Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μόνο για Trail Girls και διεκδικήστε 1 από τις 4 Δωρεάν συμμετοχές στο 2ο Pravi Trail Run, στη διαδρομή των 15χλμ. με 610 θετική υψομετρική, ο οποίος πρόκειται να διοργανωθεί για 2η φορά από τους Eleftheroupoli Runners με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό:

 • Follow Trail Girl
 • Tag 2 ακόμη Trail Girls να ακολουθήσουν επίσης το Trail Girl για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό
 • Ο διαγωνισμός ξεκινάει απόψε Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στις 00:00.

Καλή επιτυχία Trail Girls!!!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «EleftheroupoliRunners» διοργανώνει την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 10:00 π.μ. τον 2ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Pravi Trail Run». Στον αγώνα θα υπάρχουν δύο διαδρομές, μία 15χλμ και μία 5χλμ.

Και οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στην Ελευθερούπολη Δήμου Παγγαίου. Η διαδρομή των 15χλμ είναι εύκολη προς μέτριας δυσκολίας, η οποία περιλαμβάνει μονοπάτια μήκους 6χλμ., δασικούς δρόμους 6,5χλμ. και άσφαλτο 2,5χλμ. Η διαδρομή των 5 χλμ. αποτελεί μία εύκολη διαδρομή για μια πρώτη επαφή και εξοικείωση των αθλητών με το ορεινό τρέξιμο.

Περιγραφή διαδρομών

2ND PRAVI TRAIL RUN 15KM

 • Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό το parking αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, στο χώρο όπου πραγματοποιείται η «Λαϊκή Αγορά».
 • Με κατεύθυνση δυτικά κατευθυνόμαστε στη γειτονιά της παλιάς πόλης σε ασφάλτινη οδό  παράλληλα με την εθνική οδό και πίσω από το Δημαρχείο ώσπου φτάνουμε στην περιοχή «Αγία Παρασκευή» όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, στο  δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου.
 • Από εκεί ξεκινάει το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής ακολουθώντας το δασικό δρόμο πίσω από την εκκλησία για περίπου 1,5χλμ. Έπειτα στρίβουμε αριστερά όπου ξεκινάει το «La becasse», ένα πανέμορφο μονοπάτι 1χλμ.. Στο τέλος του συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους, περνώντας ενδιάμεσα από το μονοπάτι του «Μεγάλου Ρέματος» ώσπου φτάνουμε στο σημείο ελέγχου και σταθμό τροφοδοσίας της διαδρομής στο 6ο χλμ. του αγώνα.
 • Από εκεί συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή για περίπου 2 χλμ. και έπειτα στρίβουμε δεξιά σε ένα πανέμορφο ανηφορικό μονοπάτι κάτω από δέντρα μήκους περίπου 1χλμ.
 • Από εκεί όπου είναι και το ψηλότερο σημείο του αγώνα (600μ. υψόμετρο) ξεκινάει το κατηφορικό σκέλος της διαδρομής, το οποίο οδηγεί στην άσφαλτο.
 • Αφού τρέξουμε ανηφορικά για περίπου 200μ. σε ασφάλτινο δρόμο, στρίβουμε αριστερά σε δασικό δρόμο.
 • Έπειτα από 500μ. στρίβουμε αριστερά στο μονοπάτι, το οποίο οδηγεί ύστερα από περίπου 1 χλμ. στη Μονή Υπαπαντής Παγγαίου.
 • Μετά από 200μ. Στρίβουμε δεξιά σε δασικό δρόμο και έπειτα από 300μ. στα αριστερά μας βρίσκεται η αρχή του κατηφορικού πέτρινου μονοπατιού, απομεινάρι αρχαίας οδού, με το κλασσικό πλινθόκτιστο δάπεδο που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Καβάλας, αρχιτεκτονική με την οποία χτίστηκε η αρχαία Εγνατία οδός.
 • Ακολουθώντας το κατηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ. φτάνουμε σε ασφάλτινο δρόμο όπου στρίβουμε δεξιά για 200μ. και έπειτα αριστερά στη συνέχεια του αρχαίου μονοπατιού μήκους 1 χλμ. που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
 • Από εκεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με της αφετηρίας, κατευθυνόμαστε μέσα στην πόλη προς το σημείο Τερματισμού.

2ND PRAVI TRAIL RUN 5KM

 • Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό το parking αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, στο χώρο όπου πραγματοποιείται η «Λαϊκή Αγορά».
 • Με κατεύθυνση δυτικά κατευθυνόμαστε στη γειτονιά της παλιάς πόλης σε ασφάλτινη οδό παράλληλα με την εθνική οδό και πίσω από το Δημαρχείο ώσπου φτάνουμε στην περιοχή «Αγία Παρασκευή» όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, στο δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου.
 • Από εκεί ξεκινάει το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής ακολουθώντας το δασικό δρόμο πίσω από την εκκλησία για περίπου 1,5χλμ. Οι αθλητές φτάνουν μέχρι το σημείο ελέγχου και στη συνέχεια ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή για να τερματίσουν στο χώρο της αφετηρίας.

Παροχές προς τους αθλητές

Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει αθλητικό παγούρι και μετάλλιο για τον αγώνα των 15χλμ. και μετάλλιο για τον αγώνα των 5χλμ..

Επιπλέον, παροχές:
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Οργανωτικά στοιχεία

Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 6ο χλμ και ένας σταθμός υδροδοσίας στο 10ο χλμ για τον αγώνα των 15χλμ.. Πέραν αυτού, θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και τον έλεγχο της τήρησης της σωστής διαδρομής. Επιπλέον, θα υπάρχει κάλυψη από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι ορεινοί αγώνες διοργανώνονται από ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και οφείλουν να τη σέβονται όσοι/ες συμμετέχουν σε αυτούς. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής θα ακυρώνεται άμεσα.

Η χρονομέτρηση, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, υποστηρίζει την καταγραφή εκκίνησης και τερματισμού όλων των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://eleftheroupoli-runners.gr/.

Για την καλύτερη οργάνωση και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής, οι συμμετέχοντες που βρίσκονται στην περιοχή θα μπορούν να παραλαμβάνουν την τσάντα του αθλητή (με το νούμερο και το αναμνηστικό δώρο) την παραμονή του αγώνα σε χώρο που θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση. Οι υπόλοιποι/ες θα μπορούν να την παραλαμβάνουν την ημέρα του αγώνα από τις 08:00 έως τις 09:00.

Χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των αθλητών και των συνοδών τους υπάρχει σε κοντινό σημείο (πλατεία Αγίου Νικολάου – 200μ. από το σημείο της εκκίνησης).

Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, το ίχνος της διαδρομής, τον χάρτη και τη φόρμα εγγραφής και το αρχείο .gpx του αγώνα θα βρείτε παρακάτω.

2nd Pravi Trail Run 15km .gpx

sxediagrama
diadromi
sxediagrama
diadromi

Προηγούμενο

Επόμενο

https://connect.garmin.com/modern/course/92962753

Κατηγορίες συμμετεχόντων

 • Γενική Κατηγορία Αγώνα
 • Γενική Κατηγορία Ανδρών
 • Γενική Κατηγορία Γυναικών

Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας.

Γενικές πληροφορίες

Οικονόμου Αλέξανδρος – 6981270100
Δημοσθενίδης Δημήτρης – 6947021530
email: info@eleftheroupoli-runners.gr