Στην μοναδικής ομορφιάς περιοχή των Μαστοροχωρίων του Δήμου Κόνιτσας ,στο χωριό ΠΛΗΚΑΤΙ διοργανώνεται αγώνας ορεινού τρεξίματος 21km και 10 km με την επωνυμία «6οs GrammosMountainRun», την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική και κινείται στην κορυφογραμμή της οροσειράς του Γράμμου. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι η πλατεία του χωριού Πληκάτι, ενώ η συνολική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1680μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί για τα 21km και η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Τα πρώτα 5km οι αθλητές θα ακολουθήσουν ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση η οποία οδηγεί στην κορυφογραμμή του Γράμμου και συνεχίζει χωρίς δυσκολία μέχρι το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο σε υψόμετρο 1970μ. Από το σημείο αυτό οι αθλητές κατηφορίζουν και αφού διασχίσουν ένα από τα πιο όμορφα δάση οξιάς κι έλατου κατευθύνονται προς ένα ρέμα το οποίο θα περάσουν για να ξαναμπούν σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τα 2050μ.

Η διαδρομή γίνεται όλο και πιο όμορφη και το πέρασμα από τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου αποζημιώνει τους αθλητές πριν την τελική κατηφόρα που θα τους οδηγήσει στον τερματισμό. Σε όλη την διαδρομή των 21km θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, ισοτονικό,μπανάνες και αλμυρά σνακ.

Η διαδρομή του αγώνα των 10 km ειναι μια πολύ όμορφη διαδρομή φυσικού κάλλους.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10: 30π.μ. από την πλατεία του χωριού Πληκάτι. Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο βρίσκεται 1km από την πλατεία κι από εκεί αριστερά στο ρέμα μέσα από ένα μαγικό πευκοδάσος και κυκλικά πάνω απτό ξενοδοχείο Αγριολούλουδο του Γράμμου θα συνεχίσουν στις πλαγιές απέναντι απ’ το χωριό όπου εκεί θα είναι και ο σταθμός τροφοδοσίας ο οποίος βρίσκεται σε υψομ. 1420μ., Από εκεί συνεχίζεται κατηφορικά για να φτάσουν απέναντι από το χωριό όπου θα συναντήσουν την διαδρομή των 21 χμ.Τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα εξελίσσονται σε κατηφορική διαδρομή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με εναλλαγές στο τοπίο μέχρι τον τερματισμό ο οποίος θα γίνει στην πλατεία του Πληκατίου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας, θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, μπανάνες και αλμυρά σνακ.

Ενημερωθείτε εδώ