Ο Σύλλογος Mikro Jim με την εταιρία Athletic Progress διοργανώνουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 το 1st Downhill Psiloritis Trail – Record Challenge με μοναδικό σκοπό την κατάρριψη του Ρεκόρ σε Άνδρες και Γυναίκες σε μία κατάβαση 4 χιλιομέτρων που απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνικής και ταχύτητας παράλληλα. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Το Event διεξάγεται για την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του Ψηλορείτη μέσα από την προσπάθεια των συμμετεχόντων οι οποίοι ο καθένας ξεχωριστά θα δοκιμάσει τα όριά του.

Πληροφορίες Εγγραφές εδώ

1. Ημερομηνία: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

2. Ώρα εκκίνησης 1ου Συμμετέχοντα: 11:30π.μ.

3. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον Τίμιο Σταυρό στην κορυφή του Ψηλορείτη και ο τερματισμός στο Καταφύγιο Λάκκου Μιγερού.

4. Χιλιομετρική απόσταση διαδρομής: 4χλμ

5. Τρόπος διεξαγωγής χρονομέτρησης συμμετεχόντων: 

α) Η εκκίνηση θα δίνεται σε έναν έναν συμμετέχοντα ανά δύο λεπτά ελάχιστο χρόνο και εώς τρία λεπτά μέγιστο χρόνο. Η σειρά εκκίνησης θα έχει εκδοθεί μία μέρα πριν την διεξαγωγή της Κατάβασης.

β) Η κατάβαση θα διεξαχθεί με Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση και θα περιλαμβάνει και ενδιάμεσο πέρασμα στο 2ο χιλιόμετρο της διαδρομής.

γ) Κατά την αναχώρηση θα υπάρχει βιντεοσκόπηση του συμμετέχοντα με την προβολή της ώρας εκκίνησης και αντίστοιχα στον τερματισμό.

6. Σήμανση – Υποστήριξη εντός της διαδρομής:

α) Ανά 1000μ. θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη καθώς επίσης και ανά πολύ τακτά διαστήματα θα υπάρχουν σηματοδοτημένα σημεία εντός του μονοπατιού.

β) Εντός της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα που θα μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες εφόσον κριθεί απαραίτητο

γ) ΔΕΝ θα υπάρχει εντός της διαδρομής υδροδοσία

7. Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος:

Οι συμμετέχοντες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο Downhill Psiloritis Trail απαραιτήτως θα πρέπει να έχουν εμπειρία σίγουρα από 2-3 αγώνες ορεινού τρεξίματος καλού επιπέδου. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν συμμετέχοντα εφόσον κρίνουν ότι δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κατάβασης.

8. Πρόγραμμα Ανάβασης για την εκκίνηση του Downhill Psiloritis Trail:

8:00π.μ. – Συγκέντρωση Καταφύγιο Λάκκου Μιγερού

8:30π.μ. – Αναχώρηση για Τίμιο Σταυρό (Κορυφή Ψηλορείτη)

* Η ανάβαση υπολογίζεται με έναν ήπιο ρυθμό πεζοπορίας περίπου 2ώρες με 2μιση ώρες

11:00π.μ. – Εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Κορυφή

11:30π.μ. – Εκκίνηση 1ου Συμμετέχοντα 

9. Προσωπικά αντικείμενα συμμετεχόντων:

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν μαζί τους κατά την διάρκεια της Ανάβασης συγκεκριμένα αντικείμενα όπου εθελοντές της διοργάνωσης θα αναλάβουν να επιστρέψουν στον τερματισμό. Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά τα προσωπικά αντικείμενα.

10. Βραβεύσεις:

α) Με ένα μοναδικό έπαθλο θα βραβευτούν εφόσον καταρίψουν το υπάρχον Ρεκόρ στις Κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

β) Στο Downhill Psiloritis Trail ΔΕΝ υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες και ούτε αντίστοιχες απονομές.

11. Σημερινά Ρεκόρ Διαδρομής:

Τα σημερινά Ρεκόρ της συγκεκριμένης διαδρομής θα οριστούν βάση της εφαρμογής Strava όπου είναι και οι μόνοι δημοσιευμένοι χρόνοι. Αυτοί οι χρόνοι θα είναι και ο στόχος ώστε να θεωρηθεί όποια καλύτερη επίδοση Ρεκόρ Διαδρομής. Δείτε τους ΕΔΩ www.atpro.gr/psiloritis-trail

12. Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά και μόνο μέσα από την πλατφόρμα της results.chronolog

13. Αντίτιμο Συμμετοχής:

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

14. Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το email mikrojimkriti@gmail.com. Επίσης ανακοινώσεις και και διάφορα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο www.atpro.gr/psiloritis-trail 

15. Γενικοί Όροι:

-Στο μονοπάτι της διοργάνωσης μπορούν να συμμετάσχουν μόνο έγκυρα και έγκαιρα εγγεγραμμένοι δρομείς.

-Το event διεξάγονται την ημέρα που έχει οριστεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών εκτός και αν οι συνθήκες επιβάλουν μεταφορά της ημερομηνίας. Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται από τον συμμετέχοντα κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής είναι απολύτως αληθή.

-Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφισή τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης, καθώς και στη λήψη της εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση καταγραφής του γεγονότος. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συμφωνούν με τη χρήση των λήψεων αυτών και την αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό τους.

-Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων αναρτώνται στα Social Media του Event, είναι ορατές από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο και παραμένουν ως τέτοιες χωρίς χρονικό περιορισμό.

-Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες αποκλειστικά και μόνο από τη Γραμματεία.

-Σε όσους συμμετέχοντες δηλώσουν τη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου (e-mail) θα αποσταλεί μήνυμα για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους.

-Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών, έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος και τη διαγραφή του από τα αποτελέσματα.

-Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταβιβάζεται, δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο συμμετέχοντα.

-Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από την Οργανωτική Επιτροπή του event είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή καθ’ όλη τη διάρκεια που προηγείται του αγώνα (π.χ. Τεχνικές Οδηγίες, Πρόγραμμα Αγώνα, κλπ.) και οι οποίες έχουν αναρτηθεί.

-Η διοργάνωση εγγυάται ότι δεν θα συλλέγει, καταχωρεί, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί,  αναπαράγει, διαβιβάζει, διαδίδει και εν γένει επεξεργάζεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο Προσωπικά Δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή, πέραν από αυτή που είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με τους όρους της κύριας σύμβασης, όπως ισχύει.