Το Trail Girl συνεχίζει φιλοξενώντας την αθλήτρια συνώνυμο της έμπνευσης, της δύναμης, της αποφασιστικότητας της αφοσίωσης στο στόχο την αγαπημένη, μοναδική Γεωργία (Jo) Μαντά, αθλήτρια της Hoka! Η Jo είναι το Trail Girl που καταφέρνει να ελίσσεται ανάμεσα στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, στο Σπάρταθλον αλλά και στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου με άνεση και επιτυχία!

Οι επιδόσεις που έχει πετύχει μέχρι σήμερα στις υπεραποστάσεις δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό της ως μία από τις καλύτερες Ελληνίδες Αθλήτριες όλων των εποχών με τελευταία μεγάλη της επιτυχία το 2022 στο Badwater 135, 217km. The World’s Toughest Foot Race, όπου κατέκτησε την 2η θέση γυναικών και 6η γενικής! Έχει καταφέρει και κατέχει μέχρι σήμερα την καλύτερη επίδοση Ελληνίδας στο Σπάρταθλον, στο Andorra Ronda Del Cims 170km. κατέκτησε την 6η θέση γυναικών & 2η ηλικιακή αλλά και σε αρκετούς αγώνες υπεραποστάσεων και μη, κατέχει το ρεκόρ στις γυναικείες επιδόσεις. Παρόλο το σπουδαίο αθλητικό της υπόβαθρο, παραμένει ταπεινή τονίζοντας πως την επιτυχία πρέπει να την διαχειρίζεσαι με σεβασμό.

Jo σε ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία σου στο Trail Girl ,σου ευχόμαστε καλή προετοιμασία, καλή δύναμη, να παραμείνεις πηγή έμπνευσης και να κατακτήσεις όλα σου τα όνειρα που δεν δέχονται όρια και φραγμούς!

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα που μοιράστηκε μαζί μας:

Αυτή την περίοδο σε βρίσκουμε στην Αμερική, όπου προετοιμάζεσαι για τον Leadville Trail 100 miles Run! Πως αισθάνεσαι, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου και για την προετοιμασία σου αλλά και για τον αγώνα που έρχεται σε λίγους μήνες;

Έχω τη χαρά μικρού παιδιού που του έχεις τάξει σοκολάτα! Οι πρώτες σκέψεις ;; ΔΥΣΚΟΛΟ ! Που θα βρω το υψόμετρο, πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου, τι θα με βρει πάλι στον αγώνα… όλα αυτά δηλαδή που με κάνουν να ανυπομονώ να αγωνιστώ!

Θα θέλαμε να μάθουμε για το ξεκίνημά σου. Πότε ξεκίνησες να αθλεισαι γενικά και πότε μπήκε το τρέξιμο στη ζωή σου

Από παιδάκι ήμουν πάντα σε κίνηση και μου άρεσε να τρέχω και να σκαρφαλώνω στα δέντρα! Έχω κάνει διάφορα αθλήματα αλλά το τρέξιμο ουσιαστικά μπήκε στη ζωή μου προ δεκαετίας.

Στο παρελθόν έχεις λάβει μέρος σε διάφορους ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα, στους οποίους κατέχεις και το γυναικείο ρεκόρ αλλά φάνηκε εξ αρχής πως αγάπησες τις υπεραποστασεις. Τι είναι αυτό που σε κέρδισε σε αυτού του είδους τις αποστάσεις γιατί και δεν επιλέγεις μικρότερες;

Η υπεραπόσταση έχει αυτό ακριβώς…το υπερ σε όλα! Με εξιτάρει η διάρκεια αλλά και όλα αυτά που βιώνει το σώμα μας στην υπεραπόσταση. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ψυχικά και σωματικά όλες αυτές τις προκλήσεις με τον εαυτό μας. Απλά το λατρεύω!

Το Σπάρταθλον φανταζόμαστε πως αποτέλεσε σταθμό στη ζωή σου μέχρι τώρα. Είσαι επίσης η κάτοχος του ρεκόρ στις Ελληνίδες Σπαρταθλήτριες μέχρι σήμερα. Πες μας για αυτή την σπουδαία εμπειρία και αν σκοπεύεις να συμμετάσχεις μελλοντικά.

Το Σπάρταθλον και η άσφαλτος ήταν κάτι που φοβόμουν πολύ να αντιμετωπίσω. Όμως με κέρδισε από την πρώτη μας επαφή διότι οι εναλλαγές συναισθημάτων που αισθάνεσαι αποτελούν υπέρτατη πρόκληση!

Badwater 135. Θεωρείς πως δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως η κοιλάδα του θανάτου? Τι σκεφτόταν η Jo προκειμένου να φτάσει στον τερματισμό;

Κοιλάδα Θανάτου, Devils Cornfield ε δεν τα λες και τυχαία!! Μοναδική εμπειρία όπου αναρωτιέσαι τελικά τι είναι δυνατόν να φέρει εις πέρας ο άνθρωπος! Να τρέχεις στους 50-51 βαθμούς κελσίου για 217χλμ. και να το απολαμβάνω κιόλας! Σκεφτόμουν τους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα, την αγάπη μου για το τρέξιμο αλλά και το πόσο τυχερή ήμουν που βρισκόμουν στο Badwater σε έναν από τους πιο δύσκολους υπερμαραθωνίους στον κόσμο στην έρημο της Καλιφόρνια και αγωνιζόμουν!

Άσφαλτος ή Βουνό τελικά θεωρείς πως σου ταιριάζει καλύτερα;

Μου ταιριάζει να τρέχω!

Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχει κάποιος στις υπεραποστάσεις;

Υπομονή και σωστή διαχείριση. Ακόμα και όταν έχει έρθει η επιτυχία οφείλεις να κάνεις υπομονή μέχρι τον επόμενο στόχο και να το διαχειριστείς με σεβασμό.

Από τι αποτελείται το διατροφικό σου πλάνο κατά την περίοδο προετοιμασίας σου για αγώνα υπεραπόστασης και ποιες τροφές επιλέγεις ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα;

Η μεσογειακή διατροφή με εκφράζει απόλυτα. Παν μέτρον άριστον!

Λίγες ήμερες πριν τον αγώνα αποφεύγω τροφές πλούσιες σε ίνες, ζάχαρη και καφέ.

Πως διαχειρίζεσαι όλα αυτά που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός Ultra;

Έχω κάνει τεράστια προπόνηση στο μυαλό μου. Γνωρίζω καλά πως οποιοσδήποτε άσχημος παράγοντας δε διαρκεί για πάντα και θα περάσει. Με αυτή την σκέψη απλά χαμογελώ και συνεχίζω!

Τι ονειρεύεται η Jo Manta;

Ονειρεύομαι όλα αυτά όνειρα που δε δέχονται όρια!