Το Πίνοβο βρίσκεται στα βόρεια του Ν.Πέλλας, στο Δήμο Αλμωπίας, συνδέεται στα δυτικά με το όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), ανατολικά με το όρος Τζένα και νότια με το Πάϊκο. Το ύψος του όρους Πίνοβο φτάνει τα 2.156 μ. με ψηλότερο σημείο του την Κορφούλα. Άλλες κορυφές του βουνού είναι το Βίσογκραντ (2.150 μ.) και ο Καλόγερος (1.873 μ.)

Λάβετε μέρος στο 1ο Πίνοβο Trail ” Μαύρος Βράχος” και απολαύστε πυκνά δάση οξιάς και πεύκης. Μετά τα 1.800μ. αφεθείτε να σας παρασύρει η αλπική ομορφιά της κορυφής!

1ο Πίνοβο Trail με 2 επιμέρους διαδρομές:

-Διαδρομή των 27χλμ. με 1700μ. υψομετρική

-Διαδρομή των 13χλμ. με 750μ. υψομετρική

Εγγραφές: https://bit.ly/3V26fmk

Διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη του Σ.Δ.Υ. Αλμωπίας :

1o ΠΙΝΟΒΟ Trail
                         <<Μαύρος Βράχος>>
                                Προκήρυξη

Ο Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας  και ο Δήμος Αλμωπίας, συνδιοργανώνουν, τους ορεινούς αγώνες δρόμου ΠΙΝΟΒΟ TRAIL 27χλμ. και 14χλμ.

Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των αθλητών  διαμορφώνονται ως εξής:

1) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2023

2) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (Εκκίνηση-Τερματισμός):
 Πλατεία Αετοχωρίου-Αλμωπίας

3) ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
10:00 π.μ. ο αγώνας των 27km με 1750 μέτρα D+
10:30 π.μ. ο αγώνας των  14km με 750 μέτρα D+

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.

4) ΕΠΑΘΛΑ:

Χυτό Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες.
Κύπελλα για τους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών. Οι νικητές και νικήτριες των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται των επάθλων των ηλικιακών κατηγοριών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΕΣ
18 – 39
40 – 49
50 +

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
18 – 39
40 – 49
50 +

Σημειώνεται, ότι θα πρέπει  η κάθε κατηγορία να έχει τουλάχιστον 3 συμμετοχές.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν  στην Πλατεία Αετοχωρίου  μετά το τέλος των αγώνων.

6) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι καθώς και οι αθλητές συλλόγων. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό, να είναι σωματικά υγιείς για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.

7)ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ <<ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ>>

Το μήκος της διαδρομής είναι 27χλμ. με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1.750μ. Το 80% της διαδρομής κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και 20% σε χωμάτινο δρόμο βουνού. Σηματοδότηση θα υπάρχει καθ΄όλη τη διαδρομή σε εμφανή σημεία.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 Στα 250 μέτρα από την εκκίνηση, στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάσος δρυ ,στο 1.5 χλμ αριστερά συναντάμε την χαρακτηριστική σπηλιά Πολυβολείο που από μέσα της έχεις θέα όλο το Κάμπο της Αλμωπίας, συνεχίζουμε για 250 Μ σε φαρδύ μονοπάτι και μετά δεξιά ξεκινά σε απότομη ανηφορική κλήση, το δάσος οξιάς, που θα μας δώσει μέχρι το 4,5χλμ 620μ. υψομετρικά και θα συναντήσουμε το πρώτο κεντρικό σταθμό σε θέση ΘΕΑΣ με όλη την κορυφογραμμή και το βράχο του Πινόβου. Από εκεί συνεχίζουμε έντονα ανηφορικά για την πανέμορφη τοποθεσία “Κοιλάδα των Βράχων “. Ένα ξέφωτο περιτριγυρισμένο από τεράστιους Βράχους που ξεκινά στο 5χλμ και τελειώνει στο 6χλμ. Εκεί θα βρούμε πηγή με νερό αλλά και τρεχούμενα ρυάκια. Δεξιά μας βλέπουμε τον Μαύρο βράχο και την κορυφή Καλόγερο με υψόμετρο 1873 μ. Στο 6χλμ έχουμε πάρει περίπου 1200μ. υψομετρικά και ξεκίνα το αλπικό τμήμα του Πινόβου. Δεξιά μας η κορυφή Βίσογκραντ με υψόμετρο 2150μ. επιβλητική μας κοιτάζει. Συνεχίζουμε πλέον με μικρές σταθερά ανηφορικές κλίσεις σε αλπικά μονοπάτια και σε ιστορικά χώματα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με έντονα τα σημάδια του στο έδαφος όπως χαρακώματα, συρματοπλέγματα και οβίδες από τα κανόνια που υπήρχαν εκεί, για να φτάσουμε στον 9οχλμ σε σταθμό τροφοδοσίας, με θέα που μας ανταμοίβει για τον κόπο μας. Στο 12 χλμ είναι το ψηλότερο σημείο του αγώνα αλλά και του βουνού αυτού με 2156μ. υψόμετρο όπου θα υπάρχει τσεκ point και επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για να περάσουμε από σταθμό στο 15χλμ και να συνεχίσουμε στην Κοιλάδα των Βράχων, που τώρα θα την αφήσουμε, αφού πιούμε το δροσερό νερό της και θα κινηθούμε αριστερά προς την τοποθεσία Πευκάκια που βρίσκεται στο 19,5χλμ. Από το σημείο αυτό ξεκινά το τελευταίο κομμάτι του αγώνα που είναι δασικός δρόμος με θέα 7,5χλμ. ενώ στα μέσα αυτού του κομματιού και στο 23.5χλμ συναντάμε νερό και ισοτονικό. Συνεχίζουμε κατηφορικά για τα επόμενα 3,5χλμ τερματίζοντας στην Πλατεία του χωριού!!

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ GPX!!

8)ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ<<ΑΛΜΩΠΑΣ TRAIL>>

Το μήκος της διαδρομής είναι 14χλμ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στα 250 μέτρα από την εκκίνηση, στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάσος δρυ ,στο 1.5χλμ αριστερά συναντάμε την χαρακτηριστική σπηλιά Πολυβολείο, που από μέσα της έχεις θέα όλο το Κάμπο της Αλμωπίας. Συνεχίζουμε για 250 μ. σε φαρδύ μονοπάτι και μετά δεξιά ξεκινά σε απότομη ανηφορική κλήση το δάσος οξιάς που θα μας δώσει μέχρι το 4,5 χλμ 620μ. υψομετρικά και θα συναντήσουμε το πρώτο κεντρικό σταθμό σε θέση ΘΕΑΣ με όλη την κορυφογραμμή και το βράχο του Πινόβου. Αφού βγούμε μια όμορφη φωτογραφία συνεχίζουμε σε δασικό ελαφρά ανηφορικό δρόμο για τα τελευταία 130 υψομετρικά και σε απόσταση 2χλμ θα συναντήσουμε το σταθμό μας, στην τοποθεσία Πευκάκια. Από το σημείο αυτό θα μπούμε σε κατηφορικό δασικό δρόμο για 7.5χλμ και θα καταλήξουμε στον τερματισμό μας, ενώ συναντάμε και σταθμό με νερό στο 10χλμ!!

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ GPX!!

9) ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Μικρή Διαδρομή<<ΑΛΜΩΠΑΣ TRAIL>>

1ος σταθμός: Νερό
2ος σταθμός:Νερό, ισοτονικό, μπανάνα, ξηροκάρπια, αλμυρά(4,5χλμ)
3ος σταθμός:Νερό, και διάφορα αλμυρά(8,5χλμ)

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ<<ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ>>
1ος σταθμός: στο 2χλμ-νερό
2ος σταθμός: στο 4,5χλμ-νερό, ισοτονικό, αλμυρά.
3ος σταθμός: στο 5,8χλμ-νερό από πηγή
4ος σταθμός: στο 9χλμ-νερό, ισοτονικό, coca-cola, μπανάνα, ξηροκάρπια, αλμυρά!!
5ος σταθμός: στο 15χλμ-ίδιος σταθμός με το 9ο χλμ.
6ος σταθμός: στο 18χλμ.-ίδιος με το 5,8χλμ.
7ος σταθμός: στο 22,5χλμ-νερό, ισοτονικό, μπανάνα, ξηροκάρπια, αλμυρά!!

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Εθελοντής της διοργάνωσης θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να υποστηρίζει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας !!

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Κατά μήκος και των 2 διαδρομών θα υπάρχουν ταμπελάκια, και ταινίες σηματοδότησης κάθε 100μ. Σε καίρια σημεία της διαδρομής, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

10)ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την διαδρομή των 27χλμ. η διοργάνωση προτείνει ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ-ΜΠΑΤΟΝ!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον!!

11)ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Θα υπάρχει υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες 3(τρεις) ημέρες από τον αγώνα.

**ΠΡΟΣΟΧΗ**ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Οι συμμετέχοντες στην διαδρομή των 27χλμ. θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, σε 6 ώρες και 30 λεπτά!!

12) ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται online στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3V26fmk

Το Κόστος συμμετοχής για κάθε αγώνα είναι αντίστοιχα:

* 27χλμ – 20 ευρώ
* 14χλμ –  10 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη, 3 Μαϊου 2023

13)ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

H εγγραφή σας στον αγώνα για να ολοκληρωθεί πρέπει να κατατεθεί το αντίτιμο εντός 5 ημερών. Το κόστος συμμετοχής (20 και 10 ευρώ) όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του αγώνα, θα κατατίθεται  στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αλμωπίας –Τράπεζα Eurobank– ΙΒΑΝ: GR4202602920000920200623544 .Τυχόν τραπεζικές προμήθειες βαρύνουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα και όχι τους διοργανωτές. Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη, για να καταχωρείται στη λίστα συμμετεχόντων.. Ως δικαιούχος ορίζεται ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ


14.ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

**27χλμ**
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα με το όνομά του, χυτό συλλεκτικό μετάλλιο, τροφοδοσία, υποστήριξη και μπουφές φιλοξενίας στον τερματισμό.

**14χλμ**
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα με το όνομά του, μετάλλιο, τροφοδοσία και μπουφές φιλοξενίας στον τερματισμό.

15.ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η τέλεση του αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία, π.χ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τότε θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία. Όλες οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην νέα ημερομηνία θα του επιστραφούν τα χρήματα στο ακέραιο. Επιστροφή χρημάτων δεν θα γίνει σε καμία άλλη περίπτωση.

 16.ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να υπογραφεί η παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση:

Συμμετέχω στον αγώνα των 27χλμ ή των 14χλμ  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 07-05-2023 με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Αετοχωρίου Αριδαίας,  με  απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός/η για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού μόνο με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της διοργάνωσης.

17.ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 07 ΜαΪου 2023, από τις 08:00 π.μ έως και τις 09:45π.μ από την γραμματεία του αγώνα, στο χώρο της εκκίνησης, στην Πλατεία του Αετοχωρίου.

18. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι  συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας, σε φυλασσόμενο χώρο. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ