Ο Δήμος Λαμιέων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Εκπολιτιστικού/Επιμιρωτικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες», του συνδέσμου Υπατέων «Ο Άγιος Ηρωδίων», της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης και μελών του Συλλόγου «ΤΡΑΧΙΝΑ» βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν τη διεξαγωγή του ιστορικού 17ου Ορεινού Μαραθώνιου της Οίτης «Ηρακλής»!!!

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την διοργάνωση, όμως η σύμπραξη όλων των παραπάνω φορέων φέρνει ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα για τους αθλητές. Καλούμε όλους τους δρομείς βουνού που τρέχουν αυτή την διαδρομή από το 2007 να στηρίξουν και φέτος με την παρουσία τους την προσπάθειά μας!!!

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon) που φθάνει στην 17η διοργάνωση συγκαταλέγεται στους μακροβιότερους μαραθωνίους βουνού της χώρας μας (μαζί με τους δύο που διεξάγονται στον Όλυμπο). Η Οίτη είναι ένας από τους δέκα Εθνικούς Δρυμούς της Ελλάδας. Για αυτό και τα μονοπάτια που θα τρέξουν οι αθλητές έχουν ιδιαίτερη αισθητική αξία! Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, την Οίτη, εκτός του μαραθωνίου διεξάγονται για 12η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές:

Ο Ημιμαραθώνιος “Ελλέβορος” (Helleborus Half Marathon) 16,2χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία “Μονοπάτι Φαρμακίδων” (Farmakides Trail) 6,9χλμ. Επίσης για τα παιδιά των τάξεων του δημοτικού διεξάγεται αγώνας 1000μ. με την ονομασία «Λαγοπόδαρος» την παραμονή των αγώνων. Προσκαλούμε όλους τους δρομείς ορεινού τρεξίματος να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις και να απολαύσουν τα μονοπάτια της Οίτης! Ραντεβού στις 16 & 17 του Σεπτέμβρη στην Υπάτη Φθιώτιδας.

Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές! Μια διοργάνωση φτιαγμένη από αθλητές…..για αθλητές!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ