Ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος, το ανερχόμενο αστέρι του ορεινού τρεξίματος αλλά και του ορειβατικού σκι, που δεν παύει στιγμή να μας εντυπωσιάζει σε διεθνές επίπεδο, ανοίγει τα φτερά του και στην προπονητική! Paradeisopoulos Coaching, για όσους επιθυμούν προπονητικά προγράμματα από τον Κωνσταντίνο, που βασίζονται σε επιστημονική αρχή, αποτελεσματικότητα και ακρίβεια. Με χαρά θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις ικανότητές σας, να βελτιώσετε την απόδοσή σας αλλά και την υγεία σας. Μεγάλη μας τιμή να σε φιλοξενούμε Κωνσταντίνε! Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα! Όσο αφορά τους αγώνες σου, συνέχισε να μας κάνεις περήφανους!

“Η προπόνηση σε υψόμετρο αποτελεί μια δημοφιλή μέθοδο προετοιμασίας για πολλούς αθλητές. Υπάρχουν τρεις κύριες προσεγγίσεις προπόνησης σε υψόμετρο, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική λύση για τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων.

Ας εξετάσουμε αναλυτικά τις τρεις μεθόδους προπόνησης:

Training High, Stay Low (Προπόνηση Υψόμετρο, Χαμηλή Διαμονή),

Training High, Stay High (Προπόνηση Υψόμετρο, Υψηλή Διαμονή) και

Training Low, Stay High (Προπόνηση Χαμηλό Υψόμετρο, Υψηλή Διαμονή).

Training High, Stay Low (Προπόνηση Υψόμετρο, Χαμηλή Διαμονή): Αυτή η μέθοδος προπόνησης εφαρμόζεται από πολλούς ορεινούς δρομείς, οι οποίοι διαμένουν σε χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, πραγματοποιούν πολλές από τις προπονήσεις τους σε υψόμετρο. Αυτή η μέθοδος μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε αθλήματα που διεξάγονται σε υψόμετρο, αλλά όχι για αυτά που διεξάγονται σε υψόμετρα κάτω από 1500 μέτρα όπως ο μαραθώνιος δρόμου, γιατί δεν μπορούνε οι αθλητές να αποδώσουν στα μέγιστα τους στο υψόμετρο και να πετύχουν τις ταχύτητες που θέλουν . Παρόλα αυτά, αυτή η προπόνηση απαιτεί προσοχή, καθώς μπορεί να κουράσει σημαντικά τον οργανισμό μας λόγω του στρες που προκαλεί.

Training High, Stay High (Προπόνηση Υψόμετρο, Υψηλή Διαμονή): Αυτή η μέθοδος προπόνησης εφαρμόζεται κυρίως από επαγγελματίες αθλητές και γνωστούς δρομείς σε διάφορα αθλήματα όπως οι κενυάτες μαραθωνοδρόμοι . Στην Ελλάδα, η εφαρμογή αυτής της μεθόδου μπορεί να είναι λίγο δύσκολη λόγω της ανάγκης μετακίνησης του αθλητή σε καταφύγια. Ωστόσο, δεν είναι ακατόρθωτο. Για να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα με αυτήν την μέθοδο, απαιτείται η παραμονή σε υψόμετρο 2000 έως 2500 μέτρα για περίπου 3-4 εβδομάδες. Το πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι, από τη στιγμή που επιστρέφουμε στην επίπεδη θάλασσα, ο αθλητής πρέπει να αγωνιστεί εντός μίας εβδομάδας για να επωφεληθεί από τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα, ενώ μετά από περίπου 3 εβδομάδες χάνονται όλες οι προσαρμογές που έχουν επιτευχθεί.

Kilian Jornet

Training Low, Stay High (Προπόνηση Χαμηλό Υψόμετρο, Υψηλή Διαμονή): Αυτή η μέθοδος προπόνησης έχει τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα για αθλητές που αγωνίζονται στο επίπεδο της θάλασσας ή σε υψόμετρο μέχρι 1500 μέτρα. Αυτοί οι αθλητές έχουν το πλεονέκτημα να αποκτούν τις φυσιολογικές προσαρμογές του υψομέτρου και να αυξάνουν τις αιματολογικές τους τιμές, προπονούμενοι παράλληλα στα μέγιστά τους στην επίπεδη θάλασσα. Το αρνητικό με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι απαιτεί τη χρήση συσκευών υψομέτρου για την προσομοίωση του οξυγόνου που θα έχουμε στο υψόμετρο, καθώς επίσης απαιτείται διαμονή τουλάχιστον 15 ώρες την ημέρα για να είναι αποτελεσματική.

Συνολικά, η προπόνηση σε υψόμετρο αποτελεί ένα συναρπαστικό πεδίο προπονητικής, που απαιτεί προσοχή, γνώση και εξειδίκευση. Η προσαρμογή της μεθόδου προπόνησης σε κάθε αθλητή είναι κρίσιμη για την επίτευξη των αποτελεσμάτων και τη βελτίωση της απόδοσής του χωρίς να τους επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα. Ως προπονητής, προσαρμόζω τις προπονητικές μεθόδους στη βάση των επιστημονικών ευρημάτων και των αναγκών των αθλητών μου. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρω στους αθλητές μου την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επίτευξη των στόχων τους σε υψόμετρο και εντός της επίπεδης θάλασσας.

Βιογραφικό Κωνσταντίνου Παραδεισόπουλου

Γεννήθηκε στις 29/09/2001 στη Θεσσαλονίκη

Αθλητής Ορειβατικού Σκι & Ορεινού τρεξίματος

Φοιτητής : Τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΑΠΘ Θεσσαλονίκης)

Προπονητής https://www.trainingpeaks.com/coach/

https://www.instagram.com/paradeisopouloscoaching/

Αθλητής Dynafit team ITRA 871 Points

Αποτελέσματα

Τρέξιμο

1st place Trail du Saint Jacques by UTMB ,France 44km

18th place στον τελικό Golden Trail World Series

Marathon du Mont Blanc 2022 (Golden trail world series) 15ηθέση και 2η θέση στην κατηγορία κάτω των 23

Grossgloncker Ultra Trail (Austria)2022 57km 1η θέση

Pikes peak Ascent ,Αμερική (Golden trail world series) 21 θέση και 3rd κάτω των 23 ετών

Tihio Race 2022 52km 1η θέση

Hydra trail event 2022 1η θέση

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2021 1η θέση

ITRA 861 πόντους 2η θέση στην Ελλάδα και 5ος παγκοσμίως κάτω των 23ετών

Ορειβατικό σκι

European championship vertical 12η θέση κάτω των 23 ετών

European championship individual 17η θέση κάτω 23 ετών

Πανελλήνιος πρωταθλητής ορειβατικού σκι 2022-2023 (ατομικός αγώνας,κάθετος και σπριντ)

Πρόγραμμα 2023

1)MARATHON DU MONT BLANC,Γαλλία

2)DOLOMYTH SKYRACE,Ιταλα

3)YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS,Ιταλία

4)OCC BY UTMB,Γαλλία

5)PIKES PEAK ASCENT,Αμερική

6)MAMMOTH SKYRACE,Αμερική

7)PERSONAL Project Γρήγορη ανάβαση στο όρος KILIMANJARO (Θα φτιάξω δοκιμαντέρ από την προσπάθεια μου )

8)Κάποιον αγώνα στην Ελλάδα στο τέλος της χρονιάς

My social media

https://www.instagram.com/k.paradeisopoulos/

https://m.facebook.com/100009455400127/

MY PODCAST

https://open.spotify.com/show/4bMtJqzqGwsVDbditVTR1I

Επικοινωνία

Τηλέφωνο :+306988324537

Emai : k.paradisopulos@yahoo.gr