Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 5ο Νάουσα Βέρμιο Trail και 1ο 6 Κορφές στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 με τη βοήθεια του Δήμου Νάουσας.

Αυτός ΔΕΝ είναι μόνο ένας αγώνας. Είναι μία γιορτή.

Και μάλιστα πολύχρωμη.

Μικροί να χειροκροτούν μεγάλους και το αντίστροφο.

Συμμετείχαν 86 δρομείς στα 44 χιλιόμετρα 3000d, 67 δρομείς στα 24 χιλιόμετρα 1400d, 98 δρομείς στα 10 χιλιόμετρα  570d, 18 αθλητές στο Alsos Run and Fun, 30 μικροί και μεγάλοι στον αγώνα προσανατολισμού-Orienteering και 60 μαθητές στους παιδικούς αγώνες από Ελλάδα, Ιταλία και Σκόπια. Οι περισσότεροι δρομείς ήρθαν με τις οικογένειες τους, έπαιξαν, γέλασαν, κουράστηκαν.

Για άλλη μία φορά, το διπλό  Pasta Party της Παρασκευής και του Σαββάτου με ζυμαρικά με αρακά, ο εκπληκτικός χώρος εκκίνησης και τερματισμού στο άλσος του Αγίου Νικολάου, η σηματοδότηση, τα πεντακάθαρα μονοπάτια, οι πολλοί εθελοντές, τα καταπληκτικά μπλουζάκια της VSR, οι 6000 (Έξι χιλιάδες) φωτογραφίες, το συλλεκτικό μετάλλιο και τα χειροποίητα έπαθλα, διαφορετικό σε κάθε βραβευμένο, σηματοδοτούν γιατί το Νάουσα Βέρμιο Trail συγκαταλέγεται στους καλύτερους οργανωτικά αγώνες στην Ελλάδα.

Νταούλια, μασκώτ, καρναβαλιστές, ταμπούρλα έδωσαν τον δικό τους τόνο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Κρυοθεραπεία στους 12 βαθμούς κελσίου, κούρεμα σε γερανό, μέλι και γλυκά Ναούσης και μπουφές με τοπικά προϊόντα.

Δώρα από χειροποίητες ποντιακές λύρες έως μπατόν τρεξίματος. Κατασκήνωση δίπλα στο ποτάμι και για δεύτερη φορά λήψεις με actions cameras μέσα στη διαδρομή από πεζοπόρους και μηχανοκίνητα μέσα.

Για την ιστορία πρώτευσαν στα 5 χιλιόμετρα η Νικολέττα Καραμπινέση και ο Αθανάσιος Σκόρδας, στα 10 χιλιόμετρα η Ευθυμία Παπαδοπούλου και ο Βασίλης   Καλιλινιώτης , στα 24 χιλιόμετρα η Βένη Δημπάρη  και ο Dimitri Calvanelli και στα 44 χιλιόμετρα η Νικολέτα Γεράρδη και ο Χρήστος Παρμάκης.

Αξιολόγηση από τους αθλητές για να εξαλείψουμε τυχόν ατέλειες.

Όλες οι πληροφορίες και τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα https://naoussavermiotrail.gr/

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές και τις οικογένειες τους, τους πολλούς εθελοντές και χορηγούς μας.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2024 για το 6ο Νάουσα Βέρμιο Trail και το 2ο 6 Κορφές.