Γρήγορα μονοπάτια με flow, δασικοί δρόμοι μέσα στα έλατα και πανέμορφη θέα της Γκιώνας και των Βαρδουσίων εντυπωσίασαν τους αθλητές. Μια Οίτη που με τις ομορφιές της και τα γραφικά χωριά της Παύλιανη, Κουμαρίτσι και Πυρά ήταν αφορμή για θετικά σχόλια. Το Μαυρολιθάρι είχε φορέσει τα καλά του και υποδέχτηκε στην πλατεία τους ποδηλάτες με γιορτινή διάθεση.

Σάββατο 6 Ιουλίου: προετοιμασίες και προεόρτια

Η παραλαβή των πακέτων το Σάββατο στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε εκτός από την τεχνική μπλούζα και άλλα δώρα: η ελληνική εταιρεία κατασκευής  ποδηλάτων Peacock Bikes προσέφερε σε κάθε συμμετέχοντα από ένα υπέροχο buff, ενώ η εταιρεία Rolco πρόσφερε δείγματα του καθαριστικού Bionol για όλους.

Μετά τις τεχνικές ενημερώσεις για τις διαδρομές η εταιρεία MISKO ανέλαβε την υδατανθράκωση των αναβατών και η ημέρα έκλεισε με ζωντανή μουσική, από το σχήμα Duetto per Caso, αλλά και μεγάλη προσμονή για τους αγώνες.

Κυριακή 7 Ιουλίου: Αγώνας

Το πρωί της Κυριακής η Gatsoulis Bikes, ανέλαβε την λίπανση των ποδηλάτων πριν τις εκκινήσεις με προϊόντα MOTUL Bike Care  και όλοι ξεκίνησαν για το βουνό με ευχάριστη διάθεση, χάρη στο ρυθμό της μοναδικής DJ Jimyyhacka!

Για όσους έμειναν πίσω στην πλατεία του χωριού η ένταση της μουσικής και η χορευτική διάθεση παρέμειναν αμείωτες, ενώ τα παιδιά, μετά τον πολύ πετυχημένο παιδικό αγώνα, απόλαυσαν και διήγηση παραμυθιού από την Βιργινία Κοκκίνου κάτω από τα δροσερά πλατάνια.

Οι διαδρομές είχαν από όλα για τους αθλητές μας, αλλά σίγουρα και πολλή ανηφόρα. Αποζημίωση αποτέλεσε η γιορτή στων τερματισμό όπου την ενυδάτωση είχε αναλάβει η Fit & Shape (Up Cycle Store) και την αποκατάσταση με παραδοσιακές ρουμελιώτικες πίτες ο Φούρνος της Πανωραίας. Φυσικά δεν έλειψε το άφθονο τοπικό τσίπουρο.

Απονομές

Tις απονομές τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδος Γιώργος Δελμούζος και ο  Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και η Πρόεδρος Ιωαννα Καλλία και η Διευθύντρια Έλλη Κοτσάνου από το Δίκτυο Δελφών.

Εκτός αυτών, τα πρωτότυπα έπαθλά μας, δημιουργήματα του εργαστηρίου Cocta Terra, απένειμαν στους νικητές όλων των κατηγοριών εκπρόσωποι των χορηγών μας Κρεάτα ΑΛΦΑKopanis HORECAGTK Insurance και Commsquare.

Δεν εκπροσωπήθηκαν οι χορηγοί Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες και Καταφύγιο Οίτη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμότατα για τη στήριξη.

Κληρώσεις

Το διήμερο έκλεισε με κλήρωση πολλών δώρων για όλους τους συμμετέχοντες από τους δωροθέτες μας:

–          Ποδηλατικά καταστήματα: Kifissia BikesRacing Cycles και Bike for Life

–          Κατασκευαστές: IDEAL Bikes & KENDA,

–          Εστιατόρια: Το Στέκι του Καραπλή (Μαυρολιθάρι), Παράγκα (Αγία Μαρίνα Λαμίας)

Όσοι έφυγαν νωρίς θα παραλάβουν ταχυδρομικά τα δώρα τους.

Αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό

Τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο https://www.oitimtb.gr/el/results .

Σίγουρα όλοι ανυπομονούν για τις φωτογραφίες τις οποίες αυτή την στιγμή επεξεργαζόμαστε και από αύριο θα αρχίσει το ανέβασμα σε dropbox  ώστε όλοι να μπορούν να κατεβάσουν σε καλή ανάλυση…..μείνετε συντονισμένοι!

Ευχαριστήρια

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, δωροθέτες και υποστηρικτές του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίαςMbike.grAdendureiRunTrail Girlgazzetta.grLamia Polis & Lamia SportsFokida News & iparnassos,

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, συγχωριανούς και φίλους από το Μαυρολιθάρι, που ήταν υπέροχοι όλο το διήμερο· επίσης όλους τους φίλους από τα χωριά Πυρά, Παύλιανη και Κουμαρίτσι που μας στήριξαν τόσο ζεστά.

Τέλος και πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους αθλητές για την συμμετοχή τους και ζητούμε συγνώμη για λάθη και αβλεψίες, που ελπίζουμε να μας δικαιολογηθούν, αφού αυτή ήταν η πρώτη μας διοργάνωση.

Θα στείλουμε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σε όλους τους συμμετέχοντες τις επόμενες ημέρες και αναμένουμε σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές ώστε το 2025 να είμαστε καλύτεροι. 

Ραντεβού στην Οίτη το καλοκαίρι του 2025!

Η οργανωτική επιτροπή και το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Μαυρολιθαριτών

Web:           www.oitimtb.gr

Facebook:  www.facebook.com/oitimtb

Instagram: www.instagram.com/oitimtb

email: syllogos.mavrolithariton@gmail.com