλ που λέγεται Paggaio Trail Run! Σας ευχαριστούμε!

Ξεκίνησε η κατάβαση και γρήγορα ξαναμπήκαμε σε κατάφυτα, σκεπαστά μονοπάτια.

Άφθονο νερό ανέβλυζε κατά μήκος της διαδρομής από τις πηγές του όρους συνθέτοντας ένα απίστευτο σύνολο που σε ταξίδευε από το χθες στο σήμερα.

Στον τερματισμό μας περίμεναν οι πιο γλυκές αγκαλιές από τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου Δωματίων, παρότι είχαν λάβει μέρος στον δικό τους παιδικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά! Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που μέσα από τον κόπο τους απολαύσαμε ένα αξέχαστο ταξίδι στα παραμυθένια μονοπάτια του Παγγαίου όρους. Αυτό το ταξίδι πρέπει να το ζήσεις κι εσύ!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ