Ένα θέμα που ακούμε να συζητιέται συχνά σε παρέες αθλητών είναι η ερωτική συνεύρεση ή μη, πριν από κάποιο αγώνα και πόσο μάλλον τον αγώνα στόχο. Την επιστημονική πλευρά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα προσφέρθηκε να μας αναλύσει ο Δρ. Κοκότης Νικόλαος Μαιευτήρας-χειρούργος γυναικολόγος με εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και ενασχόληση με την ενδοσκοπική, κολπική και ανοιχτή χειρουργική.

“Sex πριν τον αγώνα, μια γυναικολογική θεώρηση…

💪Ο αθλητισμός είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Για πολλές γυναίκες είναι hobby και τρόπος ζωής, υπάρχουν όμως και ορισμένες που το βλέπουν το θέμα πιο “αγωνιστικά”, πρόκειται δηλαδή για αθλήτριες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

🫵Συνηθίζεται στους κύκλους των πιο old school αθλητών να ισχύει ο άγραφος νόμος ότι το κρεβάτι πριν τον αγώνα είναι μόνο για ύπνο, μιας και το sex και οι ορμονικές του αλλαγές χαλαρώνουν το σώμα και το πνεύμα με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση.

💑Στη νέα γενιά αθλητριών ωστόσο ακούγονται και εναλλακτικές απόψεις όπως π.χ. ότι με το sex ηρεμεί το μυαλό και υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση για την επίτευξη της νίκης ή ότι με τη μυική χαλάρωση που επέρχεται το σώμα γίνεται πιο ευλύγιστο και αποδοτικό.

🤔Είναι δύσκολο να δώσουμε απόλυτο δίκαιο στη μία ή την άλλη πλευρά για τον απλό λόγο ότι είναι αδύνατο να ορίσουμε το sex με τον ίδιο τρόπο για όλους τους ανθρώπους. Είναι διαφορετική μια χαλαρή επαφή για να chillάρουμε σε σύγκριση με ένα μαραθώνιο sex που διαρκεί όλη νύχτα.

👌Οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι κάποιες ορμόνες όπως η τεστοστερόνη ( την έχουν και τα δύο φύλα) όχι μόνο δε μειώνονται με το sex, απεναντίας αυξάνονται. Παλαιότερα πίστευαν ότι αν υπάρξει επαφή τότε πέφτουν οι ορμόνες, άρα και η πίεση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

👍Η αθλητική επίδοση εξάλλου είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και η ψυχολογία είναι ένας εξ’ αυτών. Όταν η διάθεση είναι καλή, κάτι το οποίο χωρίς αμφιβολία προσφέρει το sex, τότε αυτό συνεπικουρεί σε μια καλή εμφάνιση στο terrain.

☝️Προσωπικά πιστεύω ότι μια αθλήτρια μπορεί το προηγούμενο βράδυ πριν το event να έχει επαφή αρκεί να μη δώσει τέρμα το γκάζι στο κρεβάτι, αλλά να το πάει κάπως πιο χαλαρά, ενώ καλό είναι να μεριμνήσει παράλληλα να φάει υγιεινά και να κοιμηθεί επαρκώς για να ξεκουραστεί.

Για περισσότερη ενημέρωση επισκεφτείτε το website μας:

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! Ακολουθήστε τη σελίδα μας Κοκότης Νικόλαος Μαιευτήρας Γυναικολόγος για περισσότερη ενημέρωση.”

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Θεοδ. Κοκότης είναι μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος με εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και ενασχόληση με την ενδοσκοπική, κολπική και ανοιχτή χειρουργική.
Αποφοίτησε μετά από 6ετή φοίτηση από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό 8,21 “λίαν καλώς” και μετέβη στη Γερμανία, όπου ειδικεύτηκε στη μαιευτική και γυναικολογία κατά την παραμονή του εκεί πάνω από μια δεκαετία.

Ολοκλήρωσε την εκεί καριέρα του στη γυναικολογική Κλινική Klinikum Nürnberg Nord του πανεπιστημίου Paracelsus στη Νυρεμβέργη όπου και έλαβε τον τίτλο του Επιμελητή (Funktionsoberarzt). Η γυναικολογική αυτή κλινική αποτελεί κέντρο ογκολογίας, κέντρο ρομποτικής χειρουργικής, κέντρο ενδομητρίωσης, κέντρο δυσπλασίας τραχήλου-κολποσκόπησης και κέντρο μαστού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία πραγματοποίησε λαπαροσκοπικές, κολπικές και ανοιχτές επεμβάσεις. Πρωτύτερα έλαβε εκπαίδευση στον τομέα Ειδική Μαιευτική και Περιγεννητική Ιατρική (Spezielle Geburtshilfe und Perinatal Medizin) και εξειδικεύτηκε στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και τους επιπλεγμένους τοκετούς στο περιγεννητικό κέντρο πρώτου (μεγίστου) βαθμού στο Νοσοκομείο του Λάντσχουτ στη Βαυαρία (Krankenhaus Lansdhut Achdorf).

Από το 2022 ζει και εργάζεται στην Λάρισα ενώ παράλληλα συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια για την διαρκή επικαιροποίηση των ιατρικών τακτικών και μεθόδων.

Φιλοσοφία εργασίας:

Το πιο βασικό στοιχείο της καθημερινά ασκούμενης ιατρικής ειναι η δημιουργία μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του ιατρού και της γυναίκας. Η ενδελεχής καθοδήγηση και επεξήγηση των προβλημάτων της ασθενούς σε απλή και κατανοητή γλώσσα, η ενεργός συμμετοχή της στον καθορισμό του διαγνωστικού και θεραπευτικού πλάνου καθώς και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη της θεωρούνται ως ο ακρογωνιαίος λίθος των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Η ασθενής πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τη διάγνωση και τη θεραπεία εκλογής στην κατάσταση της. Η μαιευτική-γυναικολογία που ασκείται βασίζεται στα σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα (Evidence Based) και προσαρμόζεται αναλόγως στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιστατικού.

Ιστοσελίδα: drkokotis.gr