Διαβάστε παρακάτω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από την διοργάνωση του 1ου Argithea Mountain Race και προετοιμαστείτε για μια νέα Trail εμπειρία στα θρυλικά Άγραφα!

Ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος Argithea Mountain Race θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην πανέμορφη Αργιθέα στο χωριό Πετρίλο, που βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Αγράφων.

Η Αργιθέα είναι το πιο παρθένο και κακοτράχαλο τμήμα των Θεσσαλικών Αγράφων. Περικλείεται από τις υψηλότερες κορυφές μεταξύ των οποίων Καράβα (2184), Βουτσικάκι (2155), Ντελιδίμ (2120), Τσμί (1911), Ζυγουρολίβαδο (1977) κ.α. Τα βουνά της Αργιθέας λοιπόν συχνά απροσπέλαστα, είναι γεμάτα από βαθύσκιωτα ελατόδασα με φτέρη και οξιές, καταρράκτες και νερομάνες. Η τοπική παράδοση με ήθη και έθιμα στέκει αγέρωχη όπως οι κορφές της.

Όσο αφορά τον αγώνα, για φέτος οι διαδρομές θα είναι 21km(Peak Tsmi) με θετική υψομετρική διαφορά +1400 βάζοντας τους διαγωνιζόμενους να περάσουν από το πιο παρθένο ελατόδασος της περιοχής φθάνοντας στην κορυφή Τσμί 1911, στα σύνορα Αργιθέας και Ευρυτανίας.

Διαδρομή 10km(Begginer Petrilo) με θετική υψομετρική διαφορά +500. Η διαδρομή των 10km περνάει σχεδόν από όλους τους συνοικισμούς του χωριού (Κρανιά, Μάγειρος, Αργυρέϊκα, Βλαχογιαννέικα,Βασιλάδες, Χαλκιόπουλο) βάζοντας τους διαγωνιζόμενους να περάσουν από ιστορικά μονοπάτια και σπίτια μιας άλλης εποχής.

Και τέλος ο λόγος πέφτει στο 1km (Petrilaki) που είναι αφιερωμένος στους μικρούς ορεινούς αθλητές που θα μας επισκεφτούν!

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, θα ήθελε να εκφράσει την επιθυμία επίσκεψης στα παρθένα μέρη του αγώνα, για προπόνηση και όχι μόνο!

Περισσότερες πληροφορίες https://webmail.argithearace.gr/ https://argithearace.gr/

6946707478 Φιλίππου Σωτήρης