Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Go Forest ανακοινώνει για έβδομη συνεχή χρόνια τη διεξαγωγή των πολιτιστικών Διαδρομών των 21χλμ, 9χλμ και 1,1χλμ GRANITISKIDS οι οποίες θα διεξαχθούν στο Δ.Δ.Γρανίτη του Δ.Κ.Νευροκοπίου , στις 3/9 ημέρα Κυριακή και οι εγγραφές θα ανοίξουν στη 1 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη 12:00πμ και θα λήξουν η με τη συμπλήρωση 200 συμμετοχών ανά αγώνα η στις 25 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή 11:59πμ για τον αγώνα των 21χλμ. Για τον αγώνα των 9χλμ οι εγγραφές θα λήξουν στις 30/8 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:59πμ.

Οι πολιτιστικές διοργανώσεις των διαδρομών του GranitisTrail είναι αφιερωμένες στην “Διεθνής Ημέρα για Καθαρό Αέρα και Γαλαζιους Ουρανούς” η οποία θεσπίστηκε απο τον ΟΗΕ το 2019 και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη πρώτη εβδομάδα κάθε Σεπτέμβρη ,στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η Διεθνής Ημέρα για Καθαρό Αέρα και Γαλάζιους Ουρανούς («International Day of Clean Air for Blue Skies») καθιερώθηκε με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 2019, με το οποίο αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Σεπτεμβρίου, αρχής γενομένης από το 2020.

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή για την υγεία, αλλά μπορεί να προληφθεί. Έχουμε λύσεις και τεχνολογία. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων – από του πολίτες και τις επιχειρήσεις έως τις κυβερνήσεις. Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν χρειάζεται να είναι μέρος του συλλογικού μας μέλλοντος. Ο καθαρότερος αέρας θα μας κάνει πιο υγιείς, θα προστατεύσουμε τη φύση και θα συμβάλουμε στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για την κλιματική αλλαγή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064511631262