Για ακόμη μία φορά αισθανόμαστε τιμή και εθνική υπερηφάνια υποδεχόμενες την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία αυτή τη φορά εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού 2023, στο Innsbruck της Αυστρίας, στο Trail Long 85χλμ. κατακτώντας την 53η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των γυναικών σε 14:05:35! Χριστίνα σε ευχαριστούμε, ευχόμαστε να μας χαρίσεις αμέτρητες ακόμη σπουδαίες συμμετοχές και να συνεχίσεις να μας εμπνέεις!

“Για να καταφέρουμε να αγωνιστούμε με την εθνική ομάδα πρέπει πρώτα να πάρουμε την πρόκριση από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε για δεύτερη χρονιά στη Δεσκάτη Γρεβενών. Θα ξεκινήσω λοιπόν από εκεί. Δεν το είχα στο πρόγραμμα να πάω φέτος, ο Δημήτρης με ώθησε να συμμετάσχω και βρέθηκα στην γραμμή της εκκίνησης χωρίς να το καταλάβω. Όταν πλέον είχα την πρόκριση, έπρεπε να επιλέξω σε ποιο αγώνισμα θα τρέξω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ειλικρινά ήμουν σε πλήρη σύγχυση, ένα πρωί πήρα τον Δημήτρη και του λέω κατά λέξη, μήπως να μπούμε στο μεγάλο; Έκανε μια παύση και μου λέει, ναι.
Έκανα την περισσότερη προπόνηση που έχω κάνει μέχρι στιγμής στο ορεινό τρέξιμο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα.
Φτάσαμε λοιπόν στην ημέρα του αγώνα.


Απίστευτο κλίμα στην εκκίνηση και παρόλο το άγχος μου, από το πρώτο μέτρο έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάει. Έκανα την πρώτη ανάβαση όσο πιο οικονομικά μπορούσα γιατί ήξερα ότι η συνέχεια ήταν ακόμη πιο απαιτητική.
Έγραψα στο χέρι μου τους σταθμούς και πήγαινα από τον ένα σταθμό στον άλλο. Προσπάθησα να μείνω πιστή στον προγραμματισμό που είχαμε κάνει και δεν σκέφτηκα ποτέ τον τερματισμό.
Στα μισά του αγώνα κάπου στα 42 χιλιόμετρα με περίμεναν ο Κώστας με τον Μανώλη. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο σημείο, ένιωσα εντελώς άδεια, με έπιασαν σφάχτες που με ανάγκασαν να περπατήσω στη κατηφόρα για κάποια χιλιόμετρα. Εκεί έχασα αρκετό χρόνο.


Σιγά σιγά βρήκα ξανά τον ρυθμό μου, ώσπου έφτασα στη βάση της τελευταίας ανάβασης, εκεί με περίμενε ο Δημήτρης με την Κωνσταντίνα. Έφαγα κάτι αν κ μου ήταν πολύ δύσκολο και ξεκίνησα για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Παραδόξως ένιωσα πάρα πολύ καλά, έκανα μια πολύ δυναμική ανάβαση και στη συνέχεια ξεκίνησα το κατέβασμα και την τελική ευθεία προς τον τερματισμό.


Δεδομένης της απειρίας μου σε τέτοιου είδους αγώνες, ο στόχος ήταν να τερματίσω τον αγώνα με αξιοπρέπεια και χωρίς σοβαρά προβλήματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη γι’ αυτό που έζησα, για τις υπέροχες εικόνες που είδα.
Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημήτρη Θεοδωρακάκο για την καθοδήγησή του. Αλλά και σε όλη την ομάδα που ήταν εκεί και βοήθησαν με κάθε τρόπο στη προσπάθεια. “