Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 έρχεται το 8th Veikou Trail με συνδιοργανωτές την My SportEvent και τον δήμο Γαλατσίου.

Μην χάσεις την ευκαιρία να τρέξεις στα μοναδικά μονοπάτια και τους δασικούς δρόμους του Veikou Trail.

Από την περσυνή διοργάνωση, εκτός της κλασσικής ποια διαδρομής των 5χλμ, έχουν ενταχθεί οι διαδρομές Veikou Skull Trail 10χλμ & 20χλμ, καθώς και Σκυταλοδρομία 20χλμ (2 Χ 10χλμ), που πραγματικά ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες δρομείς, εξαιτίας του τερέν αλλά και του ιδιαίτερου περιβάλλοντος, που πραγματικά θυμίζει σε πολλά σημεία «Άγρια Δύση».

Μια μοναδική περιπέτεια, πραγματικά δυο βήματα από την πόρτα σου, θα έχεις την ευκαιρία κυριολεκτικά να ¨Τρέξεις στο βουνό μέσα στην πόλη¨.

Η Οργανωτική επιτροπή του Veikou Trail όμως,  έχει προχωρήσει από την προηγούμενη διοργάνωση στην προσθήκη νέας διαδρομής με την ονομασία Veikou Skull Trail, που θα κινείτε στα ίχνη της υπάρχουσας διαδρομής, αλλά θα επεκτείνεται και στα Τουρκοβούνια.

Μεγάλο μέρος της διαδρομής κινείται στα παλιά Νταμάρια της ΛΑΤΟ, που λειτούργησαν από το 1937 μέχρι το 1976 στα Τουρκοβούνια και θα περιλαμβάνει αποστάσεις 10χλμ & 20χλμ.

Η γεωμορφολογία της περιοχής σε πολλά σημεία θυμίζει Άγρια Δύση, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τρέξουν μια διαδρομή με άγρια ομορφιά, με θέα της πόλης και προς τον Υμηττό.

Είναι βέβαιο ότι η νέα διαδρομή θα συναρπάσει τους συμμετέχοντες δρομείς, καθώς περιλαμβάνει υπέροχα μονοπάτια, δασικούς δρόμους, εναλλαγές κλίσεων και τερέν, ακόμη και σκαλοπάτια.

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εμπειρότερους και καλύτερα προπονημένους αθλητές ορεινού τρεξίματος.

Κάτι μοναδικό για έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, καθώς θα κινείται στα όρια 3 δήμων. Του δήμου Γαλατσίου, του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και του δήμου Νέας Ιωνίας.

Η νέα διαδρομή θα συστήσει στο ευρύ κοινό και όχι μόνο, μια περιοχή, που παρότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ελάχιστοι γνωρίζουν ή έχουν καταφέρει να επισκεφτούν.

Θα περάσουν από τον Μικρό Όλυμπο, την Σπείρα, το Λιβάδι των Θεών, το Σεληνιακό Τοπίο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Έτσι λοιπόν το μότο της διοργάνωσης θα μπορούσε να παραλλαχθεί σε …¨Τρέξε και στο υπόλοιπο βουνό μέσα στην πόλη¨
 

Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής Veikou Skull Trail είναι ίδιος με τις υπάρχουσες διαδρομές των 5χλμ & 10χλμ του Veikou Trail, δηλαδή τους διαδρόμους στίβου του δημοτικού σταδίου, εντός του Άλσους Βεΐκου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδρομή 10χλμ. και η διαδρομή των 20χλμ είναι η διπλή επανάληψη της διαδρομής των 10χλμ. Όπως αναφέρθηκε η διαδρομή κινείτε πάνω στα ίχνη της υπάρχουσας διαδρομής των 5χλμ, με την διαφορά ότι σε δυο σημεία της επεκτείνεται, πρώτα προς την περιοχή της Νέας Ιωνίας και σε ένα δεύτερο σημείο της διαδρομής προς την περιοχή Ψυχικού – Φιλοθέης (παλιά Νταμάρια ΛΑΤΩ).

Μπορείς να δεις την διαδρομή αλλά και να κατεβάσεις σε μορφή GPX εδώ

Οι εγγραφές για το “8th Veikou Trail” είναι ενεργές και θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 ή με την συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων, μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr.

Αποστάσεις αγώνων 

– Veikou Trail 5 χλμ

– Veikou Scull Trail 10 χλμ

– Veikou Scull Trail 20 χλμ

– Veikou Scull Trail Relay 20 χλμ (2 X 10χλμ) 

Το πακέτο συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες δρομείς αποκλειστικά και μόνο το Σάββατο 20/01 (μία ημέρα πριν την διοργάνωση), από το σημείο που έχουν επιλέξει κατά την εγγραφή τους και σε ώρες που αναφέρονται παρακάτω: 

  • Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου| Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα RUNDOME | Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76 – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport|  Αργυροπούλου 4, Κηφισιά – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Βασ. Αλεξάνδρου 72, Περιστέρι – 10:00 – 15:00
  • Κατάστημα OUTRUN | Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο  – 10:00 – 17:00
  • Φαρμακείο ΚΑΤΡΗ | Γλυφάδα, Γούναρη 227 & Ηφαίστου – 10:00 – 17:00

Κατ΄ εξαίρεση θα μπορούν να παραλαμβάνουν την ημέρα της διοργάνωσης, δρομείς από μακρινούς προορισμούς ή λόγω ειδικών συνθηκών, σε συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή.

Το 8o Veikou Trail τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα μέσω email στο info@veikoutrail.gr.

Διαρκής ενημέρωση για το 8th Veikou Trail παρέχεται:

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://veikoutrail.gr/

Από την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/veikoutrail/

Στο Instagram: https://www.instagram.com/veikoutrail/

Στις 21 Ιανουαρίου 2024 “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής