“Το μοναδικό μονοπάτι που θα με οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο μου, είναι εκείνο που με κάνει καθημερινά να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Στο τρέξιμο, όταν ηρεμώ, βάζω σε σειρά τις σκέψεις μου και κάνω την αυτοκριτική μου.” Η πρωταθλήτρια Ειρήνη Κοκκιναρίου, κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στα steeple, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και σε άλλες κορυφαίες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, επανήλθε δυναμικά, στοχεύοντας πια σε ένα νέο ξεκίνημα που δεν είναι άλλο από το ορεινό τρέξιμο! Αθλήτρια πλέον της Iron Team By Sideridis Nikolaos δυναμική και αισιόδοξη κατακτά ολοένα και περισσότερες προσωπικές της κορυφές! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα Ειρήνη που σε φιλοξενούμε και σε ευχαριστούμε από καρδιάς!

“Ένας κύκλος έκλεισε με τα steeple, στον ορίζοντα ένα νέο ξεκίνημα στα υπέροχα βουνά, έχοντας την βοήθεια με τις πολύτιμες συμβουλές και την στήριξη του Νίκου Σιδερίδη. Ένας από τους πιο έμπειρους και μεγαλύτερους αθλητές του βουνού και των υπεραποστάσεων, που έχει βγάλει η χώρα μας. Τι να πρωτοπώ για αυτόν τον Άνθρωπο;  ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ για όλα όσα κάνει, για όλα όσα μας δίνει!!!

Η μετάβαση απ’ τον στίβο στο βουνό ήταν σχετικά εύκολη. Γνωρίζοντας το σώμα μου και αντιλαμβάνοντας τον τρόπο προπόνησης, το πώς να βγει σωστά το πρόγραμμα, έχοντας την πλήρη αίσθηση του τρεξίματος, του ρυθμού και τις ανάγκες της καθημερινής άσκησης, δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Εκείνο που έπρεπε να αλλάξω, ήταν η νοοτροπία στο να ανταποκριθώ στους διαφορετικούς ρυθμούς που θα δούλευα στο εξής. Αυτό το βίωσα στον απόλυτο βαθμό όταν έτρεξα στον “Θεαγένειο δρόμο, ο γύρος της Θάσου – 104.5χλμ.” Ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου, από πολλές απόψεις και για προσωπικούς λόγους, χωρίς να μειώνω όλα αυτά που έχω ζήσει στον στίβο και τις διοργανώσεις που έχω λάβει μέρος, ήταν ο αγώνας που τον ευχαριστήθηκε κάθε κύτταρο του κορμιού μου, γεμίζοντας όλη μου την ψυχή!

Όσο αφορά τα βουνά, όταν βρίσκεσαι μέσα στη φύση, η απόλυτη ηρεμία, τα μοναδικά χρώματα και αρώματα που σε περικλείουν, σου γαληνεύουν την ψυχή. Νιώθεις την δύναμη του βουνού, εκεί ο κόσμος είναι όμορφος και μυστήριος, το οξυγόνο λιγοστό, ο ήλιος καίει περισσότερο και κάθε μέτρο στα μονοπάτια έχει διαφορετική δυσκολία. Η φύση μοναδική, ακόμα κι ο ήλιος όταν τον δεις να ανατέλλει ή να δύει επάνω στα βουνά, είναι αλλιώς. Όλα αυτά που κοιτάς είναι ένα θαύμα και νιώθεις πιο κοντά στον Θεό! Έτσι νιώθω την επιτακτική ανάγκη κι εγώ να “κατακτήσω” την κορυφή που θα Τον ψυχανεμιστώ. Το μοναδικό μονοπάτι που θα με οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο μου, είναι εκείνο που με κάνει καθημερινά να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Στο τρέξιμο, όταν ηρεμώ, βάζω σε σειρά τις σκέψεις μου και κάνω την αυτοκριτική μου. Ταπεινώνοντας τον εγωισμό μου συνειδητοποιώ την σπουδαιότητα της απόλυτης Αγάπης και Εμπιστοσύνης που χτίζουν δυνατές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, για αυτές αξίζει να προσπαθούμε καθημερινά. Η χαρά του τρεξίματος, όπου και με όποιο τρόπο κι αν γίνεται, η επιμονή και η απαιτούμενη αφιέρωση στο ταξίδι κατά την προσπάθεια επίτευξης του στόχου, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες που διαμορφώνουν ισχυρές προσωπικότητες. Η “κατάκτηση αυτής της κορυφής” πιστεύω ότι αποτελεί τον σημαντικότερο σκοπό μιας ανθρώπινης ύπαρξης. Εκεί είναι δύσκολο να χαθείς! “