Ο 1ος Καλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες (9χλμ, παιδικός 1χλμ και 600μ Special Olympics) πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Λευκάδα στις 26 Μαρτίου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιγωνίου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας. Πρώτη επίσημη φορά φέτος, μετά την περυσινή δοκιμαστική διεξαγωγή και το πλήθος των ευμενών σχολίων υπερκάλυψε τα όποια (αναμενόμενα) λάθη. Διορθώνοντας του χρόνου τις όποιες παραλείψεις, ελπίζουμε ο αγώνας να κατοχυρώσει μια ξεχωριστή θέση στο δρομικό καλεντάρι.

Σχεδόν 450 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν στις πανέμορφες διαδρομές, μια ιδανική ηλιόλουστη μέρα. Η αρχή δόθηκε με τους 40 Special αθλητές μας από Άρτα και Λευκάδα οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα 600μ  και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων! Ακολούθησε ο παιδικός αγώνας των 1000μ όπου 200 παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καλλιγωνίου με ενθουσιασμό και χαμόγελο.

 Στις 10.00 δόθηκε η εκκίνηση των κυρίως αγώνων (Ημιμαραθώνιος και 9χλμ)

Στον «μεγάλο» αγώνα των 21,1χλμ συμμετείχαν 40 «τολμηροί» αθλητές που εκτός την δύσκολη μικτή (άσφαλτος – τσιμέντο – χώμα) διαδρομή  με την σημαντική θετική υψομετρική διαφορά (σχεδόν +700μ) είχαν να αντιμετωπίσουν και την αρκετή για την εποχή ζέστη. Στους άνδρες νικητές ήταν οι:  Πέτρος Τυρολόγος (1ος- 01:40:12) μετά από μάχη με τον Sylvain Gobel (2ος- 01:41:37). 3ος ο Άρης Πάλμος (01:44:58). Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι Δήμητρα Τσαλοκώστα (1η- 01:48:11), Vera Kuchynkova (2η- 02:00:33) και Κατερίνα Βονιτσάνου (3η- 02:04:01)

Στον επίσης απαιτητικό αγώνα των 9 χλμ ξεκίνησαν 180 αθλητές που και αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν μια θετική υψομετρική διαφορά +230μ.  Στους άνδρες νικητές ήταν οι:  Κωνσταντίνος Ζαβιτσάνος (1ος- 34:10), Ιωάννης Καρέτσος (2ος– 35:42) και Δημήτρης Γεωργοπέτρης (3ος– 36:12). Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι Θεοδώρα Κοψιδά (1η– 46:13), Μαρία Ίβρου (2η– 47:02) και Κωνσταντίνα Σταύρακα (3η– 47:43)

 Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια των καταπληκτικών εθελοντών μας, των φορέων και των χορηγών μας. Η Διοργάνωση τους ευχαριστεί όλους θερμά και ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης τους αναφέρει παρακάτω:

 • Αστυνομική Διεύθυνση και Τροχαία Λευκάδας για τα μέτρα τάξης
 • «Υγεία» Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο για τη διάθεση του ασθενοφόρου
 • Νοσοκομείο Λευκάδας για τη διάθεση ιατρού και νοσηλευτή
 • Δημοτική Αστυνομία για τη συμβολή της στην ασφάλεια του αγώνα
 • ΣΥΜΟΛ & Biker Bros για τη διάθεση των μηχανοκίνητων μελών της
 • Αφοί Κοντοπρία – Clean Mart  – Φαρμακείο Αλέξανδρος Κολυβάς – La Piazza
 • Varko – Romeo+Julie – Santas Collection – Kappa Imports
 • Σταύρακας Ζαχαροπλαστείο – Φούρνος του Σάκη – Κτήμα Γαζή – Καλός Bakery
 • Ασπρογέρακας Χωματουργικά – Φίλιππας Χωματουργικά – Ανυφαντής Marble – Ktisma
 • Εξοπλιστική Λευκάδας – Σταύρακας Ξυλεία – Copy House – Μπουκέτο Μπαλόνια
 • Φαρμακείο Μακρής Ιωάν. – Oikos Décor – Marinos Pet Shop – Κάβα Ιωάν. Κατωπόδης
 • Margarita Restaurant – Nirikos Pizzeria – Rachi Food & More
 • Γλένης Εμπόριο Φρούτων – Φρουτεμπορική – Παπάς Παντοπωλείον

          Η Οργανωτική Ομάδα του Καλλιγώνιου Ημιμαραθώνιου.

Όλα τα αποτελέσματα του αγώνα στον σύνδεσμο: https://results.mysportevent.gr/results.php?id=20230007