Μην χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στον 9ο Winterun 25χλμ. με ανανεωμένη διαδρομή φέτος, καθώς και στο 1o Winter Path 12χλμ. στην πανέμορφη Παλιά Καβάλα, να περιηγηθείτε στο πλούσιο φυσικό της περιβάλλον, στη σκιά αιωνόβιων πλατανιών, στους νερόμυλους και σε τμήματα του δρόμου του νερού. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών & πληρωμών 20 Ιανουαρίου 2023. Προλάβετε..

#Winterun #ΠαλιάΚαβάλα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Στο πλαίσιο του ‘‘Winterun-Palia Kavala’’, o Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας, διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 δύο χειμερινούς ορεινούς αγώνες δρόμου.

‘‘9ος Winterun-Palia Kavala’’ – 25 km και
‘‘1ος Winterun-path’’ – 12 km.
9ος Winterun-Palia Kavala – 25 km – 5 Φεβρουαρίου 2023

Ημερομηνία: ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Ώρα Εκκίνησης: 10:00
Αφετηρία: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απόσταση: 25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Χρονικό Όριο Τερματισμού: 5 ΩΡΕΣ
Ενδιάμεσο Χρονικό Όριο στα 12 km: 2 ΩΡΕΣ
Θετική υψομετρική διαφορά: 880 m
Μέγιστη ανάβαση: 500 m
Κόστος συμμετοχής: 20 € μέσω τραπέζης και αυστηρά έως τις 20/01/2023.

Τράπεζα Πειραιώς: GR 59 0171 0610 0060 6113 8201 822
Δικαιούχος: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
www.paliakavala.gr αυστηρά έως τις 20/01/2023.

Παρακαλούμε θερμά ο κάθε αθλητής να ζητά κατά την κατάθεση να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό του ή αν στέλνει μόνος τα χρήματα μέσω internet banking, να το αναγράφει ο ίδιος ώστε να γνωρίζουμε ποιος έκανε την κατάθεση. Επίσης, όσοι επιλέγουν να αποστείλουν τα χρήματα μέσω internet banking, παρακαλούμε να επιβαρυνθούν οι ίδιοι και τα έξοδα αποστολής. Μία εγγραφή θεωρείται έγκυρη ΜΟΝΟ μετά το στάδιο της πληρωμής. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας που έχει ορισθεί από την διοργάνωση (20/01/2023) δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές και πληρωμές.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 10:00 το πρωί, τον 9ο Χειμερινό Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία
‘‘Winterun-Palia Kavala’’.

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 380 m και πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει όλα τα είδη των terrain (μονοπάτι, χωματόδρομο και άσφαλτο).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για φέτος, ορίζεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων τα τριακόσια (300) άτομα.

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ξάνθη προς Καβάλα – ταξιδεύοντας επί της Εγνατίας οδού – συναντούμε την έξοδο προς Καβάλα – Δράμα και την ακολουθούμε. Στην συνέχεια και άμεσα ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δράμα. Σε 4 km φτάνουμε στο χωριό Αμυγδαλεώνας, το οποίο διασχίζουμε. Πλησιάζοντας στο τέρμα του χωριού (κατάστημα Mega Jumbo – δεξιά μας) συναντούμε διασταύρωση όπου υπάρχουν πινακίδες που θα μας κατευθύνουν δεξιά προς το χωριό Παλαιά Καβάλα. Σε 7 km περίπου φτάνουμε στη Παλαιά Καβάλα όπου θα υπάρχουν μέλη της διοργάνωσης που θα κατευθύνουν για το παρκάρισμα των οχημάτων. Για όσους έρχονται από Δράμα, 6 km πριν την Καβάλα θα συναντήσουν το κατάστημα Mega Jumbo στα αριστερά τους και θα ακολουθήσουν τις σχετικές πινακίδες προς Παλιά Καβάλα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο αγώνας ακολουθεί την κυκλική διαδρομή: Αφετηρία Πλατεία Παλαιάς Καβάλας – Καρυδιές – Ορεινοί Αμπελώνες Κ. Λαλίκου – Χαρακώματα (5 km, υψόμετρο 590m) – Κιόσκι Αυχένα – Δρόμος του Νερού – Καρυδιές – Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας – Νερόμυλος Παλαιάς Καβάλας – Πλατεία Παλαιάς Καβάλας (12 km) – Ρέμα Καβάκας – Ξηροπήγαδο (15 km) – Κόκαλα (υψόμετρο 810 m) – Παιδική Χαρά (20 km) – Δάσος Μεσιλίκι – Τερματισμός Πλατεία Παλαιάς Καβάλας (25 km).

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Υδροδοσία και τροφοδοσία θα υπάρχουν σε τέσσερα (4) σημεία του αγώνα.
Θα υπάρχουν 6 σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει κάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρό και την Διασωστική Ομάδα Καβάλας.
Οι διοργανωτές του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.
Η χρονομέτρηση, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, υποστηρίζει την καταγραφή εκκίνησης και τερματισμού όλων των συμμετεχόντων. Η ταυτοποίηση τερματισμού και διελεύσεων των αθλητών θα διασφαλίζεται επίσης με σύστημα καμερών. Στο σημείο του τερματισμού, θα υπάρχει οθόνη όπου θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα live. Επίσης τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται live στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας www.paliakavala.gr.
Οι αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα νούμερα και την τσάντα με τα υλικά των διοργανωτών έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα από την γραμματεία.
Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει φάκελο με το νούμερο του αθλητή με ενσωματωμένο τσιπ χρονομέτρησης και το ονοματεπώνυμό του, ένα τεχνικό μακρυμάνικο μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα, και ένα ενεργειακό ρόφημα (energy drink).
Η διοργάνωση έχει προβλέψει ώστε να υπάρχουν αποδυτήρια με θέρμανση, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.
Πριν τον αγώνα, οι αθλητές οφείλουν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, με συνέπεια τον τραυματισμό τους ή τον τραυματισμό συναθλητών τους.
Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθούν στους αθλητές ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και τραχανάς καθώς και γλυκά και αλμυρά εδέσματα.
Στην είσοδο του χωριού υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των αθλητών και των συνοδών τους.
Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, το ίχνος της διαδρομής, τον χάρτη και τη φόρμα εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Παλιάς Καβάλας www.paliakavala.gr
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχει προβλεφθεί εναλλακτική διαδρομή.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Γενική Κατάταξη
Γενική Κατηγορία Γυναικών
Γυναίκες 18-29 ετών
Γυναίκες 30-39 ετών
Γυναίκες 40-49 ετών
Γυναίκες 50+ ετών

Γενική Κατηγορία Ανδρών
Άντρες 18-29 ετών
Άντρες 30-39 ετών
Άντρες 40-49 ετών
Άντρες 50-59 ετών
Άντρες 60+ ετών
*Αθλητές από 15-18 ετών συμμετέχουν με υπογραφή γονέα και μπαίνουν στη κατηγορία 18-29 αντρών ή στη 18-29 γυναικών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (Μετά Τις 18:00)
Νίκος Γαζέτης – 6944624281

Μετά τιμής

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου
Παλαιάς Καβάλας