Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 3ο Pravi Trail από τους Eleftheroupoli Runners με εκκίνηση & τερματισμό την Ελευθερούπολη Καβάλας ή όπως ονομαζόταν παλαιότερα Πράβι προερχόμενο από το λατινικό Provia ή Paravia που σημαίνει επάνω ή δίπλα στο δρόμο κι αυτό γιατί η Ελευθερούπολη βρίσκεται σε θέση από την οποία περνούσε η αρχαία «Κάτω Οδός», ο κυριότερος και πιο πολυσύχναστος από τους αρχαίους δρόμους που ερχόταν από το Βυζάντιο, διέσχιζε την Ανατολική Μακεδονία και οδηγούσε στη Θέρμη!

Η εκκίνηση των 21χλμ. δόθηκε στις 10:00π.μ. ενώ λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε η εκκίνηση των 5χλμ. και μονομιάς ένα πολύχρωμο πλήθος ξεχύθηκε στα μονοπάτια του Παγγαίου, ενός παραμυθένιου δάσους κατάφυτου από δρυς, πλατάνια και οξιές. Απαιτητική μεν η περίπου 12χλμ.ανηφόρα αλλά ο πηγαίος ενθουσιασμός και η ενθάρρυνση από τους διοργανωτές και τους εθελοντές σε συνδυασμό με τη μαγεία της φύσης, ήταν ο πιστός σύμμαχος των δρομέων να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες και να φτάσουν στον τερματισμό! Το μονοπάτι που οδήγησε τους δρομείς στο τέλος αυτής της πανέμορφης εμπειρίας, ήταν ένα πέτρινο καλντερίμι, τμήμα της αρχαίας Κάτω οδού, που σε ταξίδευε από το παρόν στο ιστορικό παρελθόν.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν για να προσφέρουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα στους δρομείς προσφέροντας, κέφι, διασκέδαση, ορεινό δρομικό παλμό! Άλλωστε τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από αυτές τις στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά!

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα. Συγχαρητήρια σε όλα τα Trail Girls!

https://www.facebook.com/ELEFTHEROUPOLIRUNNERS2015/videos/961467745330134