Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε και πάλι στο Trail Girl τον Δρ. Κοκότη Νικόλαο, Μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο με εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και ενασχόληση με την ενδοσκοπική, κολπική και ανοιχτή χειρουργική, ο οποίος αυτή τη φορά αναλύει την σπουδαιότητα επιλογής κατάλληλου εσωρούχου, ιδιαίτερα για μία αθλούμενη γυναίκα. Σας ευχαριστούμε θερμά κ. Κοκότη!

👉Το τι φοράει ο καθένας μας κάτω από τα ρούχα του είναι μια απολύτως προσωπική επιλογή. Στη μοντέρνα εποχή μας ωστόσο παίζει πολύ ρόλο το style και τα εσώρουχα δεν πρέπει να είναι μόνο πρακτικά και λειτουργικά, αλλά και να είναι όμορφα ίσως δε και διεγερτικά.

👙Επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα για τα εσώρουχα σας. Το slipάκι στη βέλτιστη περίπτωση πρέπει να είναι βαμβακερό ή τουλάχιστο το τμήμα του εσώρουχου που ακουμπάει στο αιδοίο και στον κόλπο να είναι από βαμβάκι. Και αυτό γιατί ως υλικό το βαμβάκι είναι ανώτερο όλων, αναπνέει σε αντίθεση με τα συνθετικά και δε δημιουργεί τόσους ερεθισμούς.

👙Μετά την άθληση ή την έντονη δραστηριότητα κάνετε μπάνιο και αλλάξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε το χρησιμοποιημένο εσώρουχο, καθώς στον ιδρώτα και στις εκκρίσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολλοί μικροοργανισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος για μυκητιάσεις ή βακτηριακές κολπίτιδες.

👙Να γνωρίζετε ότι τα εσώρουχα τύπου string είναι αρκετά πιο ανθυγιεινά σε σύγκριση με τα συμβατικά, αφού η λεπτή λωρίδα υφάσματος που είναι ανάμεσα στους γλουτούς βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πρωκτό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς κολοβακτηριδίου ( Ε. Coli) προς την ουρήθρα και τον κόλπο που ίσως προκαλέσει λοιμώξεις.

👙Τα πολύ στενά εσώρουχα ίσως προκαλέσουν πίεση των τοπικών νεύρων της περιοχής με συνοδά μουδιάσματα και πόνο. Επίσης η στενότητα δεν είναι καλός σύμβουλος αν ελλοχεύει μια κάποια μόλυνση. Αν δείτε λοιπόν σημάδια από την πίεση τους πάνω στο σώμα τους μάλλον έχετε διαλέξει ένα στενό νούμερο.

👙Πλένετε τα εσώρουχα σας σε κατάλληλα προγράμματα του πλυντηρίου με σκοπό αυτά να πλυθούν καλά και να θανατωθούν οι μικροοργανισμοί. Αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν καλά γιατί άμα πιάσουν υγρασία ίσως αναπτυχθούν μύκητες. Χρησιμοποιείστε ένα κατάλληλο υποαλλεργικό ποιοτικό απορρυπαντικό.

👙Παρόμοιοι αλλά όχι και τόσο αυστηροί κανόνες ισχύουν και για τα σουτιέν. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα πιεστικά για το στήθος σας ιδίως τις μέρες εκείνες του κύκλου που υπάρχει αίσθημα τάσης των μαστών, λόγω της επίδρασης των ορμονών.

☝️Φορέσετε ότι θέλετε για να νιώθετε ωραία, αλλά μην ξεχνάτε τα παραπάνω ειδικά το καλοκαίρι!
🌊☀️

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Θεοδ. Κοκότης είναι μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος με εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και ενασχόληση με την ενδοσκοπική, κολπική και ανοιχτή χειρουργική.
Αποφοίτησε μετά από 6ετή φοίτηση από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό 8,21 “λίαν καλώς” και μετέβη στη Γερμανία, όπου ειδικεύτηκε στη μαιευτική και γυναικολογία κατά την παραμονή του εκεί πάνω από μια δεκαετία.

Ολοκλήρωσε την εκεί καριέρα του στη γυναικολογική Κλινική Klinikum Nürnberg Nord του πανεπιστημίου Paracelsus στη Νυρεμβέργη όπου και έλαβε τον τίτλο του Επιμελητή (Funktionsoberarzt). Η γυναικολογική αυτή κλινική αποτελεί κέντρο ογκολογίας, κέντρο ρομποτικής χειρουργικής, κέντρο ενδομητρίωσης, κέντρο δυσπλασίας τραχήλου-κολποσκόπησης και κέντρο μαστού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία πραγματοποίησε λαπαροσκοπικές, κολπικές και ανοιχτές επεμβάσεις. Πρωτύτερα έλαβε εκπαίδευση στον τομέα Ειδική Μαιευτική και Περιγεννητική Ιατρική (Spezielle Geburtshilfe und Perinatal Medizin) και εξειδικεύτηκε στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και τους επιπλεγμένους τοκετούς στο περιγεννητικό κέντρο πρώτου (μεγίστου) βαθμού στο Νοσοκομείο του Λάντσχουτ στη Βαυαρία (Krankenhaus Lansdhut Achdorf).

Από το 2022 ζει και εργάζεται στην Λάρισα ενώ παράλληλα συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια για την διαρκή επικαιροποίηση των ιατρικών τακτικών και μεθόδων.

Φιλοσοφία εργασίας:

Το πιο βασικό στοιχείο της καθημερινά ασκούμενης ιατρικής ειναι η δημιουργία μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του ιατρού και της γυναίκας. Η ενδελεχής καθοδήγηση και επεξήγηση των προβλημάτων της ασθενούς σε απλή και κατανοητή γλώσσα, η ενεργός συμμετοχή της στον καθορισμό του διαγνωστικού και θεραπευτικού πλάνου καθώς και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη της θεωρούνται ως ο ακρογωνιαίος λίθος των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Η ασθενής πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τη διάγνωση και τη θεραπεία εκλογής στην κατάσταση της. Η μαιευτική-γυναικολογία που ασκείται βασίζεται στα σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα (Evidence Based) και προσαρμόζεται αναλόγως στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιστατικού.

Ιστοσελίδα: drkokotis.gr