Φιλοξενούμε με μεγάλη μας χαρά, ένα διαμάντι της ορεινής ποδηλασίας, την Αλεξάνδρα Αδάμ, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει εκπληκτικές επιδόσεις!

Η Αλεξάνδρα είναι 5 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ορεινή ποδηλασία, από το 2017 έως και το 2021. Από το 2017 είναι επίσης μέλος της Εθνικής μας Ομάδας! Οι σημαντικότεροι αγώνες που έχει λάβει μέρος είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου είχε κατακτήσει την 3η θέση το 2017 και έπειτα οι Διεθνείς Αγώνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και η Εθνική Ελλάδος ανταγωνίζεται επαγγελματικές ομάδες.

Αυτή την περίοδο, οι 3 γυναίκες της Εθνικής μας ομάδας, μία από αυτές και η Αλεξάνδρα Αδάμ, προσπαθούν με συμμετοχές σε στοχευμένους αγώνες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν, ώστε να κερδίσουν την πρόκριση στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024! Αλεξάνδρα ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε σένα και στα υπόλοιπα κορίτσια! Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας.

Είμαι 22 χρονών και ζώ στη Μάνδρα Αττικής. Μόλις τελείωσα με τις σπουδές μου από το Οικονομικό Τμήμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και τώρα ήρθε η ώρα για εργασία πάνω στο κομμάτι αυτό.

Ποδήλατο, όπως όλα τα παιδιά, έκανα πάντα από μικρή ηλικία. Με την ορεινή ποδηλασία όμως ξεκίνησα να ασχολούμαι από τα 16 μου αλλά όχι ανταγωνιστικά. Έκανα περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, για να ανεβάσω την αντοχή μου στο άθλημα του motocross, που ήταν το κύριο άθλημά μου εκείνη την περίοδο. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου και βλέποντας ότι έχω δυνατότητες στο άθλημα αυτό, αποφάσισα να ρίξω το βάρος εκεί και να ασχοληθώ αγωνιστικά.

Η ομάδα μου, η West Coast Cycling Team ήταν εκείνη που με προέτρεψε να ασχοληθώ με το άθλημα, η οποία ήταν και είναι πάντα δίπλα μου!

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητά μου είναι αρκετά δύσκολη, καθώς προσπαθώ να συνδυάσω δουλειά, προπόνηση, γυμναστήριο αλλά και προσωπική ζωή. Οι ώρες ξεκούρασης όπως καταλαβαίνετε είναι λίγες αλλά με καλή θέληση, πείσμα και υπομονή όλα έρχονται!

Η καλύτερή μου ποδηλατική στιγμή είναι το πρώτο μου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που έτρεξα στην Ναύπακτο το 2017, το οποίο και κέρδισα. Με μόλις 1 έτους προπόνηση, κατάφερα να πάρω τον πρώτο μου τίτλο στην κατηγορία των Νεανίδων, ο οποίος θα μου μείνει αξέχαστος!

Αυτό που με κέρδισε στην ορεινή ποδηλασία είναι η αδρεναλίνη και η ανταγωνιστικότητα που υπάρχει στους αγώνες μεταξύ των αθλητών αλλά και στις προπονήσεις σε διάφορα μονοπάτια. Επίσης έχεις την ευκαιρία να δεις τοπία και μέρη που έχουν πραγματικά απίστευτη ομορφιά και είναι κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια μας.

Ένα από τα όνειρά μου είναι η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα στην ορεινή ποδηλασία (MTB) και μελλοντικά η ενασχόλησή μου με το κομμάτι της προπονητικής.

Δεν αντιμετωπίζω προβλήματα στο χώρο της ορεινής ποδηλασίας, αντιθέτως μέσα από αυτή έχουν δημιουργηθεί φιλίες και όμορφες αναμνήσεις από αγώνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!”