ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακισταίων Ολυμπίας

“Η ΜΑΚΙΣΤΟΣ”

υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως, την

Π.Ε. Ηλείας

και με την εμπειρία και την καθοδήγηση των Δρομέων Ζαχάρως

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Τον 1ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο αγώνα “Δρόμο Της Ελπίδας” (ακριβής μέτρηση 21.000μ.)

Τον 1ο Αγώνα 5.000μ. Μακιστος-Αρτέμιδα-Μάκιστος

Και τον αγώνα 1.000μ για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε.)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10/09/2023

Tόπος διεξαγωγής: Μάκιστος Δήμου Ζαχάρως. Η Μάκιστος αποτελεί ένα από τα ορεινά και αρχαιότερα χωριά του Δήμου με απόσταση 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζαχάρως και  διαθέτει σημαντικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η Μάκιστος είναι ανάμεσα στα χωριά που επλήγησαν τραγικά και ανεπανόρθωτα κατά την πυρκαγιά του 2007.

Ώρα διεξαγωγής: 9:30 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 9:45 π.μ. για τον αγώνα των 5χλμ., 10:00 π.μ. ο αγώνας του 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Μακίστου.

Σκοπός της αθλητικής εκδήλωσης:

α) Να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων, που χάθηκαν στις φωτιές του 2007.

β) Να υπενθυμίσει την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαχάρως από την φωτιά που ξεκίνησε στο Παλαιοχώρι Χρυσοχωρίου και να βοηθήσει στην προστασία και αναγέννηση του περιβάλλοντος αυτής.

γ) Να βοηθήσει στην ανάδειξη των Αρχαίων Μνημείων της περιοχής μας (Αρχαίο Αίπυ με το Θέατρό του, που ήδη αναστηλώνεται, τους Αρχαίους Τάφους στην Μάκιστο ( Πετροπηγάδα και ευρύτερα αυτής ) και τον Αρχαίο Ναό Αρτέμιδας).

δ) Να συμβάλλει επίσης στην διάσωση και ανάδειξη των Νεότερων Μνημείων (Χάνια και Τρανό Γεφύρι στο Χρυσοχώρι καθώς και το Πέτρινο Γεφύρι Σμέρνας).

ε) Να υπενθυμίσει την σπουδαιότητα του Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ‘’Παναγιά η Σμερνιώτισσα’’ στην Σμέρνα ως ιδιαίτερο θρησκευτικό προορισμό.

στ) Να μην ξεχαστούν οι Μεγάλοι Ευεργέτες των χωριών που έγιναν ολοκαύτωμα το2007, η κυρία Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη για την Μάκιστο και η Κυπριακή Δημοκρατία για την Αρτέμιδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο-στην κεντρική πλατεία της Μακίστου. Η διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 21.000 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από δασικό δρόμο με επαρκή σήμανση  ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 21.000 μέτρα, τα 2.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 14.500 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 3.500 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι:

μονοπάτια:  20%

άσφαλτος: 10%

χωματόδρομος δασικός:  70%

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από τα 360 μέτρα περίπου και φτάνετε μέχρι τα 735 μέτρα (συνολική υψομετρική 1.000μ)  και μετά καταλήγετε στα 360 μέτρα όπου και τερματίζετε (δείτε τον επισυναπτόμενο χάρτη)

Ώρα διεξαγωγής: 9:30 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει το δίκτυο Ασυρματιστών, όπου με τους ασυρμάτους τους, θα ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 5 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή. Αυτά είναι τα εξής:

1) Είσοδος Αρχαίο Αίπυ στο 3,5o χλμ.

2) Έξοδος Αρχαίων Τάφων στο 6,5ο χλμ.

3) Ναός Αρτέμιδας στο 10χλμ.

4) Χωριό Σμέρνα στο 14 χλμ.

5) Χωριό Αρτέμιδα 19 χλμ.

Ιατρική κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στη Μάκιστο θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 4 ώρες (μέχρι τις 13.30).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 08.00)

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί  μετάλλιο και τεχνική μπλούζα. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ

-17 – 40 ετών

-41 και άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

-17 – 40 ετών

-41 και άνω

Όπου θα δοθεί κύπελλο στους πρώτους και ειδικό αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους δεύτερους και στους τρίτους αντίστοιχα.

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip  επιστρέφεται.

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=f665f4a6db491aa8d93448dc0d46a6df&l=GR

 Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τετάρτη 06/09/2023 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες !!! ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΌΤΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ 5χλμ. “ΜΑΚΙΣΤΟΣ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ-ΜΑΚΙΣΤΟΣ’’

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας των 5 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός! Ο εν λόγω μικρός αγώνας κινείται σε ασφάλτινο  δρόμο που ουσιαστικά ενώνει τα δυο χωριά. Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους – όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 1 σημείο τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή στην Αρτέμιδα στο 2,5 χλμ.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού την 1 ώρα – μέχρι τις 10.45

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα( στις 08.30)

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας,

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip  επιστρέφεται.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=f665f4a6db491aa8d93448dc0d46a6df&l=GR

Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τετάρτη 06/09/2023 μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ  1 χλμ

Θα πραγματοποιηθεί επιπλέον αγώνας παιδιών Δημοτικού – Γυμνασίου

1)Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου: Θα ξεκινήσει στις 09:40 π.μ. και θα ακολουθήσει σηματοδοτημένη διαδρομή στο εσωτερικό του χωριού , και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που πάνε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΑ στα πρώτα παιδιά, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδάκια που συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου είναι όλα ίδια και δεν τα αναλώνουμε στην κυπελλοθηρία.

Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Θα πραγματοποιηθεί αυθημερόν εκδρομή στις 10/9/2023 από την Αθήνα, με κόστος συμμετοχής 20,00 ευρω! Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 5.00 το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο), μπροστά από το Ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθει το μεσημέρι, της ίδιας ημεράς, και μετά το πέρας όλων των διοργάνωσεων – στις 15.00 Παρακαλούμε για κράτηση θέσης στείλτε email στο:

lakoniaultrarunning@gmail.com  όπου θα αναφέρετε το όνομά σας! Για την τελική κράτηση της θέσης παρακαλούμε όπως καταβάλετε το αντίτιμο της εκδρομής(20,00 ευρώ) στον κάτωθι λογαριασμό της Τραπέζης Πειραιώς:

ΙΒΑΝ: GR06 0171 8850 0068 8512 1717 577

ONOMATΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

H εκδρομή θα πραγματοποιηθεί αν και έφοσον συμπληρωθούν οι απαιτούμενες 30 θέσεις, προκειμένου να μπορεί να καλυφτει το κόστος της μεταφοράς !

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Μετά τους αγώνες: Μετά τους αγώνες θα προσφερθούν στους δρομείς που θα συμμετάσχουν δωρεάν τοπικα εδέσματα , από την Οργανωτική Επιτροπή μαζί με τους αρμόδιους φορείς.

Μοίρασμα αριθμών ΒΙΒ Νumber: Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει την Κυριακή την ημέρα του αγώνα δηλαδή, από τις 07.45

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων (στις 08.00)

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης – τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Συμμετοχές για τον αγώνα: Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά στον εξής σύνδεσμο:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=f665f4a6db491aa8d93448dc0d46a6df&l=GR

Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τετάρτη 06/09/2023 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 10/09/2023

  • 07.45 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
  • 09.30 π.μ.: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
  • 09.45 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.
  • 10.00 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού-Γυμνασιου.
  • Πληροφορίες για τους αγώνες και την περιοχή: Για οποιεσδήποτε άλλες τυχόν πληροφορίες επιθυμείτε σχετικά με τους αγώνες και την περιοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:
  • -6972719139(Βλάχος Φώτης)
  • 6974648029 (Ζηνοβίου Μαργαρίτα)
  • -6936853165 (Γορανίτης Παύλος)

Η Οργανωτική Επιτροπή