Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στις Θερμοπύλες ο 13ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 15,2 χλμ. «Ανοπαία Ατραπός».

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τον ΟΠΑΣΤΕ και  το  Δήμο Λαμιέων.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στα μονοπάτια του ελατοσκέπαστου Καλλίδρομου όρους. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς πιθανολογείται ότι το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αποτελεί κομμάτι της γνωστής διαδρομής «Μονοπάτι του Εφιάλτη» η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της μάχης των Θερμοπυλών. Με τη 13η διοργάνωση συνεχίζεται ο τριετής κύκλος αγώνων, που ξεκίνησε το 2023, με επίκεντρο το μετάλλιο, δημιουργώντας μια συλλεκτική τριάδα μεταλλίων, με συγκεκριμένη και ιδιαίτερη σημειολογία. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το δεύτερο από τα τρία που θα αφορά τη φετινή διοργάνωση.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόπος Εγγραφής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, διαφορετικά απαιτείται γραπτή άδεια από τον γονέα ή κηδεμόνα (υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στη γραμματεία του αγώνα). Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Μάϊου 2024.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται με online εγγραφή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πατήστε για εγγραφή εδώ

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 20€ με τη συμμετοχή να θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει καταβληθεί το αντίτιμο του κόστους συμμετοχής εντός πέντε (5) πέντε εργάσιμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής.

Παροχές προς τους συμμετέχοντες

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Τεχνικό T-Shirt,  αναμνηστικό μετάλλιο (στους τερματίσαντες) καθώς και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης

Οι φωτογραφίες του αγώνα είναι δωρεάν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης σε υψηλή ανάλυση. Πέραν των αγωνιστικών παροχών, παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών με τους αθλητές και τους συνοδούς τους, να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ευρήματα του μουσείου καθώς και να “περιηγηθούν” ηλεκτρονικά στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα λήψης λουτρού στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών.

Απονομές

Το αναμνηστικό μετάλλιο δίνετε μόνο στους αθλητές που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα (4 ώρες).

Οι πρώτοι 3 άνδρες και 3 γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα λάβουν κύπελλα νικητών ηλικίας (σε περίπτωση που η ηλικιακή κατηγορία έχει λιγότερους από 6 τερματίζοντες, θα βραβευτεί μόνο ο 1ος ηλικιακός νικητής / 1η ηλικιακή νικήτρια).

Ακολουθούν οι ηλικιακές κατηγορίες:

κατηγορίαηλικίες ανδρώνκατηγορίαηλικίες γυναικών
M18-39 χρ.W18-39 χρ.
M40+40+ χρ.W40+40+ χρ.

Οι πρώτοι τρείς (3) άνδρες και  πρώτες τρείς (3) γυναίκες θα παραλάβουν βραβεία και δώρα από τη διοργάνωση

Γενικές οδηγίες Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών από 07:00 – 09:30, όπου θα είναι και ο τερματισμός. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο το αργότερο μέχρι τις

09.30. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Οι αθλητές θα μεταφερθούν στο σημείο της εκκίνησης με λεωφορεία του συλλόγου.

 Η αναχώρηση του πρώτου λεωφορείου για την Ιερά Μονή Δαμάστας όπου δίνεται η εκκίνηση θα γίνει στις 09:30 και του τελευταίου στις 10:00

Τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί πριν την εκκίνηση η οποία θα δοθεί στις 11:00

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 4 ώρες.

Στοιχεία Διαδρομής

Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 15,2 χλμ., εκ των οποίων το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ιερά Μονή Δαμάστας.

Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1 χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος, οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ.

Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια. Για 1 χλμ. η διαδρομή κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχής κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα.

Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχικές λιμνούλες.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί ανεφοδιασμού.

Ο τερματισμός του αγώνα θα είναι στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών (Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών) με το μέσο χρόνο διαδρομής να είναι δύο (2) ώρες, ενώ το όριο έγκυρου τερματισμού είναι οι τέσσερις (4) ώρες

Αποκατάσταση αθλητών

Το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βρίσκεται στον τερματισμό, παρέχοντας στους αθλητές την απαιτούμενη αποκατάσταση καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των τραυματισμών.

Ο Σύλλογος Δρομέων «ΤΡΑΧΙΝΑ» σας καλεί να τρέξετε αυτή την όμορφη και ιστορική διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος του Καλλιδρόμου. Εμείς θα φροντίσουμε να έχετε έναν ασφαλή και ευχάριστο αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα

Βασιλόπουλος Αθανάσιος Mob: 6930071791 / Email: a.vasilopoulos@pste.gov.gr

Σακελλάρης Παναγιώτης Mob: 6973212162 / Email: panosntua@gmail.com

Ρένιος Ηλίας Mob: 6974462191 / Email: ilrenios@yahoo.gr

Ζήκας Νικόλαος Mob: 6986385756 / Email: zikasn@hotmail.com

Βαμβάτσικος Σπυρίδων Mob: 6980396159 / Email: spirosvamvatsikos@gmail.com

Ο Τεχνικός Διευθυντής

Πρατίλας Λουκάς / Email: pratilasl@gmail.com

Email: anopaiarace@trahina.gr

Κανονισμοί αγώνα «13η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ»

1. ΟΡΟΙ

Στους κανονισμούς που απαριθμούνται πιο κάτω, οι λέξεις που σημειώνονται εδώ αναφέρονται σε συγκεκριμένους όρους:

– ΑΓΩΝΑΣ στην  ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ

– ΑΘΛΗΤΕΣ στους αγωνιζόμενους, αυτούς δηλαδή που νόμιμα έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν στον αγώνα

– ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ – Η ΤΡΑΧΙΝΑ»

– ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στην Οργανωτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του αγώνα και λαμβάνει τις αποφάσεις.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Στερεάς, τον ΟΠΑΣΤΕ και το Δήμο Λαμιέων, ο «Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας – Η ΤΡΑΧΙΝΑ» διοργανώνουν τη «13η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ» , στις Θερμοπύλες τη Κυριακή 12 Μάϊου 2024.

3. ΓΕΝΙΚΑ

H ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ® είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος στο όρος Καλλίδρομο, ο  οποίος έχει απόσταση 15.2km και υψομετρική διαφορά +510m. Ο αγώνας πραγματοποιείται τη δεύτερη Κυριακή του Μάϊου κάθε χρόνου με εκκίνηση από την Ιερά Μονή Δαμάστας στις 11:00,  και τερματίζει στο προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών.

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών δικαιούνται να συμμετάσχουν στον αγώνα.

5. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν στις αρχές Μαρτίου και θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 03 Μαΐου 2024.

Μόνο ατομικές εγγραφές είναι δυνατές.

Στη φόρμα εγγραφής κάθε αθλητής/ αθλήτρια πρέπει να παρέχει τα προσωπικά του/της δεδομένα

Η εγγραφή ολοκληρώνεται εφόσον έχει γίνει η διαδικασία πληρωμής.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου, αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και περιλαμβάνει:

– Αριθμό BIB του αγώνα

-Τροφοδοσία και υδροδοσία στη διαδρομή και στον τερματισμό

Πακέτο του αθλητή με δώρο από τη διοργάνωση

Μετάλλιο στους έγκυρους τερματίζοντες

Μετακίνηση από τις Θερμοπύλες προς το σημείο εκκίνησης, στην Ιερά Μονή Δαμάστας

Οι 3 πρώτοι άνδρες νικητές και οι 3 πρώτες γυναίκες νικήτριες της «12ης ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ 2023» έχουν την τιμή να λάβουν μέρος στη «13η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ 2024» δωρεάν.

Η Διοργάνωση έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τη συμμετοχή, ακόμη και δωρεάν, σε αθλητές-αθλήτριες που η ίδια κρίνει άξιους να πάρουν μέρος στον αγώνα, ανεβάζοντας έτσι το αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά το κλείσιμο των εγγραφών.

6. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Εάν κάποιος αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να ενημερώσει τους διοργανωτές μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση: anopaiarace@trahina.gr

Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρήματων σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί για λόγους πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης έως και 15 ημέρες πριν από την εκδήλωση, θα γίνει επιστροφή το 50% του ποσού εγγραφής που καταβλήθηκε. Το ποσοστό αυτό καθίσταται απαραίτητο από τα διάφορα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι Διοργανωτές και δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Σε περίπτωση διακοπής ή ακύρωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης, δεν θα επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

Δεν είναι δυνατή η ανταλλαγή αριθμού BIB αγώνα, η αναβολή της εγγραφής για το επόμενο έτος.

Οι αθλητές που θα τρέξουν με BIB που ανήκει σε άλλον αθλητή, ακόμη και μετά τον αγώνα, θα αποκλειστούν.

7. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Οι αθλητές δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση υγείας τους. Ωστόσο, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πλήρως την ικανότητά τους να συμμετάσχουν σε έναν ορεινό αγώνα όπως η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ. Πρέπει να είναι σαφές ότι με την υποβολή μιας αίτησης, αναλαμβάνεται από τον συμμετέχοντα η πλήρης ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.

 8. ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (DNF)

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος για να φτάσει αθλητής/αθλήτρια στη γραμμή τερματισμού είναι οι 4 ώρες.

Οι αθλητές/αθλήτριες οι οποίοι θα φτάσουν στον τερματισμό εκτός χρονικού ορίου θα αποκλειστούν (DSQ).

Η «σκούπα» θα ακολουθεί τον τελευταίο δρομέα, προκειμένου να βοηθήσει τους αθλητές που εγκαταλείπουν από τον αγώνα και να εξασφαλίσει βοήθεια για όποιον τραυματιστεί ή χρειάζεται βοήθεια.

Οι υπεύθυνοι του αγώνα διατηρούν το δικαίωμα να αποκλείσουν αθλητές που δεν σέβονται τους κανόνες.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης (DNF) ο αθλητής παραδίνει το αριθμό ΒΙΒ στην «σκούπα» είτε στον υπεύθυνο του σταθμού και σταματάει τη συμμετοχή του στον αγώνα.

9. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ BIB ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Η διανομή των πακέτων που περιλαμβάνουν και τους αριθμούς BIB των αθλητών, γίνεται στη γραμματεία του αγώνα, στο προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών, τη Κυριακή 12 Μάϊου 2024 από τις 07:00 έως της 09.30

Οι αθλητές πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης και ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους.

Οι αριθμοί ΒΙΒ θα πρέπει να φορεθούν αναλλοίωτα από όλους τους συμμετέχοντες και δεν πρέπει να διπλωθούν ή να κοπούν. 

Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φορεθεί από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή στον αγώνα.

Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας / η συμμετέχουσα δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα, η Διοργάνωση θα αποστείλει το πακέτο αθλητή (στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην αίτηση εγγραφής) μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

10. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι αθλητές προτείνεται να έχουν μαζί τους τον παρακάτω εξοπλισμό για όλη τη διάρκεια του αγώνα:

– Απόθεμα νερού τουλάχιστον 0,5 λίτρου (προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού, δεν θα υπάρχουν ποτηράκια στους σταθμούς)

-Παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο στο έδαφος του Καλλιδρόμου (πέτρες, βράχοι, χαλίκι)

-Γυαλιά ηλίου

-Αντιανεμικό μπουφάν

-Καπέλο

11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Οι αθλητές υποχρεούνται να τρέχουν σε ημιαυτόνομη λειτουργία και πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον 0,5 λίτρα υγρού (νερό, ισοτονικό).

Η ημι-αυτονομία ορίζεται ως η ικανότητα ο αθλητής να είναι αυτόνομος μεταξύ δύο σταθμών τροφοδοσίας σε σχέση με τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και την ασφάλεια και να μπορεί να προσαρμοστεί σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν (κακές καιρικές συνθήκες, σωματικές παθήσεις, τραυματισμοί…).

Αυτό συνεπάγεται τους ακόλουθους κανόνες:

● όταν φεύγουν από ένα σταθμό τροφοδοσίας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν αρκετό νερό για να φτάσουν στον επόμενο σταθμό τροφοδοσίας.

● στους σταθμούς τροφοδοσίας θα είναι διαθέσιμη μια περιορισμένη ποικιλία σνακ και ροφημάτων που οι Διοργανωτές κρίνουν κατάλληλα για να εγγυηθούν μια σωστή διατροφή για τους αθλητές του αγώνα. Οποιεσδήποτε ειδικές διατροφικές απαιτήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτόνομα από τους αθλητές.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας:


Μόνο αθλητές με ορατό αριθμό BIB του αγώνα θα έχουν πρόσβαση σε σταθμούς τροφοδοσίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ εφόσον ένας από τους βασικούς στόχους της Διοργάνωσης  είναι να μην υπάρχει κανένα οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Στους σταθμούς τροφοδοσίας, σνακ και νερά θα σερβίρονται μόνο από το προσωπικό του σταθμού. Τα σκουπίδια πρέπει να τοποθετούνται στα κατάλληλα δοχεία.

12. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι διοργανωτές παρέχουν δωρεάν μεταφορά αθλητών από το Μουσείο Θερμοπυλών προς τη γραμμή εκκίνησης στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Θα υπάρχουν λεωφορεία από τις Θερμοπύλες (σημείο τερματισμού). Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 09.30 με το τελευταίο να αναχωρεί στις 10.00

Οι αθλητές πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης στην Ιερά Μονή Δαμάστας έως τις 10:45 το πρωί της Κυριακής, 12 Μάϊου 2024.

Ο αγώνας ξεκινά στις 11:00

Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1 χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος, οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ.

Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια. Για 1 χλμ. η διαδρομή κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχής κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα.

Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχικές λιμνούλες.

Η σήμανση της διαδρομής θα είναι πυκνή με χρωματιστές ταινίες, μπογιά (μικρής διάρκειας) σε έντονα χρώματα (ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΜΕΡΗ) και μικρές πινακίδες που θα έχουν το λογότυπο του αγώνα.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται κατά μήκος του μονοπατιού χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, αποτρέποντας άλλους που θα ήθελαν να κάνουν προσπέραση.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (ιδιαίτερα επικίνδυνες καιρικές συνθήκες) οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή, ώστε κανένας αθλητής να μην εκτεθεί σε κίνδυνο. Εναλλακτική διαδρομή θα ανακοινωθεί αν χρειαστεί στην ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα.

Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα δεν σημειώνονται. Οι αθλητές θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τη σηματοδοτημένη διαδρομή του αγώνα και να μην κόβουν τμήματα της διαδρομής. Οποιεσδήποτε αποχωρήσεις από την επίσημη διαδρομή θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό.

14. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο αγώνας διεξάγεται στο Όρος Καλλίδρομο. Απαιτείται από τους συμμετέχοντες να σέβονται πλήρως το ορεινό περιβάλλον, ιδίως με το να μην αφήνουν σκουπίδια, να μαζεύουν λουλούδια ή να ενοχλούν την άγρια ​​ζωή. Όποιος βρεθεί να αφήνει σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής θα αποκλείεται από τον αγώνα και θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από τους δημοτικούς κανονισμούς.

Για να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού, ΔΕΝ θα μοιράζονται ποτήρια μιας χρήσης στους σταθμούς, επομένως ο αθλητής πρέπει να φέρει το δικό του παγούρι /κύπελλο.

15. ΚΑΙΡΟΣ

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή ομίχλη, δυνατή βροχή ή καταιγίδες), οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στη διαδρομή του αγώνα, προκειμένου να εξαλειφθούν πιθανοί κίνδυνοι ή συνθήκες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσκολίες για τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται από τους Διοργανωτές για τυχόν αλλαγές. Οι Διοργανωτές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να διακόψουν ή να ακυρώσουν τον αγώνα εάν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που θέτουν σε κίνδυνο αθλητές, προσωπικό, εθελοντές ή ιατρικές ομάδες.

16. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΕΣ, ΕΦΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Οι ακόλουθες παραβιάσεις θα οδηγήσουν σε άμεσο αποκλεισμό και απόσυρση του αριθμού BIB του αθλητή:

●Κοψίματα διαδρομής

●Αφήνοντας σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα

●Άρνηση να βοηθήσει έναν συμμετέχοντα που αντιμετωπίζει δυσκολίες

●Προσβολή ή απειλή προσωπικού ή εθελοντών

●Χρήση μεταφοράς κατά τη διάρκεια του αγώνα

●Απώλεια του αριθμού BIB

Ποινή ή αποκλεισμός (DSQ) μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως μόλις διαπιστωθεί η παράβαση, στο τέλος του αγώνα ή μετά τη διασταύρωση των αποδεικτικών στοιχείων, αλλά το αργότερα μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Οι προσφυγές θα αξιολογηθούν και θα απαντηθούν στον απαραίτητο χρόνο, οι αποφάσεις είναι τελικές, χωρίς έφεση.

Οι αντιρρήσεις, ανεξάρτητα από τον λόγο, υποβάλλονται μόνο από τον αθλητή εντός 24 ωρών μετά την λήξη του αγώνα. Η απόφαση της Επιτροπής για ενστάσεις εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα θα είναι διαθέσιμα, εντός 24 ωρών από το πέρας του αγώνα. Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει βάση μεικτού χρόνου (gun time).

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

17. ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Το αναμνηστικό μετάλλιο δίνετε μόνο στους αθλητές που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα (4 ώρες).

Οι πρώτοι 3 άνδρες και 3 γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα λάβουν κύπελλα νικητών ηλικίας (σε περίπτωση που η ηλικιακή κατηγορία έχει λιγότερους από 6 τερματίζοντες, θα βραβευτεί μόνο ο 1ος  ηλικιακός νικητής / 1η  ηλικιακή νικήτρια).

Ακολουθούν οι ηλικιακές κατηγορίες:

κατηγορίαηλικίες ανδρώνκατηγορίαηλικίες γυναικών
M18-39 χρ.W18-39 χρ.
M40+40+ χρ.W40+40+ χρ.

Οι πρώτοι τρείς (3) άνδρες και  πρώτες τρείς (3) γυναίκες θα παραλάβουν βραβεία και δώρα από τη διοργάνωση

18. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κατά την εγγραφή, οι αθλητές εξουσιοδοτούν τους Διοργανωτές να χρησιμοποιούν ελεύθερα οποιεσδήποτε ακίνητες ή κινούμενες εικόνες που τους απεικονίζουν κατά τη συμμετοχή τους στον αγώνα χωρίς εδαφικά ή χρονικά όρια.

19. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η εθελοντική εγγραφή και η μετέπειτα συμμετοχή στον αγώνα υποδηλώνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων και των κανονισμών του αγώνα και τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές που έγιναν σε αυτούς. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες απαλλάσσουν τους Διοργανωτές από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για ζημιές σε πρόσωπα ή/και περιουσιακά στοιχεία που προκαλούνται από ή σε αυτούς.