Review από την αθλήτρια Ελένη Σαμανίδου

“Περί τα τέλη Ιουλίου συμμετείχα σε ένα μαραθώνιο ορεινού τρεξίματος στις Ελβετικές Άλπεις και συγκεκριμένα στο δήμο Davos, του γερμανικού καντονιού, νοτιονατολικά της Ελβετίας. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε διοργάνωση εκτός Ελλάδας στα δυόμιση έτη που ασχολούμαι με το ορεινό τρέξιμο.

Η διοργάνωση ονομάζεται DAVOSXTRAILS και διεξήχθη με μεγάλη  επιτυχία, όπως απεδείχθη, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η πορεία της διαδρομής είναι κυκλική, αρχόμενη από τον χώρο του αθλητικού κέντρου του χωριού (υψόμετρο  1.560 μ.) και οδηγεί μέσα από τη μεγαλύτερη κοιλάδα του Νταβός, την κοιλάδα Dischma. Με θέα τους παγετώνες και τις αλπικές λίμνες, το μονοπάτι συνεχίζει μέχρι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 2.739 μ. Στη συνέχεια, ένα απότομο και τραχύ κατηφορικό μονοπάτι σε βγάζει από την κοιλάδα και σε οδηγεί μέσα από δάση από πεύκα και έλατα, όπου ξεπηδούν σαν μανιτάρια τα τελεφερίκ  (μαρτυρώντας τον κατεξοχήν χαρακτήρα του χωριού ως χειμερινού θέρετρου) στο χωριό Clavadel και σε μικρή σχετικά απόσταση ο αγώνας κατέληγε και πάλι στο αθλητικό κέντρο.

Η διαδρομή μέσα στην απεραντοσύνη και την επιβλητικότητά της  απέπνεε ηρεμία, νηφαλιότητα και σου υπενθύμιζε πόσο ταπεινός οφείλεις να είσαι μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Οι συναναστροφές με δρομείς πολλαπλών εθνικοτήτων είχαν ένα κοινό παρονομαστή κ αυτός ήταν η αγάπη για το τρέξιμο στα βουνά. Χαρά και ικανοποίηση διακρίνονταν στα πρόσωπα όλων. Ο κόσμος θερμός να σε αποκαλεί με το μικρό σου όνομα, ενθαρρύνοντας σε, σε κάθε προσιτό μέρος του αγώνα για θεατές.

Στη πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος συνέδραμε τα μέγιστα η μέντοράς μου στα αθλητικά δρώμενα, κα Έρη Παπαβασιλείου, που με την άρτια κατάρτισή της με κατηύθυνε ορθά, ενώ φρόντισε μεταξύ των άλλων για την απόλυτη προσαρμογή μου στις συνθήκες του αγώνα, ώστε να τον φέρω εις πέρας με ασφάλεια, άνεση, μα πάνω από όλα να τον απολαύσω!

Last but not least! Ευχαριστώ θερμά τον κ. Χρήστο Μπεργελέ και την εταιρία desocks! H συνάντησή μας σε εκείνον τον αγώνα τέλη Ιουνίου στα ορεινά του νομού Λάρισας, ήταν καθοριστική, καθώς η πρότασή του για την κάλτσα high performance cushion 1.6 ενόψει του μαραθωνίου ήταν πετυχημένη. Τον εμπιστεύτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη και περαιτέρω αναλύσεις και έτσι το συγκεκριμένο προϊόν μου εξασφάλισε άνετο τρέξιμο, χωρίς ερεθισμούς και αίσθημα υγρασίας. Ανυπομονώ να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία”

Δείτε περισσότερα εδώ

Η desocks ξεκίνησε το 2021 και έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει τεχνικές κάλτσες για τρέξιμο, padel, tennis & cycling. Οι κάλτσες μας, κατασκευάζονται σε μηχανές από υψηλό αριθμό βελονιών και επίσης από πολύ λεπτά νήματα τεχνικά για να παρέχουν βελούδινη και προστατευτική αντικραδασμική προστασία, χωρίς να προσθέτουν όγκο. Η ποιότητα των πρώτων υλών εγγυάται πως το πόδι σας θα παραμείνει στεγνό, χωρίς ερεθισμούς σε όλη την διάρκεια της άσκησης.